Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Najtańsze radio mp3 usb

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Rozumiem, to napisz potem coś o dźwięku.

Jeszcze do kręgu tanich radyjek dołączam: Kenwood KDC-U30R - dziś słuchałem tego parę godzin, powiem szczerze - najlepiej brzmieniowo mi podpasywało z tych wyżej polecanych. Fajnie kreśli wokale, scena dość szeroka, może się wydawać, że dominuje nad resztą pasma, ale właśnie to mi się spodobało. Obsługa już trochę mniej fajna, jednak to kwestia przyzwyczajenia.

Skomentuj

LightSound a słyszałeś może Kenwooda KDC 4547UW? Bo mam dylemat U30R o którym wyżej pisałeś lub ten 4547UW

Skomentuj

Słuchać, nie słyszałem, ale powiem szczerze że wizualnie bardzo mi odpowiada :)

Kenwood KDC-U30R bronił się na pewno tym, że ma przetwornik Wolfsona, o tym nie znalazłem takiej wzmianki.

Skomentuj

ja sie nie znam tak jak wy i to co powiem nic wam nie powie :) podoba mi sie i gra ładnie głośno i wyraźnie i jestem zadowolony

Skomentuj

A ja jako anegdota powiem, że sprzedałem swojego JVC SH1000, i żeby nie mieć dziury w desce, i żeby muzyka grała to wstawiłem właśnie tego Soniacza - ma potrzebne mi filtry i korekcje czasową. Grać będzie do czwartku, bo pewnie wtedy dostane nowe radyjko I powiem szczerze - w pewnych aspektach brzmieniowych jest lepiej niż u JVC :P

Skomentuj

jeżeli chodzi o tanie radio miałem chwile mante rs 9500 czy jakoś tak powiem że jak na tani chiński produkt dzwięk miał całkiem calkiem w przecwienstwie do sonego modelu nie pamiętam ale mial tylko cd-mp3 i nawet rca wyjśc totalna bieda jak brało się głośniej to słychać było jak płyte czyta :>

Skomentuj

Zamieszczone przez bonzo Zobacz posta
                Polecam wszystkim SONY CDX-GT450U
                myślałem że nie ma regulacji tonów a tu nagle znalazłem 7 stopniową regulacje!!
                MIAZGA
                Bawiłeś sie ustawieniami filtrów dolno i górnoprzepustowych oraz czasami opóźniającymi?
                Patrząc w dokumentację trochę ubogo to wygląda a zastanawiam się po części nad tym modelem.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                  Bawiłeś sie ustawieniami filtrów dolno i górnoprzepustowych oraz czasami opóźniającymi?
                  Mam to radio. Filtry lpf i hpf są ustawiane niezależnie, zakres od 50 do stu paru hz. Do tego każdy filtr z osobna ma regulowane zbocze w 3ech poziomach. Po ustawieniu tyłu w tryb subwoofera mamy dodatkowe podbicie basu tylnych głośników, również 3 stopniowe. Korektor działa b.dobrze, pasma są dobrane właściwie, aczkolwiek zakres +/-6db mógłby być większy. Czasów opóźniających nie dokopałem, widziałem jedynie odwracanie fazy kanałów "subwooferowych". Generalnie za tą cenę można powiedzieć że radio bez wad :)

Skomentuj

Dodam, że w instrukcji jest ciekawy zapis filtrów. Zarówno filtry GP jak i DP regulowane są w zakresie 50-120Hz. Wydaje mi się, że to po prostu marketing, aby po prostu takie funkcje były... Z zapisu wynika że taki układ nie pozwala na tym radiu zrobic aktywnej zwrotki (przodem zasilic wysokie a tyłem midwoofery) a po prostu w jakiś tam sposób można sterować subem i szerokopasmowcem z przodu...
                    Jak to wyglada w praktyce?

"LPF FREQ*3
                    Wybieranie częstotliwości odcięcia subwoofera:
                    „50Hz”, „60Hz”, „80Hz”, „100Hz”, „120Hz”.

LPF SLOP*3
                    Wybieranie charakterystyki filtra
                    dolnoprzepustowego: „1”, „2”, „3”.

SW PHASE*4
                    Wybieranie fazy subwoofera: „NORM”, „REV”
                    (odwrotna).

