Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rodzaje wygłuszeń i ich zastosowanie

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dobrze się kładzie, nawet jak coś źle przyłożysz, to przy dociskaniu alum się rozerwie, a mata się naciągnie i przyklei. Grubość prawie taka sama, 04 ma może 0,2-0,4mm więcej.

---------- Post dodany o 15:03 ---------- Poprzedni post o 15:02 ----------

Jak chcesz, to ci utnę kawałek i wyślę.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
      Jak chcesz, to ci utnę kawałek i wyślę.
      nie trzeba, jak sie skonczy 04 to zamowimy 05

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        Ja bym tego nie brał.
        Lepiej dołożyć i użyć dobrej maty

Gms 04, 06, stp, silent cout
        Też jestem tego zdania, bo niewiele drożej wychodzi zrobienie całych brzmi, APAMA to taka alternatywa dla dekarki, jak ktoś chce deko lepiej, a bardzo tanio.

Nie używałem nowych GMSów ale macałem je na giełdzie, i faktycznie bardziej plastyczne od 06xl, troche inne alu, cieńsze mi się wydaje, a klej popaprał mi paluchy bo ich oderwać nie moglem :P a było coś koło zera.

Skomentuj

Bebok stp kosztuje 110zl/m2 a jest lepsza od gmsa
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dziś bawiłem się bagażnikiem i przy okazji porównałem jak w niskiej temperaturze; około zera lub mniej, kleją się gms04 i gms05.
            04 na chłodzie zaraz stwardniała i zrobiła się sztywna, klej prawie wcale nie chwytał, niezbędna była opalarka i solidne przygrzanie. Przy formowaniu na nierównościach aluminium nie pęka.
            05 również straciła na elastyczności, ale była nadal miękka i łatwo się formowała, klei trzymał dobrze bez ogrzewania, a po lekkim dogrzaniu można mieć 100% pewności, że nie odpadnie. Przy formowaniu nierówności aluminium może pękać.
            Tyle spostrzeżeń z zimowego klejenia. Jak znów będę kupował maty, to będzie to gms05 :)

Skomentuj

Ale kto klei maty na 0 stopniowym mrozie?
              Po co komu ten test? :/
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                Żaden test, tylko proste porównanie tego co miałem pod ręką - by wykazać wyższość nowych mat i ich lepszą jakość w aspektach kleju i plastyczności oraz by pokazać, że się da. Ludzie latem piszą o opalarkach, ja w niskich temperaturach użyłem jej opcjonalnie.
                Każdy klei kiedy może i gdzie może, a że miałem dziś czas i się pobawiłem, co w tym złego? :/

Skomentuj

to ja napisze mala reklame (?) dla dynamaty

tydzien temu mialem okazje wyklejac pojazd dziwnie pogniecionymi arkuszami dynamaty. poza mocno podniszczonym wygladem niczym sie nie wyrozniala...
                  okazalo sie ze to mata Z ODZYSKU!
                  wlasciciel zdjal dynamate ze starego samochodu i bez problemu naklejalismy ja na nowy pojazd!

nie wiem jak bardzo trzeba byc zdesperownym zeby odrywac maty z pojazdu, ale jak widac da sie

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                    Żaden test, tylko proste porównanie tego co miałem pod ręką - by wykazać wyższość nowych mat i ich lepszą jakość w aspektach kleju i plastyczności oraz by pokazać, że się da. Ludzie latem piszą o opalarkach, ja w niskich temperaturach użyłem jej opcjonalnie.
                    Każdy klei kiedy może i gdzie może, a że miałem dziś czas i się pobawiłem, co w tym złego? :/
                    No tak, ma to swoje plusy i minusy - w sensie, nikt nie robi przy 0' drzwi, bo nic dobrego z tego nie wychodzi, mata nie plastyczna, klej nie łapie, podłoze zimne, ogólnie bedzie Ci sie na 95% odklejać na cieple. Ale skoro klej łapie przy 0' i są elastyczne, to znaczy ze są miekkie a nie twarde. A to jakaś wskazówka mimo to :P

Dynamata i STP da się oderwać i przykleić, nie będzie to wzór, w koncu klej przy jakiejs temp puszcza, a przy innej robią się plastyczne.

