Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

głośniki 6x9'' do 200zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
    To odkręć suba na max i przycisz zestaw przedni tak żeby zrównał się z efektywnością suba.

Święta prawda - w małym zleją się zestawy i będą interferencje a w dużym już nie - w Twoim wypadku lepiej przód + sub.
    Laikiem nie jestem.
    Jakąś efektywność chcę mieć, nie jest to rozwiązaniem przyciszać zestaw- bo i tak czasem za cicho- zależy od humoru heh
    Wyjściem jest wymiana suba na coś mocniejszego- myślę, że głośnik 25cm będzie akurat.

Skomentuj

glosnik glosnikowi nie rowny
      w jakiej skrzyni miales tego ARNa?
      tez bratu montowalem te glosniki bo lezaly na polce a on chcial :p
      efektywnoscia nie grzesza ale zle nie graja...
      co nie powinno przekreslac 8" bo juz nowa samochodwa 8" STXa robi takie zamieszanie ze mi wiecej nie potrzeba

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        glosnik glosnikowi nie rowny
        efektywnoscia nie grzesza ale zle nie graja...
        co nie powinno przekreslac 8" bo juz nowa samochodwa 8" STXa robi takie zamieszanie ze mi wiecej nie potrzeba
        Closed.
        Efektywnością nie grzeszą, ale mocne nie są- ileż można z 70 watów wyciągnąć basu. Jeszcze 2szt by wystarczyły.
        Wiesz, być może 8" STX by wystarczył, a jak nie? Taki bogaty nie jestem aby 2 razy kupować- różnice cen nie takie duże. Lepiej wziąć 10" i trochę przykręcić, niż być zniesmaczonym niedoborem mocy z 8". Tylko kwestia szybkości tego 10" z STX-a...?

Chciałem aby bas był możliwie szybki- mój Visaton W250S podoba mi się jak gra- bas szybki i czysty. No ale w aucie bas się inaczej rozchodzi - odnoszę wrażenie, że bas w aucie się gubi. Potrzeba więcej mocy aby odczuć to samo co w pokoju.

Skomentuj

do samochodu potrzeba dobrego glosnika, tak jak i do domu. wrzuc suba na visatonie do bagaznika i wlacz go (oczywiscie jak dasz rade) i posluchaj czy to Ci sie bedzie podobac

Skomentuj

Panowie nie będę zaczynał nowego tematu - miał ktoś w/w SW.STX.10.2.400.2x2.F.S.PP

warto?

---------- Post dodany o 22:30 ---------- Poprzedni post o 21:49 ----------

Już go zakupiłem- miałem już trochę głośników basowych w rękach- z STX-a chyba 5 modeli, Tesle, Visatony itp, także przetestuję i porównam.. ;-)

Skomentuj

10" nie mialem jeszcze
              ale mam 12 i 8" - warto

Skomentuj

ale mam 12 i 8" - warto
                Co to za mina, chyba nie pozytywna heh
                PS wrócę jeszcze do tych tonsilów 13cm, jest sens stosować do nich wzmacniacz czy nie warto się "napracować"

Skomentuj

Zamieszczone przez rafal20 Zobacz posta
                  Co to za mina, chyba nie pozytywna heh
                  Widać że za dużo na gg siedzisz :P to jest wink - typowe puszczenie oczka, z uśmiechem. Na forum ta emota wygląda łudząco podobnie do "gadulcowego :/" które oznacza niezadowolenie, zniesmaczenie.

10" nie mialem jeszcze
                  ale mam 12 i 8" - warto
                  Zwłaszcza że można sądzić, iż to najlepszy z tych 3 rozmiarów głośnik, patrząc na parametry :)

Zamieszczone przez rafal20 Zobacz posta
                  PS wrócę jeszcze do tych tonsilów 13cm, jest sens stosować do nich wzmacniacz czy nie warto się "napracować"
                  Powiem tak, jak nie sluchasz głośno - to radio spokojnie wystarczy, ale z tego co widziałem wcześniej - słuchasz, więc obowiązkowo podłącz wzmacniacz, zestawy przeważnie zaczynają grać, jak się im poda troche watów :)

