Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dobór elementów instalacji audio w aucie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

MDF impregnowany. GMSy też na dniach zamawiam.
    Tanimi matami też można ładnie obskoczyć, mata ma przede wszystkim ważyć i dobrze przylegać. Przykładowa galeria. Jak będę montował głośniki to może fotki zrobię, na maty chyba dołożę jeszcze piankę do paneli czy cienką gąbkę.

[ Dodano: 2010-09-12, 10:36 ]
    edit:

Ciekawa rzecz. GMS 660 ma podane pasmo 68-8500Hz, 960XT 80-8500Hz, więc zapytałem jednego sprzedawcę o porównanie, oto jego nieco zaskakująca odpowiedź:
    Witam, tak model 660 ma lepsze zejscie. Przy koncowce zasilanej z radia tego nie czuc, zas pod malym wzmacniaczem lepiej "basuje".
    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

No no, lepiej kupować maty z aluminium :P Bo one lepszy bas mają Dokładnie tak Ale co prawda to prawda, lepsze własciwosci tłumienia mają po przez specjalne odlewy gumy i alu :)

Skomentuj

zainwestuj w stp lepiej sie kladzie
        lepiej zrobic raz a porzadnie
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zgadzam się z lklukasz

STP są naprawdę godne polecenia.

Skomentuj

STP to koszt 56zł sztuka, powierzchnia 0.4m2 niecałe. Ogolnie bardzo wporządku bo sam bede kupował :) Do drzwi mat takich trzeba CI 5 zeby dobrze wygłuszyc :)

[ Dodano: 2010-09-14, 11:40 ]
            P.S. do drzwi lewych i prawych 5 razem łącznie

Skomentuj

godne polecenia są jeszcze gms 04
              zawsze to coś taniej
              niżej bym nie schodził bo szkoda twojego czasu i pieniędzy

tak 5 mat musi być (chyba, że duże drzwi)
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

albo jak beda gdzies droge robic to podjechac i "pozyczyc" wiadro asfaltu :mrgreen:
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Powiedzie mi coś o TYM głośniku GMS 250 SUBWOOFER 10" .

Skomentuj

GMS 250 - głośnik bez parametrów, wysyłałem maila do GMS i bez odpowiedzi. Plus e zadowoli się słabym wzmacniaczem, ale skrzynia wyłącznie na czuja. Nawet Alphard podaje jakieś parametry, a tu nic...

Skomentuj

Witam ! Jako że życie potrafi płatać figle musiałem odłożyć zmianę audio na później. Dopiero dziś nabyłem radyjko - clarion cz109e . Powiedzcie mi , z tymi głośnikami GMS 960 , są 2 wersje 960 i 960xt , polecaliście te bez xt ? Pytam bo będę zamawiać a nie chce dać plamy (gms 960 wydają mi się lepiej wykonane niż wersja xt) , więc co polecacie ?

Skomentuj

Pisałem na poprzedniej stronie o nich, nie będę się powtarzać. Kupiłem tańsze XT, kosz mało sztywny, membrana z plastiku. GMS 960 to komplet z tweeterami, normalną zwrotnicą 2-drożną i dobrą opinią, znacznie lepsze wykonanie.

Skomentuj

No ok , o takie potwierdzenie mi chodziło . Tylko jedno mnie zastanawia , ten sam sprzedawca ma te głośniki w 3 cenach , o co chodzi ? Czymś się różnią te zestawy ?

Skomentuj

Najwyraźniej sam robi sobie konkurencję że niby są po 225 a on ma "taniej" po 195zł, no i te tańsze ma w kategorii 165mm oraz zestawów. Obstawia więcej aukcji w ten sposób, podobnie robiła firma w której pracowałem obsługując jeden z 7 ich sklepów internetowych, gdzie ceny różniły się o złotówkę - większa szansa że klient trafi w taki "blok". GMS 960 bez XT występuje tylko w jednej wersji.

Skomentuj

Czaruję...
                            X