Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rodzaje wygłuszeń i ich zastosowanie

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Chciałbym trochę zaoszczędzić na matach i takie pytanie: Czy przy wygłuszaniu podłogi mogę dać baranka (tak jak do zabezpieczania podwozia) i na to piankę czy pomysł trochę poroniony?
    Reszta oczywiście będzie wygłuszana matą STP Silver i GMS 012

Skomentuj

czy ta chemia cię nie otruje ? pomyśl

Skomentuj

Zamieszczone przez Mniszek Zobacz posta
        Czy przy wygłuszaniu podłogi mogę dać baranka (tak jak do zabezpieczania podwozia) i na to piankę czy pomysł trochę poroniony?
        przeciez masz to juz polozone od dolu!
        wiec jak musisz oszczedzac to daj tylko pianke

Skomentuj

Ok, dzięki. To dam chociaż piankę grubszą (o ile cenowo będzie do zaakceptowania)

Skomentuj

Chciałbym trochę zaoszczędzić
            to zmień hobby ...

albo idź do kościoła daj na mszę i uwierz że to da lepsze efekty niż dobre materiały i porządna własna praca ..
            Oszczędzać można na baletach a nie na Hobby
            Oszukujesz sam siebie . To ma nawet jakąś nazwę medyczną .....

Skomentuj

Spoko. Jak znajdę pracę to podłogę też wygłuszę. Wystarczy hejtu.

Skomentuj

Utopia ma racje .... Ale ujął to w mocnych słowach
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

a co powiecie o tej macie? http://www.bitmat.pl/pl/p/StP-ANTICO...at-75x50cm/258
                  Nada się do wszystkiego czy na drzwi lepiej to: http://www.bitmat.pl/pl/p/StP-i-Silv....-75x50-cm/274

Skomentuj

Stp juz nie kupisz
                    Chyba ze ktos ma jakies leżaki magazynowe
                    Spr nawet juz u dystrybutora na magazynie nie ma

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jakby jednak mieli to bierz ta srebrna nie złota
                    Jest duzo lepsza
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Firma się zawinęła czy co się stało?

Skomentuj

Nie widzą przyszłości na Polskim rynku.

W Niemczech są i nawet sponsorują np. zawody AYA.

Skomentuj

może był telefon z kremla......dla polski embargo

Skomentuj

Do wygłuszenia samochodu najlepiej użyć materiałów z przeznaczeniem do wygłuszenia, czyli takich, które mają prawidłowe atesty. Zazwyczaj można je zamontować samemu, w zależności, na jaką matę się zdecydujemy, ale montaż jest bardzo prosty. Trzeba tylko wiedzieć, z jakim rodzajem maty mamy do czynienia, bo jest ich kilkanaście.Jeśli orientujemy się, ile materiału jest potrzebne w danym przypadku i gdzie go przykleić, to nie mamy problemu:-) Jeśli jednak nie wiemy, to warto oddać auto w ręce fachowców, takie moje zdanie.

Skomentuj

Czy przy wygłuszaniu podłogi mogę dać baranka (tak jak do zabezpieczania podwozia) i na to piankę czy pomysł trochę poroniony?
                              zależy co chcesz tłumić, ale jak drgania samej konstrukcji dla małych częstotliwości to pianka mało pomoże. Ma za małą gęstość objętościową.

Skomentuj

Pytanie już trochę przedawnione bo zacząłem działać w tym temacie trzy tygodnie temu
                                Auta jeszcze nie skończyłem, ale jest wyraźna poprawa :)

Skomentuj

Witam.
                                  Chcę za niedługo wygłuszyć drzwi oraz bagażnik. Pytanie które maty wygłuszające będą lepsze:
                                  1. Maty butylowe produkcji Bitmat'a AB-25 + pianka K6S
                                  czy
                                  2. Maty butylowe STP iSILVER + pianka K6S

Czy ktoś miał do czynienia z matami własnej produkcji Bitmat i jak one wypadają w porównaniu do STP? Z tego co się dowiedziałem to AB-25 ma grubość (jak łatwo się domyślić 2,5mm) a STP iSilver 1,8mm. Wszystko ładnie, niby wybór prosty...Bimat jako sprzedający na Allegro poleca i proponuje mi zakup właśnie AB-25 ale....natrafiłem na forum na opinie że ktoś zamawiał kiedyś matę Bimat AB-20 (czyli 2mm) a w rzeczywistości ona była 1,6mm i tu trzeba być wyczulonym.

