Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zabudowa bagażnika touring

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wiem , że nie jest to wzmacniacz z górnej półki i nie gra idealnie (w żadnym poście tego nie napisałem)ale za takie pieniądze jak chodzi na allegro jest to dobry sprzęt. Słuchałem już wiele wzmacniaczy i głośników i ten nie wychodzi najlepiej. chodzi mi o to , ludzie piszą że jakiś sprzęt jest do d.. nie mając nic z nim do czynienia. W jednym z postów pisało wypowiedziach na ten temat. Nie jest problemem napisanie że "Józek" testował ten sprzęt i twierdzi, że jest do tyłka.
    dobrze by było gdyby umieszczać na forum zdjęcia wnętrzności można wtedy porównywać chociażby stopień skomplikowania a to jest jakiś wykładnik.

Uka czy to ten wzmacniacz
    http://ampguts.realmofexcursion.com/...cs_Pluto_VIII/
    bo coś tu nie gra
    w mostku 120W a bezpiecznik 10A. przy zasilaniu 14 V moc to max 140 W a gdzie zabezpieczenie i grzanie.

nie robię żadnych złośliwości ale chciałbym aby oddzielić śmieci od dobrego sprzętu i to nie na podstawie nazwy firmy ale na podstawie odsłuchu i porównania.
    wzmacniacz w linku to zwykłe g... nie ma mosfetów ma za to scalaka z mocą 22 W. Niektóre radia mają więcej. dlatego porównałem go do malucha (a nie ze względu na rozmiary)

Skomentuj

Dla podłączenia w mostku też należałoby dać bezpiecznik 15A. Poza tym moc to nie wszystko. Porównywałem np. wzmak JBL z niższej półki - w miarę nowy wypust niby 4x50W ze sporo starszym wzmakiem mało znanej firmy Ultra Drive 4x35W. ten drugi zmiótł JBL-a jakością, kontrolą głośników oraz wyciskał więcej z głośników, a niby jest słabszy

Skomentuj

Firma pisze 10 A w mostku przy 4 ohm-ach, a to już bzdura.

Już cię lubię za poprzednią wypowiedź.

dzisiaj bawiłem się zmianą tłumienia skrzyni i zatkaniem BR. zbyt duże tłumienie i obudowa closed spłaszyła bas. na razie może być.
        Oprócz tego podłączyłem głośnik jako 1 ohm. Delikatnie odpalałem wzmacniacz.
        Okazało się, że bez problemów chodził przez 1/2 godziny. Jestem bardzo zdziwiony bo producent pisze o 4 ohm-ach w mostku. Rozumiem że może jeszcze stabilnie chodzić na 2 ohm-ach, ale przy 1 to już szok. Fakt, że pracował na połowie mocy ale to i tak dziwne. Oczywiście nie zachwalam tego wzmaka ale jestem bardzo zdziwiony.

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
          Pawel S., jestem za, jeśli znajdę czas. BTW mieliśmy też posłuchać Conrada w parze z Axtonem.
          ja juz dawno sluchalem :P
          Zamieszczone przez maxii
          dobrze by było gdyby umieszczać na forum zdjęcia wnętrzności można wtedy porównywać chociażby stopień skomplikowania a to jest jakiś wykładnik.
          wszystkie budzetowki wygladaja tak samo ale jednak brzmia inaczej ;]
          UKA, masz jutro wolne? to bysmy umowili sie z tymi kolesiami

Skomentuj

Oprócz tego podłączyłem głośnik jako 1 ohm. Delikatnie odpalałem wzmacniacz.
            Okazało się, że bez problemów chodził przez 1/2 godziny. Jestem bardzo zdziwiony bo producent pisze o 4 ohm-ach w mostku. Rozumiem że może jeszcze stabilnie chodzić na 2 ohm-ach, ale przy 1 to już szok. Fakt, że pracował na połowie mocy ale to i tak dziwne. Oczywiście nie zachwalam tego wzmaka ale jestem bardzo zdziwiony.
            powiem tak to ze chodzi to normalne ale pytanie jak dlugo... jesli byl by stabilny przy 1 ohm w mostku to musial by byc stabilny przy 0,5 ohm na kanale:) a w mostku generowal by z 900w :)

Skomentuj

ni da rady powyżej 500 - bezpieczniki
              jutro znowu pobawię się przez 1 godzinę jak się spali wzmacniacz to mała strata, będzie nowe pytanie co kupić??? :grin: :grin: :lol:

Skomentuj

maxii mozesz zapodac ten programik box properties...

Skomentuj

jest to bassbox pro
                  strona producenta http://www.ht-audio.com/
                  program jest płatny baza nowych głośników darmowa
                  są tam alpierdy tonsile i inne ok. 10 000 szt
                  podaj maila 37mb

Skomentuj

Czaruję...
                  X