Skomentuj

To ja nie wiem jak oni te maty kleili/dociskali, ze udało im sie to oderwać :/

No tak, ma to swoje plusy i minusy - w sensie, nikt nie robi przy 0' drzwi, bo nic dobrego z tego nie wychodzi, mata nie plastyczna, klej nie łapie, podłoze zimne, ogólnie bedzie Ci sie na 95% odklejać na cieple
                      No i właśnie o to chodzi, ze jeszcze ktos pomyśli ze tak można.
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

SilentCoat - bardzo fajna mata.
                        Jakiś czas temu na SCA narzekał ktoś na silent coat ze ma słaby klej a ja tego nie zauważyłem z tym ze niby tych mat się nie grzeje i wtedy faktycznie kleja się bo sie kleją ale łba nie urywa. Ale jak je deczko podpiec opalarką to jak już zalapią to nie ma przebacz. Ja jeszcze zawsze wałkiem matę dociskam i nie mogę złego słowa na nie powiedzieć. Ostatnio musiałem po pól roku odkleic troszkę z drzwi w okolicach dystansu przy montażu nowych wooferów i dużym wkrętakiem miałem problem ja poderwać więc chyba dają rade tylko trzeba się przyłożyć do ich montażu.

Dekarka - pomyłka.
                        Próbowałem i 2-3 warstwy gorzej tłumią niz jedna silenta więc moim zdaniem nie warto. Cena dekarki przy 2-3 warstwach praktycznie taka sama jak silent w dużej paczce więc nie warto sie bawić dekarką.

Teraz będę wygluszał całe auto łącznie z dachem i zastanawiam się nad nanobutylem zamiast SilentCoata. I na podłogę pójdzie na maty grube poroso chyba a na dach jakaś pianką lub cienkie poroso - czas pokaże.

Skomentuj

O GMS 07 mało informacji, a ta mata akurat mnie interesuje. Czy ktoś może coś więcej o niej powiedzieć ?
                          Ogólnie zastanawiam się nad GMS 06, a GMS 07 ( cena i w płatach po ~75x50cm )
                          07 w podobnej cenie do 06 wychodzi więcej, bo 100x50cm zamiast 78x46

Skomentuj

Weź ta w rolce 07xl czy jakos tak
                            Tam jest 3,5m2 można poszaleć
                            Ma grubsza warstwę alu na wierzchu
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panowie, tnąc budżet i tylko korzystając z mat APP lub Boll, to które najlepiej i najtaniej się nadadzą do wytłumienia drzwi?

Boll ma standard, flex, gładkie, polimerowe z włókniną oraz z warstwą alu - http://www.boll.pl/maty-gluszace-11/

Natomiast APP miękka standard, miękka HC, miękka DS, bitumiczna z warstwą alu oraz polimerowa - http://app.com.pl/products/?grid=54&gridn=8&prid=121

Wcześniej używałem GMS-04 i odrobinę Silent Coat - utrudnień w wyborze nie było, były to sprawdzone produkty, zastanawiać się nie trzeba było.
                              Natomiast mam taki mały projekt nisko budżetowy, jest dojście do taniego Boll'a lub APP, kwestia sprawdzenia która marka dokładnie i podejrzewam, że będą to te standardowe modele, dlatego proszę o rade co wybrać na tłumienie drzwi.
                              low-END

Skomentuj

szczerze? jak nie masz kasy to odpusc
                                bo bedziesz robil to jeszcze raz i kase zmarnujesz

jak juz musisz brac to polimerowa z APP sprawdzala sie dobrze
                                standardowe odpusc

ewentualnie mam jeszcze 2-3m2 dobrej dekarki

Skomentuj

A co to jest dobra dekarka?
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Taka ktora sie nie odkleja na sloncu

Skomentuj

A jaka to? Jakiś model? Producent?
                                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie wiem. Nic z marketu. Kupilem duzo po likwidacji firmy...

Skomentuj

Dekarka jest do latania dachów a nie do wygluszenia drzwi w samochodzie :/
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X