HPF FREQ
                    Wybieranie częstotliwości odcięcia przedniego /
                    tylnego głośnika: „OFF” (wył.), „50Hz”,
                    „60Hz”, „80Hz”, „100Hz”, „120Hz”.

HPF SLOP (nachylenie charakterystyki filtra
                    górnoprzepustowego)
                    Wybieranie charakterystyki filtra
                    górnoprzepustowego (nie działa, gdy parametr

HPF FREQ jest ustawiony na „OFF”): „1”, „2”,
                    „3”. "

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                      Zarówno filtry GP jak i DP regulowane są w zakresie 50-120Hz. Wydaje mi się, że to po prostu marketing, aby po prostu takie funkcje były... Z zapisu wynika że taki układ nie pozwala na tym radiu zrobic aktywnej zwrotki (przodem zasilic wysokie a tyłem midwoofery
                      To nie marketing. Tu chodzi o to żeby przodem zasilać np. pasywny zestaw dwu drożny a z tylnych głośników zrobić subwoofer.

Skomentuj

A jak oceniasz to radio jakościowo? Generalnie mam uprzedzenie do Sony w dziedzinie CA, ale ten model kilka pozytywnych opinii zbiera... Zastanawiam się też nad Clarionem CZ200... To radio mam osłuchane i do budżetowego grania jest ok.
                        http://www.clarion.com/pl/pl/product...412157751.html

Z przodu będą dwie drogi na pasywnej zwrotce.

Skomentuj

Nie miałem do niego jeszcze podpiętych sensownych głośników pełnopasmowych, w poprzednim aucie była seria, aktualnie grzebie się z montażem infinity 87mm. Jednak nawet je w końcu zamontuje to odniesienia specjalnego nie bede miał bo nic na przekładkę nie posiadam. Jednak póki co nie zauważyłem nic denerwującego, gra jak powinno, moc ma właściwą, wyczuwalnie większą niż starszy jvc który miałem poprzednio (jakiś model na samo cd).

Skomentuj

Moje radio aktualne ma podobny problem. Ani specjalnej regulacji ani mocy, nie wspominając o jakimkolwiek poprawnym dźwięku... Nawet nie mam pokrętła do głośności... :)

Skomentuj

Dolphin bierz to Sony, jest ok za tą kasę ma najlepszy procesor DSP a więc wiele przydatnych funkcji. Brzmienie też jest dobre, nie ma co narzekać w porównaniu do innych firm i modeli w tej cenie. Akurat tym radiem Sony jakoś mnie przekonało, bo też byłem uprzedzony. Będziesz Pan zadowolony Czasówka działa - nie ma mega regulacji, ale jedna z z zaprogramowanych opcji mnie zadowoliła i ustawiła wszystko pod lusterkiem.

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                              grzebie się z montażem infinity 87mm.
                              To zakupiłeś te infiniciaki w końcu? :) Zrób im komorę z maty chociażby to się zdziwisz co potrafią ;D

Skomentuj

Ok, kupiłem ten CDX-GT450U. 2stówki z gwarancją do końca 2013 roku..
                                Jestem ciekawy jak poradzi sobie to radio z odbiorem flaców przez AUX z Sansy Clip+. Może nie będę musiał wypalac płytek jakby mi się zgrało to tak jak chce.

Skomentuj

I jak opinia o Sonym? :) bo sprzedałem swojego kenia dziś i chyba znowu będę musiał do niego wrócić, chyba ze trafi sie jakaś fajna używka.

Ale pytam z ciekawości, bo radio znam :)

Skomentuj

Wczoraj dostałem informację, że niby nie zapłaciłem jeszcze za radio... Ktoś ma słabo ogarnięte allegro i system płatności PayU...

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                                      To zakupiłeś te infiniciaki w końcu? Zrób im komorę z maty chociażby to się zdziwisz co potrafią ;D
                                      Jo, kupiłem. Narazie nawet nie są porządnie zamontowane w desce bo okazały się za duże:| A za zimno jest żeby grzebać przy aucie więc wszystko stoi w rozsypce :)

Skomentuj

Odkopię kotleta.
                                        Czy jest na dzień dzisiejszy jakaś alternatywa dla radia serii CDA Alpine lub JVC KD-SH? Jakieś propozycje do 3stówek? Może coś co czyta flaci z usb/sd jak np Kenwood KMM-357SD?

Skomentuj

?:)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X