Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nagłośnienie Celica. co uważacie?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kimas,
    Wyglądem twój sprzęt nie zagra. Choćbyś włożył w niego i 15k.
    Może lepiej delikatnie wyeksponować sprzęt (zawsze to taniej) a różnicę włożyć w lepsze klocki. Sam montaż sprzętu będzie cię kosztował ok 3tyś - wygłuszenie drzwi, panele pod woofery, słupki, kable, zabudowa 1 głośnika w boczku to koszt ok 500zl, do tego podłoga ze wzmacniaczami itd. Bo sam pewnie nie dasz rady. Czy masz może jakieś pojęcie?
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Kimas
      ale chyba nie bez przyczyny montują w samochodach po 2 woofery np. alpine i blaupunkt?
      tak, dokladnie w tym samym celu co ty chcesz - efekt wizualny :P
      jak chcesz 2 to montuj 2. byle pozadne a nie takie pionki :???:

Zamieszczone przez michone
      chcesz zawody db drag daj 2 x sonic 15.
      tez mialem o nim wspominac :twisted:

Skomentuj

gdybym chciał zawody db drag to kupiłbym bym sobie poloneza i sprzęt do niego za 40tys ale nie o to mi chodzi
        chcę połączyć wygląd z jakością ale wybieracie tylko jakość a ja chcę dołączyć do tego jeszcze wygląd
        wiem że 1 głośnik z wyższej klasy może zagrać lepiej ale w tym momencie idę na kompromis

Skomentuj

Zamieszczone przez Kimas
          chcę połączyć wygląd z jakością ale wybieracie tylko jakość a ja chcę dołączyć do tego jeszcze wygląd
          Kto powiedział, że głosniki dobrej jakości źle wyglądają? Wymyśl sobie fajną zabudowę, zaprojektuj a my Ci możemy doradzić co w nią wsadzić.

Skomentuj

Rozumiem chęć wrzucenia 2xsub zamiast 1. To jednak robi większe wrażenie na laikach.
            Ale uwierz, z jednym subem też to idzie bardzo ładnie zrobić.
            Bierzesz Focala np 27KX, 33KX, 27WX/VX, 33WX/VX albo Intertechnik mds10 multidrive.
            Wrzucasz magnesem do góry na środku zabudowy i jazda. Wg mnie świetny efekt.
            np tutaj
            http://www.instalacjecaraudio.pl/sou..._406_2003.html
            tutaj 2 sztuki
            http://www.hifimobile.fr/installatio...10-inst24.html

I wiele innych instalek.
            Poza tym wygląd chyba zależy nie tylko od ilości subików, ale od wykonania i wielu innych rzecz. A przyczepiłeś się ich, jakby bez tego ładna instalka nie mogła być stworzona:)

Skomentuj

Nie na temat...
              Zamieszczone przez Kimas
              gdybym chciał zawody db drag to kupiłbym bym sobie poloneza i sprzęt do niego za 40tys
              Masz coś do polonezów :?: ;p Kumpel ma Poldka w którym ma cały sprzęt DIY, wzmacniacz <własnego prokejtu :idea:> sub <na alpine aktualnie, choc to się zmienia co miesiąć praktycznie> i kolumnę górno przepustową, wiadomo radia sam nie robił I powiem tak nie jedni szpanowali przed nim sprzętem za ileś kzł w swoim aucie, no ale i tak po chwili odpuszczali ;p

Skomentuj

to było tylko takie porównanie bez obrażania kogokolwiek:P

Skomentuj

Czaruję...
                X