zizou88, mam akurat skrzynke 8,5litra na 8' - testuje tam mds08 i powiem że sprawdza się dobrze. To nie to samo co w 20 litrach - ale na pewno przedni zestaw by uzupełnił. Mam głośnik dużo tańszy a w takiej obudowie gra również poprawnie i potrafi nawet na ciele drgawki wywołać. Gra bardzo jakościowo - dlatego go sobie zostawiłem :)
Na pewno nie znasz firmy - Koppa, będzie kojarzyć Ci się z noname ale tu na prawdę godny uwagi głośnik. Ma duży wychył, membrane z kewlaru, 120RMS i wymaga budy od 10-25litrów czyli by się nadawał. Jesteś zainteresowany - wal na PW.
Sprzedaje go bo mam w tej chwili 19 głośników do subwoofera w tym 9 - 20cm potworków :lol: Na co mi to? Każdy zostawiam bo mi się w nim coś podoba. Ale znalazłem bezkompromisowy głośnik w tej chwili i z niego korzystam.
Na pewno nie znasz firmy - Koppa, będzie kojarzyć Ci się z noname ale tu na prawdę godny uwagi głośnik. Ma duży wychył, membrane z kewlaru, 120RMS i wymaga budy od 10-25litrów czyli by się nadawał. Jesteś zainteresowany - wal na PW.
Po doświadczeniach z DW100 omijam tę firmę szerokim łukiem, nie dość, że "podrabiają" alpharda, to jeszcze słabo im to idzie(koppa DW ma mniejszy magnes niż alphard DW-K i zauważalnie gorzej brzmi).
a ja mam zupełnie inny model - DK 80 V2 - inny kewlar, inna kopułka, inny system magnetyczny - ale magnes większy.
Kupiłem go razem ze skrzynką za pare złoty - potrzebna mi była tylko skrzynia, głośnik miał iść na popielniczkę. Paczka przyszła, podłączyłem na próbe i mi w sumie szczena opadła jak to gra. tonsil 20/80/2 mnie tak nie urzekł jak ta Koppa - grała niżej i tak samo punktowo a także z mięskiem. Dodatkowo bardziej odpowiadała mojemu wzmacniaczowi - leży bo sentyment do niego pozostał. Gwarantuje że do 50zł lepszego głośnika się nie kupi - tak to jest z głośnikami , do póki nie posłuchasz, nie uwierzysz.
Skomentuj