Proszę o poradę bo niby AB-25 są trochę tańsze od STP ale czy warto dopłacać do tych "cieńszych" STP?

Skomentuj

http://www.caraudiosklepy.pl/ctk-sta...aca-p2046.html

Co myślicie o matach CTK-standard?
                                    Szukam czegoś do wygłuszenia drzwi, nadkoli i grodzi silnika.

Skomentuj

Witam
                                      Mam w planie wygłuszenie drzwi i bagażnika produktami GMS, gdyż firma wydaje mi się solidna. Mam jednak dylemat, którą matę i którą piankę z ich asortymentu wybrać:
                                      - GMS-07 PROLINER 2,2 mm - 86 zł / m^2
                                      - GMS-07 XL NEW 1,7 mm - 97 zł / m^2
                                      - GMS-07 Luxury 2,2 mm - 116 zł / m^2

Niby wszystkie mają ten sam rodzaj butylu, więc zastanawiają mnie różnice w cenie i sam nie wiem czy jest sens dopłacać. Między Proliner, a Luxury jest różnica w wadze, ale czy to wszystko? Zastanawiam się również nad matą Bitmat AB-25, która kosztuje 80 zł / m^2, a ma najgrubsza warstwę z wszystkich wymienionych.

Odnośnie pianek, waham się między GMS-01, a GMS-02. Cena jest identyczna, ta pierwsza jest o milimetr grubsza, a nawet na stronie producenta nie mogę znaleźć więcej różnic pomiędzy nimi.

Skomentuj

Zamieszczone przez ROBAK13 Zobacz posta
                                        Witam
                                        Mam w planie wygłuszenie drzwi i bagażnika produktami GMS, gdyż firma wydaje mi się solidna. Mam jednak dylemat, którą matę i którą piankę z ich asortymentu wybrać:
                                        - GMS-07 PROLINER 2,2 mm - 86 zł / m^2
                                        - GMS-07 XL NEW 1,7 mm - 97 zł / m^2
                                        - GMS-07 Luxury 2,2 mm - 116 zł / m^2

Niby wszystkie mają ten sam rodzaj butylu, więc zastanawiają mnie różnice w cenie i sam nie wiem czy jest sens dopłacać. Między Proliner, a Luxury jest różnica w wadze, ale czy to wszystko? Zastanawiam się również nad matą Bitmat AB-25, która kosztuje 80 zł / m^2, a ma najgrubsza warstwę z wszystkich wymienionych.

Odnośnie pianek, waham się między GMS-01, a GMS-02. Cena jest identyczna, ta pierwsza jest o milimetr grubsza, a nawet na stronie producenta nie mogę znaleźć więcej różnic pomiędzy nimi.
                                        Z podanych przez Ciebie - GMS-07 Luxury - właśnie tą matę mam u siebie w drzwiach w aucie (razem z matami Silent Coat) i mogę polecić 2 lata minęły nic się nie odkleiło, nie spłynęło z drzwi (czasem się słyszy o takich przypadkach).

A czy te tańsze podane przez Ciebie będą gorsze ? Pewnie nie - ale to już musisz sam zdecydować czy warto dopłacać
                                        Last edited by maniek860824; 15.09.2016, 06:56.

Skomentuj

Nie znalazłem żadnych informacji o matach Autofun, proszę o opinie czy ktoś montował?
                                          Rozważam maty od tego producenta, bo mam kuszącą ofertę, ale potrzebuję rad.

Dziękuję z góry.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X