Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podłączenie kanałów wzmacniacz Sony xm-3040f

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Podłączenie kanałów wzmacniacz Sony xm-3040f

chcialbym poradzic sie o podlaczenie wzmacniacza. ponizej schemat zamieszczony na wzmacniaczu, ma to grac tylko z zestawem przednim bez subwofeera zalezy mi na wzykorzystaniu jak najwiekszej mocy przy podlaczeniu.
    http://imageshack.us/photo/my-images/691/dscf0284m.jpg/

1) czy powinienem podlaczyc rca do gniazda a i c, glosniki do a i c (filtry off, input mode st)?
    2) rca do a i c, glosniki do a mono i c mono (filtry off, input mode mono) (w takiej konfiguracji gra mi tylko jeden glosnik)?

z gory dzieki za informacje

ile masz rca w radiu?? co dokładnie chcesz podłączyć? masz możliwość zrobienia zwrotki bądź zmiany posiadanej? jeśli tak to mógłbyś się pokusić o napędzenie każdego głośnika z osobnego kanału.

Skomentuj

Dużo zależy też od głośników ale zakładając że są odpowiednie to opcja numer 1. Ale moim zdaniem głośniki pod A i B (jeśli to ma być przód) C i D (jeśli podłączyć chcesz również tył). Twoja druga propozycja odnosi się raczej do subwooferów.
      Jeśli chodzi o ten wzmacniacz myślę że to będzie optymalne rozwiązanie

Skomentuj

glosniki to morel maximo posiadaja swoje zwrotnice i nie chce grzebac. z radia mam tylko 2 rca.

Skomentuj

no to będziesz musiał podłączyć w 1 sposób, chyba że w ten ostatni (jako "subwoofer"). tylko nie jestem pewien czy na mostku działają filtry HP

Skomentuj

Zamieszczone przez sianes Zobacz posta
            glosniki to morel maximo posiadaja swoje zwrotnice i nie chce grzebac.
            A szkoda - bo zwrotnica jest dość niedopracowana tzn działa prawidłowo ale blokuje potencjał głośników.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
              A szkoda - bo zwrotnica jest dość niedopracowana tzn działa prawidłowo ale blokuje potencjał głośników.
              to prawda
              zawsze moze byc lepiej
              bo fabryczne zwrotnice zrobione sa tak, zeby zestaw grał z kazdym rodzajem i nakierowaniem glośników
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

tzn jesli podlacze tweetery pomijajac zwrotnice pod dwa kanaly z filtrami hp i niskotonowe rowniez z pominieciem zwrotnicy pod kolejne 2 kanaly z filtrami lp jakosc dzwieku ulegnie poprawie?

Skomentuj

jak dobrze to zgrasz to napewno
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

tylko jak to to rozwiazac w praktyce bo wzmacniacz ma filtry ponizej i powyzej 80hz

Skomentuj

podłancz do a i c (praca w mostkach) i wlacz filtr na hp i ustaw na ok 60-70

Skomentuj

Czaruję...
                      X