Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

głośniki 6x9'' do 200zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
    http://allegro.pl/vibe-se-k-series-b...617627413.html - sluchalem go na targach i wlasnie ten zestaw przekonal mnie do vibe.
    sluchalem go jak koledze pomagalem wybrac naglosnienie do samochodu
    niestety wg mnie wymagana jest korekta w zwrotnicy na tor wysokotonowy - trzeba go zlagodzic troche

Zamieszczone przez rafal20 Zobacz posta
    Bo kupując same dystanse to koszt 50zł
    a to kolega nie ma frezarki?
    kawalek MDFu, nowy frez, troche kleju i masz za 20zl komplet dystansow :p

Skomentuj

No niestety nie. Dystanse w zestawie to kusząca propozycja.
      Panowie prosił bym o odpowiedź na zadane pytanie osoby, która słuchała zestawu.

Skomentuj

poprzednia seria byla naprawde OK
        nie wiem jak te nowe bo ich nie slyszalem

Skomentuj

A jaki to samochód? Mogę Ci sprzedać dystanse na 165mm za 20zł + wys
          Czemu uparłeś się na te helixy? poprzednia seria nie grała źle ani rewelacyjnie - mi nie odpowiadała. Znając zapędy firm to nie będzie skoku na przód, a w tył na korzyść marketingu. Nie pakował bym się w nie - tylko wybrał np. sprawdzony, dużo lepiej grający Speed 1700.

Z 13cm nie zastanawiał bym się ani chwilę nad wyborem:
          http://allegro.pl/tonsil-oryginalny-...587480314.html
          http://allegro.pl/macrom-m3s-51-mkii...614508606.html
          http://allegro.pl/gms-950-hi-end-zes...622307667.html

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          niestety wg mnie wymagana jest korekta w zwrotnicy na tor wysokotonowy - trzeba go zlagodzic troche
          Myślę że to może być wina akustyki samochodu - vectrze nie dało się słuchać Cantonów które mam teraz w renówce i nie zamienił bym na nic innego. Staram się przeważnie modyfikować fabryczną zwrotnice - wy tak nie robicie?

Skomentuj

Clio2
            Helixy mają dobrą opinie. Kolega z elektrody powiedział że nowe helixy mają gorszą zwrotnicę.

Skomentuj

Staram się przeważnie modyfikować fabryczną zwrotnice - wy tak nie robicie?
              u klienta nie zawsze jest na to czas :p

Skomentuj

http://allegro.pl/gms-950-hi-end-zes...622307667.html
                Myślisz, że ten zestaw zagra lepiej od helix BD 52.1?
                Jeśli tak to kusząca propozycja- niska cena
                Zależy mi na dobrej jakości tweetera.

Skomentuj

To ten w helixach przecież był porażką lekką - więc odradzam Ci helixa. W helixach dobry jest midbas tylko, zwrotka też skopana

Tweeter w tych gmsach ma 20mm. Słyszałem tylko 25mm z 960xt - fajna kopółka, ale czasem zdarzało jej się zapiszczeć, myślę że malutki rezystor pomiędzy +/- by pomógł.
                  Najlepszy tweeter z tych zestawów mają tonsile- 25mm (DT 2508) i to najlepiej grający zestaw jak już po raz 3 mówie.

Skomentuj

Nie rozumie ludzi który po wychyleniu membrany czy po falowaniu blachy stwierdzaja ze bas jest zadowalajacy,
                    Ja bym sie kierował w strone tych vibe które podał LightSound a w sumie po co mi taki zestaw:p.

Skomentuj

To ten w helixach przecież był porażką lekką - więc odradzam Ci helixa. W helixach dobry jest midbas tylko, zwrotka też skopana

Tweeter w tych gmsach ma 20mm. Słyszałem tylko 25mm z 960xt - fajna kopółka, ale czasem zdarzało jej się zapiszczeć, myślę że malutki rezystor pomiędzy +/- by pomógł.
                      Najlepszy tweeter z tych zestawów mają tonsile- 25mm (DT 2508) i to najlepiej grający zestaw jak już po raz 3 mówie.
                      Ja tu wirzę że tweeter ma 13 mm - cały

Skomentuj

czego? chyba glebokosci?

Skomentuj

Ja tu wirzę że tweeter ma 13 mm - cały
                          Rozwiń, bo nie rozumiem? o który zestaw Ci chodzi?

