no oki czyli ze na tym allegro oni podaja mniejwiecej to samo co ty mi wyslales linki ale to nieprawda co oni podaja ? a i jak glosnik ma 300 wat w rmsie to musze sukac wzmaka co ma wiecej w rmsie czy mniej?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
JAKI WZMACNIACZ DO SKRZYNI JBL GTO 1202D??
Collapse
X
-
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=751980876 Taki, bo właśnie taki mam pod subem i ręczę, że ma moc taką jaką podaje producent. Jest to stara, dobra alpinka z najwyższej wtedy serii. Podłącz ją albo 2 x 2 Ohm w gniazda stereo albo szeregowo 1 x 4 ohm w bridged. Jeżeli ją kupisz to napewno nie nie pożałujesz. Co do reszty ustawień we wzmaku, to napisz na PW, to Ci wszystko wytłumaczę.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KAPRINTTrzeba wybrać taki, który ma rzeczywistą moc w RMS, a to podają tylko niektóre firmy, niektóre z tych co podałem w linkach.
I tego się trzymaj (RMS, ciągła, rzeczywista) adiirl , olej moc maksymalną.
Na aukcjach chwalą zawsze największą "cyferkę".
Zwracaj uwagę na bezpiecznik 20A=200W (RMS)
Parametry sprawdzaj na stronie producenta.
Ja ci proponuję Carpower HPB-602 (225W RMS) allegro (numer 755441666) za 240zł lub nówka za 310zł. Trochę za mało mocy ale taki wzmacniacz najczęściej dedykują do tego głośnika.
Ale najpierw podłącz ("podlanczylem" :)) ten twój wzmacniacz w mostku (bridge) do głośnika.
PS: Polski język nie jest twoją mocną stroną, nawet nie wiesz kiedy używać dużych liter, że nie wspomnę o interpunkcji :)
Skomentuj
Skomentuj