Marcy$, nie twierdzę, że skrzynia ze wspólną komorą będzie miała jakieś zalety w stosunku do takiej z przegrodą. Chciałem tylko zdementować plotkę o wzajemnym wpływie głośników na siebie, a że posypały się inne argumenty, więc rozwinęła się dyskusja. :cool:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pytanie o obudowę do 2 głosników
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Zamieszczone przez UKAOstrzeżenie, to możesz dać Wąsikowi, bo to on tu miesza, a nie ja. Zresztą chyba sam widzisz. :razz:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zamieszczone przez Marcy$Ale skoro sam twierdzisz, że rozdzielona będzie sztywniejsza, a różnic w dźwięku niema, to po co tak tego bronisz?
Zamieszczone przez UKANie! Ponieważ pracują wtedy w skrzyni 2 razy większej niż w przypadku jednego głośnika. Widzę, że nie rozumiesz tematu. Mam nadzieję, że ktoś inny zechce Tobie to wytłumaczyć, bo widzę że za żadne skarby nie chcesz mi uwierzyć.
Weź się zastanów nad tym co piszesz, jesteś za pewny siebie.
Czy głośniki pracujące w jednej obudowie nie oddziaływują na siebie? Oczywiście że na siebie oddziaływują. Przecież wszystkie oddziaływania w fizyce są wzajemne. A to że tych oddziaływań nie słuchać, to już inna sprawa.
I dopiero teraz:
Zamieszczone przez Marcy$No więc THE END :)
Skomentuj
-
UWAGI MODERATORAZamieszczone przez wasik1989Bo jest głupi i tyle
jak to zawsze bywa prawda lezy po srodku tylko znowu zaden z was niechce przyanac racji drugiemu!
NIEMA ZNACZENIA czy obudowa bedzie wspolna czy dzielona. skrajne przypadki takie jak spalenie glosnika nic tutaj nie zmieniaja...
Zamieszczone przez Marcy$No więc THE END
Skomentuj
Skomentuj