Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie o obudowę do 2 głosników

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Marcy$, nie twierdzę, że skrzynia ze wspólną komorą będzie miała jakieś zalety w stosunku do takiej z przegrodą. Chciałem tylko zdementować plotkę o wzajemnym wpływie głośników na siebie, a że posypały się inne argumenty, więc rozwinęła się dyskusja. :cool:

Skomentuj

No więc THE END :)

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
        Ostrzeżenie, to możesz dać Wąsikowi, bo to on tu miesza, a nie ja. Zresztą chyba sam widzisz. :razz:
        Wg. tego że napisałeś, powinieneś ostrzeżenie dostać Ty a nie ja. Dostałeś? Kicha jak widać, ciekawe dlaczego?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zamieszczone przez Marcy$
        Ale skoro sam twierdzisz, że rozdzielona będzie sztywniejsza, a różnic w dźwięku niema, to po co tak tego bronisz?
        Bo jest głupi i tyle, a ja nigdy nie mogę mieć wg niego racji.

Zamieszczone przez UKA
        Nie! Ponieważ pracują wtedy w skrzyni 2 razy większej niż w przypadku jednego głośnika. Widzę, że nie rozumiesz tematu. Mam nadzieję, że ktoś inny zechce Tobie to wytłumaczyć, bo widzę że za żadne skarby nie chcesz mi uwierzyć.
        Tak, pracują wtedy w dwa razy wiekszej obudowie niżeli jeden głośnik, ale co z tego, skoro pracują dwa głośniki równocześnie? Dwa razy wieksza powierzchnia membrany porusza dwa razy wiekszą objętość powietrza znajdującą się w obudowie, co się ma niby zmienić wtedy? Kto nie rozumie, to nie rozumie. Jeżeli byś w tej podwójnej obudowie, nie podłączył jednego głośnika, pracował by on prawie jak membrana bierna w za dużej obudowie, powodując spadek strojenia. I co niby tutaj jest do wyjaśniania?
        Weź się zastanów nad tym co piszesz, jesteś za pewny siebie.
        Czy głośniki pracujące w jednej obudowie nie oddziaływują na siebie? Oczywiście że na siebie oddziaływują. Przecież wszystkie oddziaływania w fizyce są wzajemne. A to że tych oddziaływań nie słuchać, to już inna sprawa.

I dopiero teraz:

No więc THE END :)

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
          Zamieszczone przez wasik1989
          Bo jest głupi i tyle
          i tutaj przesadziles!

jak to zawsze bywa prawda lezy po srodku tylko znowu zaden z was niechce przyanac racji drugiemu!
          NIEMA ZNACZENIA czy obudowa bedzie wspolna czy dzielona. skrajne przypadki takie jak spalenie glosnika nic tutaj nie zmieniaja...

No więc THE END

Skomentuj

Czaruję...
          X