Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sub dla kolegi

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dawid-SS, zgadzam sie z toba
    troche dziwny dobor elementow
    albo dB albo sq
    i tez wybral bym re zamiast tego audio systems
    jak cos to moge podjechac go posluchac, znam ten sklep :mrgreen:
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Może to grać głośno ale nie będzie to na zawody, na zawody to sie jedzie z liga budżetową :P Zeby zaskoczyć ze pierdzwiawki potrafią głośno grać Ja bym startował z peerlessami xxls, bo one potrafią głośno
      A na serio, wg mnie, kupiłbym te dwa RE co chcesz zasilił MDSem, na przód kupił morel tempo lub audiosystem w cenie do 800 wszystko, zasililbym wzmacniaczem focal SOLID2 który jest przyzwoitym ampem, no i co ważne, kondesator tylko dla basu, dla frontów szkoda, nie wzbudzi się on nawet :) (mówie o elektronikach, wiem po swoim sprzęcie). Radyjko, zostań przy KENie bo on jest dość neutralnym, ale basu ma na prawde średnio, wiecej np ma SONY, ale powiem CI ze tak jest jak przesiadasz sie z xplodów na porządniejszy sprzęt, albo neutral albo fun i mięciutki basik cały czas od sonego Nie mówie o kazdym sonym Kable dietza są ok w swojej cenie, 50mm styknie do zasilania całości wzmacniaczy, kup oprawke na 2xANL, i jeden rozdzielacz, masz oprawke z rozdzielaczem i rozdzielacz dla minusa. No i ciągnij od AKU wszystko :)

Skomentuj

Dawid-SS, ja nie wiem czy ty sobie zdajesz spawe z tego, ze gdzie bys nie wpial kondensatora to on utrzymuje i tak cala instalacje!
        Wiec nie bardzo rozumiem:
        kondensator tylko dla basu, dla frontow szkoda, nie wzbudzi sie on nawet
        a druga spawa, to to ze jak nie swieci to nie dziala?
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz, jak nie świeci to nie działa, za mały prąd jest żeby wzbudzić kond, jak odpale auto to on się włączy bo rozrusznik pompuje prąd Moment i naładowany :) Ale potem gaśnie jak zgasze auto :) Wiem ze jak spaliłem wzmacniacz to poszedł taki prąd, mniejszy jak 40A na pewno ale dość spory bo na pewno ponad 5A, kond się włączył :)
          Tak wiem że dla całej instalacji, ale dawanie osobnego kondesatora dla "frontów" jest błędem bo i tak nie poczujesz różnicy, musiałbyś mieć fronty 300W na strone zeby to coś dało.

Skomentuj

u mnie jest 1,5F i wlacza sie jak uruchamiam samochod. A w czasie normalnego sluchania potrafi sie nawet nie wlaczyc. Musi byc naprawde bardzo glosno, zeby sie wlaczyl. Male spadki napiecia.
            O osobnym kondku sie zgadzam :grin:
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
              Dawid-SS, zgadzam sie z toba
              troche dziwny dobor elementow
              albo dB albo sq
              i tez wybral bym re zamiast tego audio systems
              jak cos to moge podjechac go posluchac, znam ten sklep :mrgreen:
              To podjedz tylko dopilnuj by dostal minimum swoje 1600W RMS z dobrego wzmaka. -ciekawym relacji;>
              Bo jak dla mnie 2*800RMS 95dB 25xmax przynajmniej na papierze zdecydowanie wygrywa z dwoma RE w kwestii cisnienia.A apaiery AS ma solidne. Szybkosci podobnoz mu nie brakuje przy dobrej kontroli - jedynie moze odstawac przy zroznicowaniu basu. Ale to glosnik z dopiskiem SPL. Wiec albo rybki albo akwarium

A do kompromisu miedzy sq a spl w temacie glosnikow przednich moze focal 2kp w ktorejs odmianie :lol:

Skomentuj

civilized widze ze sam masz spoko sprzecicho u siebie :) No ale własciciel wybral juz RE, to dobre glosniki, mozna je kupic za 1500zl dwie sztuki :) Nowiutkie :) Helon to jeden z najtanszych chyba przetowrnikow do SPL, ale jest malutki przy takich glosnikach jak RE MT czy Orion HCCA, chociaz ten ostatni przereklamowany.
                Focal na przody to cos dobrego, cos z basem, moze grac sam i bedzie pelne pasmo.

