Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

głośniki 6x9'' do 200zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

głośniki 6x9'' do 200zł

Witam
    Poszukuję głośników 6x9'', które mają dobrą jakość.
    Dlaczego 6x9'' ?, gdyż w drzwiach mam jedynie 13cm. A w w półce po bokach mam oryginalne miejsce na takie głośniki.
    Ostatecznie 3 drożne 5x7"- LANZAR VX573
    Brakuje mi pełnego pasma w aucie. Muszą grać dobrze oczywiście zdaję sobie sprawę, że do 200zł najwyższej jakości nie będzie. Będą podłączone pod wzmacniacz.
    W domu mam zestaw na vifach, także trochę wymagam.
    Pzdr
    Last edited by rafal20; 16.05.2011, 19:58.

no to skoro wymagasz to nie pakuj się w żadne elipsy. jeśli nie chcesz robić dystnsu na 16-ki to wygłuch drzwi "dekarą" i zamontuj jakiś 2way 13 cm na przód.

Skomentuj

To elipsy są marnej jakości?
      Właśnie myślę czy da się przerobić przód na 16stki.
      Też nie chce pakować 10 głośników i zrobić harmider...
      Jak 16-stki to helix dark blue- wtedy nie dawał bym wzmacniacza, wzmak będzie zasilał tubę.

Skomentuj

stare papierowe JBLe ciekawie graly
        widzialem tez kilka razy nakamichi 6x9"
        http://allegro.pl/glosniki-samochodo...613422781.html visatony tez moba byc OK
        alphardy tez sa podobno dobre - ale w duzo nizszej cenie

napewno nie wolisz przerobic tego miejsca na 16cm?

---------- Post dodany o 22:13 ---------- Poprzedni post o 22:12 ----------

Zamieszczone przez rafal20 Zobacz posta
        Jak 16-stki to helix dark blue- wtedy nie dawał bym wzmacniacza, wzmak będzie zasilał tubę.
        a to nie mozesz kupic wzmacniacza 4 kanalowego?

Skomentuj

Nie mogę bo już kupiłem do suba, to kolejny wydatek, dwa dużo pracy z przewodami. MAm wzmak z tyłu- mogę użyć konfigu sub+ 2x głośnik na tył
          Myślę nad Helix B 62C + Dystanse
          Czyli jak z tymi 6x9", warto?

Skomentuj

Właśnie myślę czy da się przerobić przód na 16stki.
            wszystko się da
            trzeba tylko chcieć...
            Jak 16-stki to helix dark blue- wtedy nie dawał bym wzmacniacza
            dlaczego nie?
            wzmak będzie zasilał tubę.
            czy ty jesteś początkujący w audio i u nas na forum?
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
              czy ty jesteś początkujący w audio i u nas na forum?
              no raczej nie!!!
              Ps Zastanawiam się czy jest sens dawać głośniki 6x9"
              Na tyle mam kenwooda kac 923, także rozerwie te głośniki heh
              Bardziej audiofilskie rozwiązanie to dobry zestaw na przód.
              Słyszał ktoś Helix B 62C?
              A i chyba znajdę mały wzmacniacz Boschmanna 2x40W RMS 4ohm- pasował by na przód
              Last edited by rafal20; 16.05.2011, 21:45.

Skomentuj

Bardziej audiofilskie rozwiązanie to dobry zestaw na przód
                = 4tyś na sam przód, pociagnij kable połóz maty na dzwi zrób dystanse kup 2x16 + kopułki dobrze zaśil i bedziesz zadowolony oczywiscie nawet nie masz co marzyć zeby zmiescic sie w 200zł

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
                  = 4tyś na sam przód, pociagnij kable połóz maty na dzwi zrób dystanse kup 2x16 + kopułki dobrze zaśil i bedziesz zadowolony oczywiscie nawet nie masz co marzyć zeby zmiescic sie w 200zł
                  LOl ale mi nowinę powiedziałeś. A może 10tyś bo wszystkie przewody chcę złocone, ekranowane,oddzielne zasilanie do sprzętu itd.
                  Od dawna jestem na forum i bywali tacy.
                  Kiedyś potrzebowałem dobrego zestawu do domu- niektórzy mówili za dobry zestaw zapłacisz 15 tyś. Wyszło, że zapłaciłem 2 tyś za części i jest dobrze.
                  Także nie wymyślaj tu takich kwot.
                  Znajdę tanie głośniki, które zagrają dobrze.
                  PS ja pytałem o głośniki za około 200zł, także twoja wypowiedź nie ma sensu.
                  pzdr

Skomentuj

Znajdę tanie głośniki, które zagrają dobrze.
                    nie znajdziesz!
                    albo twoje pojecie "dobrze" jest troche inne...

kupuj cokolwiem w tej kwocie, byle nie kolorowy plastik i bedzie gralo

temat robi sie mocno zasmiecony wiec albo wracamy do merytorycznej dyskusji albo temat zostanie zamkniety!

