Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obudowa BR w o boku trojkata do samochodu wlasny projekt. Czy dobrze?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Juz prawie skonczona. Nie bedzie to przyklad idealnej obudowy niestety ale moze uda sie ja zaliczyc do udanych jako ze to pierwsza obudowa. Bass reflex nie moge dac 9.5 cm jesli chce go zamontowac nad glosnikiem. Musi byc to albo kilka mniejszych br albo jeden duzy ale prostokatny. Dla okraglego br pole wynosi 70.8cm(2) jesli chodzi tylko o pole br a kszalt nie ma znaczenia to bede musial zastosowac br o wymiarach 18x3.9cm.

Niespodziewalem sie ze az tyle rzeczy mi nie wyjdzie za pierwszym razem tak jak soboe zaplanowalem, no ale tak to juz bywa.

Skomentuj

Zamieszczone przez kumitsu Zobacz posta
      Dla okraglego br pole wynosi 70.8cm(2) jesli chodzi tylko o pole br a kszalt nie ma znaczenia to bede musial zastosowac br o wymiarach 18x3.9cm.
      jak sie zmiesci to bym nawet troche powiekszyl

Skomentuj

Obudowa zlozona i wstepnie przetestowana. Nie posiadam jeszcze otworu BR gdyz czekam na materialy. Tym czasem zastanawiam sie nad tweeterami czy takie myslisz beda dobre jakosciowo i wystarczajaco glosne? NEW Lanzar Silk Dome 200w Car Audio Dash Door Tweeters Flush Mount Speakers Pair http://www.ebay.co.uk/itm/3705564603...84.m1423.l2649 Mam zamiar je podlaczyc pod wzmacniacz i tak samo glosniki w drzwiach bo graja lipnie z radia. W tym tygosniu powstawiam fotki z mojej pracy. Jak narazie jakosc dzwieku w kolumnie sie zmienila lecz gdy podglosnie to bas staje sie taki jakby BR byl o wiele za duzy i membrana glosnika latala za luzno. Mam nadzieje ze to przez to ze nie mam otworu br a tylko 2 male dziurki przez ktore poprowadzilem kable.

Skomentuj

olej te glosniki - nie warto
          taniej wyjdzie wyslac ci missiony do UK a zagraja i tak lepiej...

Skomentuj

Co to sa missiony? Chodzi ci o ten glosnik co buduje czy tweetery. Buduje ten glosnik z pasji wiec raczej go nie oleje heh. Zobaczymy jaki bedzie efekt koncowy. Jakie tweetery bys mi polecil?

Skomentuj

Zamieszczone przez kumitsu Zobacz posta
              Co to sa missiony?
              Kiedyś były forumowe zamówienia na nie: Audax TM025 for Mission
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

chodzilo mi o wysokotonowki - nic specjalnego
                suba jak najbardziej dokoncz

Skomentuj

Czaruję...
                X