Skomentuj

Powiem tak, jak nie sluchasz głośno - to radio spokojnie wystarczy, ale z tego co widziałem wcześniej - słuchasz, więc obowiązkowo podłącz wzmacniacz, zestawy przeważnie zaczynają grać, jak się im poda troche watów :)
                    Słucham głośno- tak myślałem ile może mieć mocy znamionowej jeden głośnik... hmm stawiam że 30-40Wat
                    Radio SONY, które w opisie ma 4x45Wat- myślę, że realnie 4x15Wat
                    - wtedy wzmacniacz ma sens - mama Boschmann DTS 998 MX - 4 Ohm RMS Output: 40 W Channel at @ 0,025% THD - Wystarczy...
                    Przy okazji sprawdzę, czy będzie różnica po podpięciu wzmacniacza.

Skomentuj

I radio i wzmacniacz średnich lotów.

No ale skoro już je masz.......

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                        I radio i wzmacniacz średnich lotów.

No ale skoro już je masz.......
                        Wzmacniacz leżał to go wykorzystam, chyba lepiej niż z samego radia.
                        PS Bez przesady, kupiłem nowe radio - wg mnie do pewnej ceny radia się praktycznie niczym nie różnią- wszystko produkowane na tej samej linii w Chinach- takie mam zdanie na temat tego całego sprzętu...

Do suba mam konkretniejszy wzmacniacz kenwooda - bo tam potrzebna jest spora moc i kontrola głośnika..
                        Last edited by rafal20; 22.05.2011, 20:59.

Skomentuj

Dokładnie tak, składając budżetowy zestaw nie ma różnicy jakie radio wybierzemy, wszystko to ten sam chiński szajs ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez piotrek_kolo Zobacz posta
                            Dokładnie tak, składając budżetowy zestaw nie ma różnicy jakie radio wybierzemy, wszystko to ten sam chiński szajs ;]
                            O ile mowa tu o wyłącznie nowych - to się zgodzę, ale w używkach - za 150zł idzie dostać perełki które grają pięknie i noszą napis JAPAN, są kasetowe, i mają zmieniarkę

BTW, piszę tu w sprawie tematu o Speedach 1300 - mój pogląd na sytuacje wygląda następująco:
                            - w aukcji nie było nic o zwrotnicach - ktore i tak jak wyzej gdzies wyczytales sa dosc kiepskie. Chodzilo przynajmniej mi o fakt posiadania samych glosników - bo to one grają i od nich zależy 60% brzmienia. Na elce są jakieś lepsze schematy zwrotek do tego zestawu z tego co pamiętam, do 1700 tez. Więc radzę podpiąć je w takim stanie jak są, posłuchać jak się spodoba choć trochę, to zrobić porzadne zwrotki i cieszyć się zestawem który zagra lepiej niż inne w dużo wyższym przedziale cenowym. Co do tweetera - nie miały żadnych oznaczeń, tak jak Pawel pisał. I nie gra tak źle w porównaniu do tego z helixa Ale to Twoje pieniądze i Twoja decyzja. IMO zrobisz krok w tył jak odeślesz i kupisz helixy

Skomentuj

w używkach - za 150zł idzie dostać perełki które grają pięknie i noszą napis JAPAN, są kasetowe, i mają zmieniarkę
                              mialem okazje kupic cos takiego niedawno. okazalo sie ze kolega ze studiow zmienil bardzo dobra alpinke na radio marki LTC tylko dlatego ze czyta mp3 z kart SD :o

Skomentuj

Tutaj zwrotnica której nie dostałeś - żebyś widział, że nie ma czego żałować :)

Skomentuj

Panowie dzięki za info o zwrotnicy ale już na drugi dzień odesłałem głośniki- gdybym od razu był nastawiony na brak zwrotnicy było by co innego - sytuacja była nerwowa i już-miałem mało czasu na decyzję.
                                  Na razie muszę trochę odpocząć od zakupu głośników.
                                  Będę obserwował i może coś znajdę..

Skomentuj

Czaruję...
                                  X