Witam , mam na imię Dawid i proszę o poradę w doborze tweeterów
Radio: CDA-9813
Wzmaki: XM-5540F/4CH i XM-5520/2CH
Sub: MDS08
Przód: R6A
Drzwi wytłumione na panelach.
Miałem na przodzie mix tzn. wofery r6a + zwrotnica i tweetery z pb-es6c . Uszkodził mi się jeden z tweeterów no i teraz szukam czegoś w zamian.
Taki mam zamysł:
Sub + XM-5520 w mostku i ciety z radia
Przód XM-5540F 1 i 2 CH pod dls/y na LPF wzmacniacza , 3 i 4 CH pod tweetry na HPF wzmacniacza
Tweetery jakie mnie zainteresowały :
-Seas H1396
-Peerless NDT-53
-Proa simplex 25
-Sinsulive Neo 25 / neo 28
-Helix HXS-1
Czy wymienione tweetery mogę podpiąć bezpośrednia na wzmacniacz jeśli ustawie go na HPF (nie wiem na ile jest ustawione to odcięcie w tym wzmacniaczu), czy może ciąć na radiu wszystko ? Nie chcę spalić niczego. Ndt-53 mają 8 Ohm ale wyczytałem że nie powinno to mieć większego wpływu na jakość .
Proszę o inne sugestie ?
Pozdr
Dawid
Radio: CDA-9813
Wzmaki: XM-5540F/4CH i XM-5520/2CH
Sub: MDS08
Przód: R6A
Drzwi wytłumione na panelach.
Miałem na przodzie mix tzn. wofery r6a + zwrotnica i tweetery z pb-es6c . Uszkodził mi się jeden z tweeterów no i teraz szukam czegoś w zamian.
Taki mam zamysł:
Sub + XM-5520 w mostku i ciety z radia
Przód XM-5540F 1 i 2 CH pod dls/y na LPF wzmacniacza , 3 i 4 CH pod tweetry na HPF wzmacniacza
Tweetery jakie mnie zainteresowały :
-Seas H1396
-Peerless NDT-53
-Proa simplex 25
-Sinsulive Neo 25 / neo 28
-Helix HXS-1
Czy wymienione tweetery mogę podpiąć bezpośrednia na wzmacniacz jeśli ustawie go na HPF (nie wiem na ile jest ustawione to odcięcie w tym wzmacniaczu), czy może ciąć na radiu wszystko ? Nie chcę spalić niczego. Ndt-53 mają 8 Ohm ale wyczytałem że nie powinno to mieć większego wpływu na jakość .
Proszę o inne sugestie ?
Pozdr
Dawid
Skomentuj