Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc w wyborze suba do auta (Corsa B)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pisałem o prędkości powietrza bo widziałem że koledzy prędzej pisali że jest to ważne.
    sub będzie dosunięty całkowicie w prawo w bagażniku więc z lewej strony będzie przynajmniej z 15 cm luzu.. więc rura o średnicy 15 cm będzie odpowiednia

[ Dodano: 2010-10-13, 20:57 ]
    szczelina "zatkana"

zastąpiona tym :

jak na razie zastępcze głośniki :

skrzynia w trakcie obicia materiałem ....

Skomentuj

więc jeśli ktoś myśli że się nic nie dzieje - to się myli ;p
      odebrana skrzynia od obicia

terminal :

czeka jeszcze na założenie - oraz pomalowanie tuneli br oraz profile wypustowe ...

oraz - ...
      dostałem na urodziny :

jeden z dwóch STX

wygrzewanie w aktywnym subie

jak kiedyś zmieni się pogoda -( może na wiosnę ) to skrzynia zawita w corsie
      lecz teraz czekam na drugi STX - może po choinkę ;p

pozdro

Skomentuj

oby jeszcze byly, bo na stronie STX juz ich nie widac...

Skomentuj

Z tego co widzę to nowy AP, bo ma pojedynczy układ magnetyczny, stary miał podwójny.

Skomentuj

na stronce stx-a nie zawsze są pokazane - ale mam kontakt bezpośredni z kolesiem ze sklepu więc dowiedzieć się kiedy będą to nie problem
            tak - to 4AP
            ma aluminiowy kosz - nie wiem czy to dobrze czy źle ....

Skomentuj

takie pytanie czy wylotu nie szło skierowac do góry??? ze dałes je w bok auta???

Skomentuj

szło - ale wtedy rury były by bardzo blisko spodu suba i szczelina między rurą a spodem była by bardzo mała - to raz
                dwa - góra suba jest prawie przy samej półce - i nie było by swobodnego przepływu powietrza

---------- Post added at 11:35 ---------- Previous post was at 11:12 ----------

Skomentuj

tak na szybko -
                  bagażnik znów zawsze pełny
                  gra naprawdę mocno i czystym basem
                  jak na razie najmocniej z dotychczas montowanych głośników w corsie
                  ale jest to tylko 1 STX - na drugi czekam .....
                  jak widać dziurka na razie zaślepiona
                  skrzynia jednak strojona na 30 Hz
                  zwmak daje rade, ale jest mimo wszystko za słaby jak na 2x350W rms

foto :

pytać - pisać

Skomentuj

mała pokazówka -wiadomo że to nie odda tego naprawdę ale można sobie wyobrazić
                    http://www.youtube.com/watch?v=R8L7aAYbqQM
                    głosnik ma naprawdę fajne Xmax :->

Skomentuj

Witam.
                      Te rurki to 2x 15 cm? Czy 2x 10 cm ??

Skomentuj

jesli mowisz o br to fi=10cm na 1ap w zupelnosci wystarczy
                        wieksze fi br zwieksza jego dlugosc
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

średnica wewn jednego tunelu - 106 mm
                          lklukasz - tak właśnie jest

Skomentuj

takie małe szybkie pytanko - czy mróz - taki jak obecnie panuje ogólnie i niskie temp - maja jakiś negatywny wpływ na głośnik który znajduje się w bagażniku ?

Skomentuj

tak
                              usztywnia glosnik i zmienia jego brzmienie

jak w pojezdzie panuje takze wilgoc to moze glosnik sie rozkleic (mialem takie 3 przypadki)

Skomentuj

ja oosobiscie miałem taki przypadek ze zamkniętą skrzynią mianowicie w środku zebała się woda nie mam pojęcia z kąd ale po dłuższym zastanowieni doszedłem ze jak klej montażowy schnie to paruje... i doszłoo do tego ze woda osadziła sie na cewce i głosnik sie przysmarzył toszke i poszedł na straty :( na szczescie to zaden firmowy wofer :P

Skomentuj

Zamieszczone przez dimon93 Zobacz posta
                                  ja oosobiscie miałem taki przypadek ze zamkniętą skrzynią mianowicie w środku zebała się woda nie mam pojęcia z kąd ale po dłuższym zastanowieni doszedłem ze jak klej montażowy schnie to paruje... i doszłoo do tego ze woda osadziła sie na cewce i głosnik sie przysmarzył toszke i poszedł na straty na szczescie to zaden firmowy wofer :P
                                  a kto wklada glosnik w nie wyschnieta skrzynie?
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

najlepsze było to że ona stała w ciepłym jakies 2 tyg bo czekałem na głśnik :P

---------- Post dodany o 22:57 ---------- Poprzedni post o 22:54 ----------

i nie wiem czy był on dokońca szczelny z tego względu ze miał taką jakby piankowa membrane nie powiem co to za materiał bo nie wiem i miałem podejrzenie ze toprzez to ale teraz to bez znaczenia

Skomentuj

miales duza wilgoc w samochodzie
                                      a nie boje sie powiedziez, ze gdzies poprostu stala woda...
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

dziękuje panowie za odpowiedzi - myślę że temat suba mamy zamknięty - lecz jak to wiadomo nie koniec
                                        chcę teraz zająć się przednim nagłośnieniem - co polecacie ?
                                        zestaw odseparowany 3 drożny - 2 drożny - na zwrotnicy lub inny i mieć 2x w drzwiach - jakieś porady ?
                                        cena za komplet okolice 300-400 zł

Skomentuj

MOże coś z Vibe lub Hertz stosunkowo tani sprzet :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X