Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik do subwoofera za max 200zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez demolkaa
    ja w aucie mam taka tube i sobie chwale http://www.allegro.pl/ite..._mega_cena.html
    prosze cie, nie wyskakuj wiecej z takimi rzeczami :mrgreen:
    niedosc ze to tandeta to jeszcze zle to nazwales :P

Skomentuj

Dzięki za propozycje, przekażę znajomemu. Podejrzewam, że o takiej firmie jak Phase to nawet nie słyszał :smile: i pewnie nie odróżni od dmuchawki http://www.peiying.pl/index.php?opti...d=55&Itemid=68 który w jakimś teście przebił blaupunkta GT i w 33L@42Hz podobna całkiem dobrze gra. W sensie lusterka się trzęsą, zatyka uszy itd. Mam podobne zdanie jak Pawel S. jazda w takim samochodzie to męczarnia a nie komfort jazdy. Jak już montować suba to max 8".

Skomentuj

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
        Mam podobne zdanie jak Pawel S. jazda w takim samochodzie to męczarnia a nie komfort jazdy. Jak już montować suba to max 8".
        nie koniecznie meczarnia. kolegom kiedys pozamawialem peerlessy resolution 10 i da sie z tym jezdzic caly dzien bez bolu glowy - sprawdzone przez cale wakacje :P

no ale i tak z czasem to sie nudzi

Skomentuj

Dźwięk ma zaskakiwać jakością, a nie buczeć i męczyć:) Człowiek nie samym basem żyje.

Skomentuj

Zamieszczone przez KIVLOV
            Dźwięk ma zaskakiwać jakością, a nie buczeć i męczyć:) Człowiek nie samym basem żyje.
            tyle, że mówimy o subach :grin: jak rozpoznajesz jakość przetwarzanych 33-45Hz :?:

Skomentuj

Czyli Twoim zdaniem nie ma różnicy pomiędzy Magnatem a np. Rockfordem? na ucho nie rozpoznasz jaki dźwięk ma jaką częstotliwość. Rozpoznajesz raczej jego wyrazistość, klarowność, natężenie itd.

Skomentuj

No właśnie niskie częstotliwości trudno ocenić pod względem jakości, o ile można tak to w ogóle oceniać. Raczej chodzi o natężenie czyli ilość.
                Zamieszczone przez KIVLOV
                Rozpoznajesz raczej jego wyrazistość, klarowność,
                sprzedawca czy czytelnik magazynu "Audio" :?: :lol:

Skomentuj

W aucie ciężko ocenić, można w sumie rozpatrywać go w kategoriach dynamika, zejście, natężenie, ze względu na proces powstawania basu w samochodzie. Co innego w domu czy na wolnym powietrzu gdzie można stwierdzić że głośnik X gra basem innym niż głośnik Y.

Skomentuj

DIGIPROCOMP nie porównywałeś nigdy subwooferów? Ja już ich miałem naparwdę wiele.

Skomentuj

Od lat używam tylko 12"

i nigdy mnie nie zmęczyło słuchanie muzyki

Skomentuj

sprzedawca czy czytelnik magazynu "Audio"
                        Słuchacz.
                        Jak nie wierzysz to zapraszam. Podłączymy 2 różne subwoofery na 2 różnych wzmacniaczach.
                        Na jednym wzmacniaczu zauważysz, że głośnik gra mułowato, na innym, że ma świetnego kopa.
                        Pomiędzy 2 subwooferami zauważysz, że jeden gra twardo z wykopem, a drugi "tłusto" i i potrafi rzucić "mięsem"(niektórzy określają to jako "amerykańskie brzmienie")

Zamieszczone przez dan124
                        Od lat używam tylko 12"

i nigdy mnie nie zmęczyło słuchanie muzyki
                        Patrząc na nick zaryzykowałbym strzał, że jest to m.in. Vega124? :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
                          Patrząc na nick zaryzykowałbym strzał, że jest to m.in. Vega124? :razz:
                          Albo konieczność używania 12calowego suba w sedanie W124

Skomentuj

Kolega poprzeglądał propozycje (tak jak myślałem większości nie kojarzył) i wszystko idzie w kierunku Magnata Xpress 10" w skrzyni, cena ok 180zł. Osobiście miałem ten głośnik w BR 33L@36Hz i grał całkiem przyjemnie (rzucał mięskiem :wink: ), trochę świszczał przy większych mocach, ale dało się słuchać. Myślę, że to dobry zakup jak na pierwszy raz i będzie z niego zadowolony. Mocy też za dużo nie potrzebuje (150W). Najwyżej wystawi go na allegro :lol: .

Skomentuj

ten magnat wg mnie to porazka... jak gratak jak 12 to ble :/ moze :
                              http://www.allegro.pl/item526966637_hertz_hv_200.html - starsza seria wg mnie ladniej gra od es200
                              a jak ma rzucac miesem to wg mnie lepszy lanzar max 8/10 wieksza pompka a jakosc jak w tym magnacie
                              http://www.allegro.pl/item530666724_...11_okazja.html slyszalem ten subik pod alpine mrv-t505 i bardzo mi sie podobal.

Skomentuj

Zamieszczone przez michone
                                http://www.allegro.pl/ite...rtz_hv_200.html - starsza seria wg mnie ladniej gra od es200
                                To nie jest starsza seria. ES to odpowiednik serii ESK, a HV to odpowiednik serii HSK. Poprzednikiem HV jest HS, a z tej serii mam model HS200 i jest to sprzęt do grania, a nie masowania pleców.

Skomentuj

A HV200 to nie jest woofer 20cm zamiast suba 20cm?

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcy$
                                    A HV200 to nie jest woofer 20cm zamiast suba 20cm?
                                    Tak też go można wykorzystać :-P
                                    Jest to sub, który ma uzupełniać przód. Nie można wymagać niskiego zejścia od niego, ale za to dobrze komponuje się z przodem.

Skomentuj

Okej okej. Aliante 8" też w drzwi wrzucają ale nie o to mi chodziło.
                                      Są wooferki 20cm, a są suby 20cm. Wydawało mi się, że HV200 to woofer a nie sub. Ze względu na korektor fazy, i dosyć ubogi magnes.

Skomentuj

HV200 to woofer (co widać po zawieszeniu membrany) a nie subwoofer. Pewnie fajnie kopie w rocku coś pięknego.

Skomentuj

(co widać po zawieszeniu membrany)
                                          :lol: :mrgreen:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X