w 6l to tylko arn150 chyba...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nietypowy subwoofer! Mały rozmiar, duża moc...
Collapse
X
-
w 6l to tylko arn150 chyba...
13cm i 6 litrów? powodzenia. 10cm tyle potrzebuje, są na allegro visatony w100sc, są na ebayu mivoc'i xaw110hc i wal416 i tle można tutaj poradzić, jeżeli nie chcesz demontować i umieszczać na stałe pod fotelem suba.
No chyba że możesz demontować ten fotel i zrobić większą obudowę to wtedy ma to jakiś sens, tak jak Paweł pisze.
Skomentuj
-
to jest ten najnowszy kangoo?
A max wymiary to leżąc max 2cm jeszcze, w boki ok 10cm, a na długość sporo nawet 20 cm ale wtedy skrzynia byłaby płaska i długa może być taka? Czyli wym. Wys. 37cm szer.18cm dł. 30-40cm i na "leżąco ją" :)
Myslałem wtedy żeby wsadzić jakieś basowe STX 17cm czy co byście radzili czy coś np jak Alphard SW 803 Z SE??
Skomentuj
-
Zamieszczone przez snakegtnowy ale nie ten najnowszy
Zamieszczone przez snakegtMyslałem wtedy żeby wsadzić jakieś basowe STX 17cm czy co byście radzili czy coś np jak Alphard SW 803 Z SE??
Zamieszczone przez snakegtCzyli wym. Wys. 37cm szer.18cm dł. 30-40cm i na "leżąco ją"
jak kupisz cos typowo samochodowego to nawet ma to szanse dobrze zagrac (8")
jak jakies 6-6,5" to chyba powyzej tesli nie ma co sie pchac
no chyba ze cos koledzy znajda... :roll:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wasik198913cm i 6 litrów? powodzenia. 10cm tyle potrzebuje
Zamieszczone przez snakegtMyslałem wtedy żeby wsadzić jakieś basowe STX 17cm czy co byście radzili czy coś np jak Alphard SW 803 Z SE??
Zamieszczone przez wasik1989to wtedy jakieś 16litrów wychodzi, więc 16cm głośniki ok, na 20cm ciut za mało.
Skomentuj
-
Jak Ci się nie chce robić skrzynki i kombinować do niej jakiegoś wzmacniacza, możesz kupić na alegro aktywny sub pod siedzenie http://www.allegro.pl/item502883050_...ot_nb4000.html
jak nie będzie dobry to w ciągu 7dni możesz odesłać bez podania przyczyny.
Skomentuj
-
Dzięki za wszystkie informacje :)
Jak Ci się nie chce robić skrzynki i kombinować do niej jakiegoś wzmacniacza, możesz kupić na alegro aktywny sub pod siedzenie
To może najpierw zrobię małą skrzynkę pod ARN150 a jak mi to nie wystarczy to większą pod głośnik MDS08. Więc mógłby ktoś podać wzór pudła pod tego ARN`a??
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KAPRINTJak Ci się nie chce robić skrzynki i kombinować do niej jakiegoś wzmacniacza, możesz kupić na alegro aktywny sub pod siedzenie www.allegro.pl/item502883...lot_nb4000.html
jak nie będzie dobry to w ciągu 7dni możesz odesłać bez podania przyczyny.
Skomentuj
-
>>ARN150 w BR to jakieś 7L, i strojenie na 50Hz
>>dwa ARN150 w isobaric potrzebują około 4L, strojenie tak samo.
Jak masz radio (np sony CDX-s2050), którego tylne kanały przełączalne sa na subwoofer z filtrem, to możesz dać 2x ARN150 po 4ohm i podłączyć pod te kanały. Masz wtedy subwoofer ~25W*2=50W realnej mocy.
Jak takiego radia nie masz to musisz załatwić wzmacniacz z filtrem dolnoprzepustowym (nawet nie dużej mocy bo te ARN150 50W max mają). Najtaniej będzie złożyć dwie końcowki na każdego ARN na TDA1562 i to będzie miało max 2x50W. Jak chcesz, to kup gotowy wzmacniacz.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tom1eczekMasz wtedy subwoofer ~25W*2=50W realnej mocy.
Zamieszczone przez tom1eczek(nawet nie dużej mocy bo te ARN150 50W max mają)
Zamieszczone przez tom1eczekNajtaniej będzie złożyć dwie końcowki na każdego ARN na TDA1562 i to będzie miało max 2x50W
Skomentuj
-
n_omyzs, a to na do rzeczy, bo jak przeważnie nie rozumiesz, że tonsil 13/40/2 którego testowałem w 8 litrach i rzekomo wg forumowiczów ma taki sam bas co ARN 150, zagra tak samo jak w100sc w takiej obudowie. Do 13 litrów to przynajmniej dwie 10cm i to z kiepskimi parametrami
[ Komentarz dodany przez: Pawel S.: 2008-12-18, 16:15 ]
wasik1989, prosze zmienic podpis na troche bardziej kulturalny
Skomentuj
Skomentuj