Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer do Malucha;d

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Bardzo miło czyta się Wasze posty

Pawel S.
    Różnica w maluszku pomiędzy przodem a tyłem jest taka, że z tyłu siedzą czasem niechciani goście, a z przodu ukochana (albo i nie) dziewczyna:P

Zamieszczone przez zdaszek
    No tak...
    Jedni wkładają w maluchu zamiast tylnej kanapy subwoofer a inni 140KM silnik...
    I jedno i drugie nieźle hałasuje...
    Tak czy siak miejsce zostaje jedno (na znajomą ?) :mrgreen:
    Taki jest zamysł kolegi

Zamieszczone przez Pawel S.
    do 100zl sub (tanie 10" wystarczy)
    Co Wy na to?
    http://allegro.pl/hurt-to-juz-nie-za...275729337.html

Szczerze mówiąc to jestem ciekawy jak oni wykombinowali ten xmax = 3cm w 10 calach, no ale nieważne:P

Na tym zdjęciu kosz świeci się jak psu jajca, ale takie rozwiązania się koledze podobają (De gustibus non est disputandum), a naszym zadaniem jest mu pomóc :P

No i trzeba będzie wymyślić coś z zasilaniem, żeby akumulator nie padł po 10 minutach

ploter
    Ten Intertechnik myślę, że byłbym dobrym rozwiązaniem, lecz na przeszkodzie stoi brak wystarczającej gotówki...;/

hellrider
    Masz rację, lecz tutaj priorytetem jest dobre wykorzystanie tylnej kanapy, niekoniecznie musi być zestaw audio 1000W. Jaki wzmacniacz najmocniejszy mógłby wykorzystywać akumulator tak, żeby nie trzeba było go co 5 minut ładować?

Skomentuj

Zaden
      Od czasu kiedy jezdzimy caly rok na swiatlach.
      Swiatla + radio to i tak duzo na malucha. Akumulator i tak tam jest zawsze nie doladowany jak trzeba. Poza tym, pamietaj ze im dluzej stoisz w korku, tym dluzej akumulator nie jest ladowany!!!

1 - Radze doladowywac profilaktycznie akusia co miesiac.
      2 - do jakiegos CA uzbieraj sobie ze 2,5 tys. i kup TIco. Mniej spali, wygoda wieksza, 5 drzwi, 40 konikow, przy wypadku sklada sie tak samo jak maluch, ubezpieczenie takie samo. Nawet mniej bo mlodsze bedzie. Ja roznicy nie widze.

No chyba ze jestes milosnikiem Pryszcza jak Ja. Dlatego planuje zakup jakiegos

PS> ja u siebie mialem radio clariona, wzmacniacz carpower hpb 602 czy jakos tak. W drzwiach phonocary eheh, i z tylu na pulce 16 litrowy subek na 18sw. Skrzynka nawet mi nie zajmowala polowy wysokosci szyby, wyszla niska....

PS2> mam ja nawet w domu razem z tym glosnikiem :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez czarny1906
        Szczerze mówiąc to jestem ciekawy jak oni wykombinowali ten xmax = 3cm w 10 calach, no ale nieważne:P
        a jak zrobili 4cm w 8"? (8cm w obie strony) http://www.youtube.com/watch?v=Fkd7pSzzx-Q tonsil GDNN 20/120

Zamieszczone przez czarny1906
        No i trzeba będzie wymyślić coś z zasilaniem, żeby akumulator nie padł po 10 minutach
        kolega ma standardowy alternator i wzmacniacz 4 kanalowy i normalnie chodzi

Skomentuj

Zamieszczone przez hellrider
          Radze doladowywac profilaktycznie akusia co miesiac.
          no i tak bedziesz robił i po roku czasu aku do wyrzucenia.

Skomentuj

jeżeli to nie musi mocno hałasować to STX 18SW, nie drogi mocnego wzmacniacza nie trzeba a w maluchu na pewno wystarczy, tylko to nie jest szybki głośnik, może trochę mulić, nie wiem czy po wygrzaniu sprawa się poprawia, bo słyszałem tylko niewygrzanego ale ilość basu jaką produkował była imponująca

a jak chcesz sie pozbyć zbędnych gości to wywal tylne siedzenie, ładnie zabuduj, można wytłumić dźwięki silnika a dodatkowo będzie miejsce na jakiś mały bagaż bądź na wstawienie dobrych siedzeń :)

Skomentuj

Czaruję...
            X