Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Radio za 1k zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tak ogólnie początek z deka oczyściłem (puste dyskusje).
    Co do radyjek,głównie alpiny której zresztą zwolennikiem nie jestem,nie byłem i jak postępowanie projektantów wskazuje nigdy nie będę jest to dla mnie i nie tylko sprzęt brzmiący zbyt sucho i ostro,brak w nim choćby grama aksamitności w brzmieniu,dźwięk jest niemal kanciasty.Dotyczy to zarówno modeli tanich jak i z oferty lexusa.Ja tej marce dziękuję.
    Becker,mój niemal obecny konik,tu jest niemal na odwrót,miękko,przytulnie,ba,nawet można się czepiać gdzie góra.Jest nie gubi się,na orginałach CD.Kopie mp3 wypadają różnie.
    Nakamichi,z mej łapy CD45Z,szkoła brzmienia,góra wzorcem do naśladowania dla bekusia,średnica,nie porównam bom w żadnym innym radiu podobnej nie słyszał,dól troszkę skromny,bardziej na szybkość nie ilość skierowany,becker tu raczej bije nakę na głowę.
    Są to radia proste,bez procków,bajerów oferujące brzmienie niemal liniowe z deka tylko wypaczone fabrycznie nie wiedzieć czemu o czym wspomniałem powyżej.

Skomentuj

umberto, jak to się ma do 7915?

Skomentuj

Akurat 7915 mam w aucie kolegi którym obecnie chwilowo się poruszam.Na pierwszy ogień wyciąłem górę bo tak piaszczyło że nie dało się słuchać.Brzmienie ogólnie jak w całej serii,zbyt na mój gust surowe,może dla wielu to zaleta,dla mnie wada.Zresztą z taką charakterystyką spotkałem się od kilku lat w pionkach,clarionach,chyba taka moda.
        Choć jak wspomnę pierwszy prosty model cd alpiny który miał to zmiany wydaje mi się idą ku gorszemu.Mam wrażenie że projektanci już na wstępie tak modelują brzmienie,pod kątem coraz głuchszych młodych odbiorców i ograniczeń mp3 które niestety jest już codziennością.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcy$
          Zamieszczone przez Pawel S.
          za 1000zl mozna znalezc starsze wysokie modele nakamishi lub jakies beckery...
          kazda marka w tym przedziale cenowym ma juz jakis dobry model - ale niestety nie znam sie na numerkach wiec nie podam konkretow
          Jakoś w Naka czy Beckerach proca nie widzę jak to autor wątku chciał

Fakt, za 1000zł można mieć naprawdę sporo.
          Pioneer Dex p99, Clarion 958, Alpine 7897 (klon 7998r). To takie standardy.
          Pozdrawiam
          stary, powiedz gdzie można kupic pioneera dex p99rs za 1000zł?
          a pozatym dex p99rs nie ma wbudowanego w siebie wzmacniacza więc kolejny wydatek sie robi.

Skomentuj

Zamieszczone przez n0rb92
            stary, powiedz gdzie można kupic pioneera dex p99rs za 1000zł?
            a pozatym dex p99rs nie ma wbudowanego w siebie wzmacniacza więc kolejny wydatek sie robi.
            P99RS pewnie się poniżej 3koła nie kupi ale nie o tym pisałem tylko o P99 takim:
            http://www.allegro.pl/item860882134_...arka12_cd.html

U nas można wyrwać do 700zł, ale jakby wyczekać prawdziwą igłę to za 1kzł będzie świetne radio, ale dla tych co potrafią je wykorzystać.

A kto tu pisał o ciągnięciu głośników przez radio? Jak ktoś szuka procka, to chyba po to, żeby wsio grało na wzmacniaczach.

Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
              Zamieszczone przez set666
              a ja bym wybrał Pioneer DEH-P88RS II. radyjko z najwyższej serii mnóstwo ustawień i używane w okolicach właśnie 1000zł można wyrwać
              W tej cenie da się też kupić Alpine CDA-9835, które przez wielu jest uważane, za lepsze radio.
              Na temat tego pioneera można spotkać opinię, że jest przereklamowany.
              Miałem pioneera DEH-P88RS i musze powiedzieć ze to radio jest swietne! niestety ojciec musial sprzedac je z powodów finansowych i teraz polujemy na Alpine CDA-9835R

Skomentuj

Czaruję...
              X