Witam.
Kolejne pytanie od laika i amatora/kretyna w kwestii sprzętu car audio :P
Mam takie rzeczy:
Wzmaka ESX Vision V504 ->2 regulowane filtry - Hi pass 80-12K hz i Low pass 32-200 (chyba) Hz.
Zwrotnica aktywna Soundwave ewcośtam 2-way:
1) front do wyboru z dwóch - HP: 64-800 Hz /640-8000Hz
2) rear: HP 32-400 Hz
3) sub: LP 32-400 Hz, +12db@45Hz, odwrotnik fazy, sumator kanałów
do tego podłączone:
1)przód: Blaupunkt Velocity V6 Vantage na pasywnych zwrotnicach Velocity VX-170 (regulowane 3K Hz albo 6K Hz, 0 lub -3db dla syków)
2) buczawka samoróbka w bagażniku, 15l zamknięte, w tym 2x Pioneer TS-G1603 (wiem wiem - akurat znalazłem w garażu to grają. Chyba zmienie front skrzynki i wstawię 1x STX GND 17-100-8 SW (? chyba takie oznaczenie ma)
IIiiiii teraz pytanie:
Czy lepiej puszczać przez to aktywne cudo a wzmaka wyzerować z filtrów?
Czy lepiej wywalić tego Soundwave'a i korzystać tylko z filtrów we wzmaku?
Czy lepiej sprzedać zwrotnicę z filtrem i kupić inny wzmak? :P
Pomocy:/ wydaje mi się że bez zwrotnicy jakby brzmiało lepiej... (aczkolwiek woofery w drzwiach wpadają w jakieś dziwne oscylacje jakby odtwarzały dzwięki rzędu np 10 Hz. - bardzo wolne, głębokie wychylenia- ale grają dobrze.... )
Kolejne pytanie od laika i amatora/kretyna w kwestii sprzętu car audio :P
Mam takie rzeczy:
Wzmaka ESX Vision V504 ->2 regulowane filtry - Hi pass 80-12K hz i Low pass 32-200 (chyba) Hz.
Zwrotnica aktywna Soundwave ewcośtam 2-way:
1) front do wyboru z dwóch - HP: 64-800 Hz /640-8000Hz
2) rear: HP 32-400 Hz
3) sub: LP 32-400 Hz, +12db@45Hz, odwrotnik fazy, sumator kanałów
do tego podłączone:
1)przód: Blaupunkt Velocity V6 Vantage na pasywnych zwrotnicach Velocity VX-170 (regulowane 3K Hz albo 6K Hz, 0 lub -3db dla syków)
2) buczawka samoróbka w bagażniku, 15l zamknięte, w tym 2x Pioneer TS-G1603 (wiem wiem - akurat znalazłem w garażu to grają. Chyba zmienie front skrzynki i wstawię 1x STX GND 17-100-8 SW (? chyba takie oznaczenie ma)
IIiiiii teraz pytanie:
Czy lepiej puszczać przez to aktywne cudo a wzmaka wyzerować z filtrów?
Czy lepiej wywalić tego Soundwave'a i korzystać tylko z filtrów we wzmaku?
Czy lepiej sprzedać zwrotnicę z filtrem i kupić inny wzmak? :P
Pomocy:/ wydaje mi się że bez zwrotnicy jakby brzmiało lepiej... (aczkolwiek woofery w drzwiach wpadają w jakieś dziwne oscylacje jakby odtwarzały dzwięki rzędu np 10 Hz. - bardzo wolne, głębokie wychylenia- ale grają dobrze.... )
Skomentuj