Najlepije tak zeby Qts mialo okolo 0,5. No i niestety do obudowy zamknietej fs musi byc jak najnizsza, dla 20cm glosnika okolo 25Hz.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
głośnik noname i jego parametry
Collapse
X
-
No nareszcie jakieś porządne rozważania.
Z samej ciekawości sprawdzę za 2 tygodnie jego parametry i porównam.
Głośnik nie jest chyba jeszcze wygrzany bo pracował zaledwie kilka godzin.
A tak przy okazji ile powinien wygrzewać się głośnik?
Jest to ten sam głośnik o którym już pisałem
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...3ae29b637.html
w tamtym temacie podałem 2 x 2 ohm co było nieprawdą. Sprzedający wprowadził mnie w błąd. Ma jeszcze taki sam ale 15 cali. Może się skuszę jak cena będzie atrakcyjna.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez maxiiA tak przy okazji ile powinien wygrzewać się głośnik?
a co do pomyslu z podawaniem parametrow tanich glosnikow to niestety nie wypali - kazdy egzemplarz ma inne parametry :P
Skomentuj
-
no to czekam na wygrzanie a potem robię pomiary.
Jeżeli chodzi o parametry tanich głośników to nie muszą byc przecierz idealne dla wszystkich w serii. Różnice o 20 % to nie jest problem.
Wiele pisze się o głośnikach debeisi jakie to g....., a czy ktoś z czystej ciekawości pomierzył je. Gdybym miał takiego nie wytrzymałbym i go zmierzył, tak jak ten powyżej.
A przy okazji opisał je na forum. Oglądalność byłaby spora.
Wystarczy sprawdzić jak schodzą audiony na allegro.
Nie spotkałem się z pozytywną opinią, wszyscy piszą o zawyżonych parametrach, a jak schodzą na allegro.
Skomentuj
-
maxii, masz strasznie dziwne podejście. I co Ci da zmierzenie takiego dibesji? to że będziesz wiedział jakie ma parametry, będzie lepiej grał? Co z tego że znasz jego parametry, skoro i tak nie wiesz do czego one się odnoszą i co oznaczają? Tak jakbyś znał alfabet, a nie umiał czytać.
Zamieszczone przez maxiiRóżnice o 20 % to nie jest problem
Zamieszczone przez maxii2. nie ustawiłem 2 V na wyjściu karty
Skomentuj
-
robisz z siebie balona czy ze mnie
mam trzy komputery w domu i każdy daje na wyjściu ponad 2 V
kup sobie della na allegro za 300 zł i masz już taką kartę :grin: :grin:
rozumiem w podprzestrzeni nie ma takich :twisted: :mrgreen: :mrgreen:
ale dość złośliwości. Po to są parametry głośnika aby je wykorzystywać.
A wszędzie jest napisane, że głośnik bez parametrów to g......
A debiesi to g ...... ale może być g..... z parametrami. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Skomentuj
-
Wychodzi jednak na moje. Nawet alpierd, który gra kiepsko, jeżeli będzie miał prawdziwe parametry to skrzynia która powstanie po obliczeniach z tych parametrów pozwoli wycisnąć wszystko z tego głośnika. Więc alpierd zagra najlepiej jak tylko może. Dotyczy to wszystkich głośników nawet dbszmelc.
:twisted: ludzie sprawdzać głośniki i podawać parametry :evil:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.ZADEN parametr nie powie ci jak glosnik ZAGRA :!: :!: :!:
Czy nie jest tak, że jak mamy do wyboru 10 głośników to sprawdzamy ich parametry i charki i na tej podstawie odrzucamy część znich?? Do tego dochodzą opinie ludzi i ewentualne odsłuchy.
Skomentuj
Skomentuj