Skomentuj

Zamieszczone przez civilized
                  Bo jak dla mnie 2*800RMS 95dB 25xmax przynajmniej na papierze zdecydowanie wygrywa z dwoma RE w kwestii cisnienia
                  Tak to tylko Papier sam jestem ciekawy jak by to wygladało w praktyce.
                  Teraz nie wiem czy dobry zestaw przedni wybrałem:
                  http://allegro.pl/audio-system-radio...311618383.html
                  Audio System Radion165
                  czy w innym kierunku szukać chodz opinie ma bardzo pozytywną ten zestaw :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS
                    civilized widze ze sam masz spoko sprzecicho u siebie :)
                    No narazie bez szalu wiem ale ciagle malymi kroczkami do przodu... Swiadomie wybralem metode prob i bledow oraz stopniowego zwiekszania pulapu - tyle frajdy po drodze juz bylo od calkowitych serii po sprzety ktore wstyd wymieniac i kazda nowa zabawka o odcien lepsza cieszy :) No i w metodzie mini kroczkow jest ten plus ze moze sie okazac iz kroliczka swojego sie zlapie niekoniecznie przy sprzecie wartym majatek - czego sobie i innym zycze

Skomentuj

Zamieszczone przez civilized
                      No narazie bez szalu wiem ale ciagle malymi kroczkami do przodu... Swiadomie wybralem metode prob i bledow oraz stopniowego zwiekszania pulapu - tyle frajdy po drodze juz bylo od calkowitych serii po sprzety ktore wstyd wymieniac i kazda nowa zabawka o odcien lepsza cieszy No i w metodzie mini kroczkow jest ten plus ze moze sie okazac iz kroliczka swojego sie zlapie niekoniecznie przy sprzecie wartym majatek - czego sobie i innym zycze
                      Hm i tu bym duskutował jak nie wydasz odpowiedniej kasy to mozesz zapomniec o dobrym graniu chodz klocki masz niczego sobie ale to nadal jest srednio nisza półka nie mówiąc o typowej budrzetówce :wink: duzo zalezy też od auta czy sedan czy cupe :smile:

Skomentuj

emil007, radio fajne ma ja tez bym chciał tego kena mój już mi się znudził hehe Więc co wybrałeś? Kupujesz u kogoś znajomego i wyjdzie taniej? czy kupujesz od roznych ludzi na allegro wszystko ??

Skomentuj

Przyjmuje twoja propozycje mozesz dowiedziec sie narazie co i jak i za ile i dac mi znac na PW! Do piatku musze czekac aż kolega z Niemiec wróci i wtedy bedzie wszystko jasne :wink:

[ Dodano: 2010-11-18, 11:01 ]
                          jeszcze jak mozecie to napiszczie cos na temat tego zestawu przedniego?

Skomentuj

emil007, to ja Ci wtedy zaoferowałem lepszy system przedni jak TY pokazałes :) No i w lepszej cenie Wszystko z systemu AS helon to SPLowce :) Bardzo głośne ale z jakością lepiej focala albo morela :) Ja kupilem morel dotech i powiem CI ze po prostu to jest to, moge ich uzywac bez suba :) Niema tego basu az tyle ze autem telepie ale jest on dobry szybki, niski, a do tego barwny, co jest moze dziwne :) Barwny rozumiem tak samo jak zroznicowany, bez monotonii :) Wysokie z mojego zestawu to masakra, za głośne dla mnie zdecydowanie :) Jade na flat eq w radiu dla nich, podbiłem sobie tylko bas, możliwe ze tweeterki mam zle ustawione bo ustawiłem je dla siebie jako kierowcy a nie dla innych :) Ale mimo to słychac je donosnie w całym aucie :) Poza nim tez :) Kup morele to porządna firma, takie tempo 750zl kosztują, moją cene znasz tez

Skomentuj

Chodziło Ci o ten zestaw:
                              http://allegro.pl/morel-tempo-6-nowy...317099098.html
                              Morel Tempo 6

Skomentuj

emil007, tak, to dobre głośniki, ja mam partie wyżej :) Mam dotechy :)

Skomentuj

Czaruję...
                                X