Skomentuj

No pewnie za 200zł nie znajdę, ale 4kzł za głośniki to kolega przesadził.
                      Krótkie pytanie: znacie głośniki samochodowe, które odpowiadają jakością vifie dx25 + AKX. W możliwie niskiej cenie, żeby nie przepłacać- jeśli musi to nie przekroczy trochę budżet.

---------- Post dodany o 17:42 ---------- Poprzedni post o 17:38 ----------

A i Panowie-jaki głośnik najlepiej 25cm do auta, który ma cechy visatona W250S - szybkość.
                      Myślałem coś od STX bo stosunkowo tanio.

Skomentuj

No pewnie za 200zł nie znajdę, ale 4kzł za głośniki to kolega przesadził.
                        wcale nie
                        tylko ze z tej kwoty to ok 2000zl na glosniki reszta na montaz - tak to wyglada w CA

Krótkie pytanie: znacie głośniki samochodowe, które odpowiadają jakością vifie dx25 + AKX. W możliwie niskiej cenie, żeby nie przepłacać- jeśli musi to nie przekroczy trochę budżet
                        najtanszy zestaw ktory dobrze gra to morel tempo za ok 700zl
                        tansze zestawy maja zawsze jakies tam wady

Myślałem coś od STX bo stosunkowo tanio.
                        nowe STXy sa bardzo dobre i smialo je polecam
                        ale wymagaja mocnego napedu (poza 8") i maja typowo subwooferowa nalecialosc - tak wiec nie wiem czy podpasuje charakterem pod w/w visatona

Skomentuj

Kenwood KAC 923 sprosta 10" głośnikowi z STX-a
                          Zastanawiam się nad Helix DB 52.1 - słyszał ktoś jak brzmi wysokotonowy?
                          Różnica pomiędzy 13cm a 16cm to tylko w basie, a w 13cm może być więcej średnicy. Dół uzupełni sub.
                          Myślę, że będzie ok.....

Skomentuj

Zastanawiam się nad Helix DB 52.1 - słyszał ktoś jak brzmi wysokotonowy?
                            z tego co pamiętam to jest ten sam co w 6
                            Różnica pomiędzy 13cm a 16cm to tylko w basie, a w 13cm może być więcej średnicy.
                            nie będzie jej więcej tylko bedzie mniej basu

Myślę, że będzie ok.....
                            no to ok
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jeszcze myślę nad Helix B 62C + Dystanse, nie wiem czy wysokotonowy jest tu lepszy niż w Helix DB 52.1

Skomentuj

Kenwood KAC 923 sprosta 10" głośnikowi z STX-a
                                powinien wystarczyc

Różnica pomiędzy 13cm a 16cm to tylko w basie, a w 13cm może być więcej średnicy. Dół uzupełni sub.
                                Myślę, że będzie ok.....
                                i tu pojawia sie problem o ktorym malo kto pamieta...
                                a jak chcesz zgrac te malutkie glosniki z duzym subem bez basu z 13cm?
                                niby malutki detal ale bardzo wazny a jak widac malo kto o tym mysli...

Skomentuj

sluchalem kiedys swietnego zestawu na 13cm rockforda
                                  tylko bylo to tak dawno, ze nie pamietam nawet modelu
                                  nie wiem jak radzi sobie ten helix ale jak to system "na poziomie" to nie powinno byc problemu
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

vifie dx25 + AKX
                                    Hmm przychodzi mi na myśl tylko zestaw DLSa R6A - troche podobne brzmienie, tyle że w CA żeby kupić podobnie grający zestaw do domowego to trzeba wydać ok 3xwięcej

szukałbym okazji używanych głośników - np:
                                    http://allegro.pl/rainbow-slx-265-ku...597190127.html
                                    http://allegro.pl/vibe-se-k-series-b...617627413.html - sluchalem go na targach i wlasnie ten zestaw przekonal mnie do vibe.
                                    http://allegro.pl/hollywood-cx-26-co...599690273.html
                                    http://allegro.pl/tonsil-speed-1700s...617342240.html

Skomentuj

tylko, ze akx radzi sobie dobrze ze srednica a w r6a jej nie uswiadczysz
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Mam aktualnie 13cm i powiem, że basu maj sporo - podczas grania lusterka drgają.
                                        Zaczynam się przekonywać do 16cm, na allegro jest zestaw - Helix B 62C + Dystanse za 269zł
                                        Bo kupując same dystanse to koszt 50zł, a gdzie głośniki...
                                        Tylko czy ten zestaw jest lepszy od Helix DB 62.1
                                        Last edited by rafal20; 18.05.2011, 07:32.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X