Skomentuj

Tonsil podaje tweeter 13mm.
                            PS Czy tonsil jest naprawdę taki dobry? Będzie duża różnica jakości pomiędzy oryginalnie zamontowanymi głośnikami a tonsilem?
                            http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic748605.html - te zwrotnice takie lipne?
                            Last edited by rafal20; 19.05.2011, 21:13.

Skomentuj

SPEED 1300

Moc na kanał (max) 100 W
                              Moc max 200 W
                              Impedancja 4 ohm
                              Efektywnośc 91 d B
                              Pasmo przenoszenia 50-25000 Hz
                              Głośnik nisko-średniotonowy 130mm
                              Głośnik wysokotonowy 25 mm
                              Głębokośc montażowa 60mm
                              Średnica montażowa otworu 114 mm
                              Średnica zewnętrzna 130 mm

Więc już nie szukaj igły w stogu siana - zwłaszcze że dziś pojawiły się także zielone (niebieskie)

Nie ma co porównywać do fabrycznych zestawów - na biedę zagra to kilka klas wyżej. A tonsil owszem, stawia na jakość a że nie musisz płacić za marże pośredników, przesyłki to jest to jeden z lepiej grających zestawów do 300zł.

Skomentuj

A w aukcji tweeter: 13 mm. Błąd w opisie?
                                Czerwone są nowsze :-)

Skomentuj

wysoktonowka w speed 1700 byla 25mm
                                  jezeli to samo jest w speed 1300 to to dobry glosnik i warto to kupic

glosnik jest delikatny, nie az tak bardzo szczegolowy ale nie meczy
                                  w porownaniu do konkurencji za ta cene to bez wahania powiem ze tonsil ma najlepsza wysokotonowke (pomijam fakt ze wiekszosc zestawow ma 20mm)

Skomentuj

Panowie już zakupiłem te Tonsile w jednej aukcji wysokotonowka opisana 13mm w drugiej 25mm :-)
                                    Teraz jakiś subwoofer :-)
                                    SW.STX.10.2.400.2x4.F.S.PP - pasuje do zestawu :-) ?

---------- Post dodany o 21:03 ---------- Poprzedni post o 21:01 ----------

PS czy warto montować taki zestaw również na tył, czy popsuje scenę?

Skomentuj

wg mnie nawet za duzy - ale kazdy ma inne preferencje
                                      no i zwroc uwage na swoj wzmacniacz - czy glosnik 2x2r czy 2x4r

---------- Post dodany o 23:06 ---------- Poprzedni post o 23:04 ----------

PS czy warto montować taki zestaw również na tył, czy popsuje scenę?
                                      wszystko zalezy od samochodu
                                      w malych wg mnie nie ma sensu
                                      w duzych limuzynach koniecznie bo dobrze tlumione wnetrze sprawia ze pasazerowie z tylu juz prawie nic nie slysza

jak juz musisz zakladac 2 zestawy (koniecznie takie same!) to warto przyciszyc tylne wysokotonowki (przelaczniki na zwrotnicach)

Skomentuj

Założyłem tymczasowo za suba ARN 223- bardzo słabo wypada w aucie, na full nawet się nie wychyla za resztą pasma, co więcej, przy niektórych utworach upewniam się czy włączyłem suba :-P
                                        Dlatego zdecydowałem się na 25cm...

Skomentuj

Założyłem tymczasowo za suba ARN 223- bardzo słabo wypada w aucie, na full nawet się nie wychyla za resztą pasma, co więcej, przy niektórych utworach upewniam się czy włączyłem suba :-P
                                          To odkręć suba na max i przycisz zestaw przedni tak żeby zrównał się z efektywnością suba.
                                          Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                          wszystko zalezy od samochodu
                                          w malych wg mnie nie ma sensu
                                          w duzych limuzynach koniecznie bo dobrze tlumione wnetrze sprawia ze pasazerowie z tylu juz prawie nic nie slysza

jak juz musisz zakladac 2 zestawy (koniecznie takie same!) to warto przyciszyc tylne wysokotonowki (przelaczniki na zwrotnicach)
                                          Święta prawda - w małym zleją się zestawy i będą interferencje a w dużym już nie - w Twoim wypadku lepiej przód + sub.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X