Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór sprzętu do Laguny 1FL. Potrzebna pomoc

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wybór sprzętu do Laguny 1FL. Potrzebna pomoc

Witam forumowiczów.
    Chciałbym troszeczkę poprawić audio w mojej lagunie i w związku z tym mam kilka pytań. Radio to Clarion CZ202E, głośniki przód to Hertz DCX 130.3 oraz dodatkowo na podszybiu fabryczne tweetery, głośniki z tyłu na chwilę obecną fabryczne (Blaupunkt), ale chciałem również zmienić na Hertz'e.
    Jaki wzmacniacz (około 500zł) i subwoofer (również około 500zł) wybrać? Zależy mi przede wszystkim na jakości i kulturalnym dźwięku. Słucham głównie rocka, a żona popu, więc pod taką muzykę ma być zestaw.
    Kolejne pytanie dotyczy kabli, czy wystarczy poprowadzić kable jedynie pod wzmacniacz, a zostawić fabryczną instalację pod głośniki przednie i tylne (które podłączone są bezpośrednio pod radio)?

Coaxiale w przednich drzwiach o duży błąd.

Wzmak i sub nowy?

Przeczytaj FAQ Nazara to da Ci pogląd na to co masz już nieprawidłowo i co zrobić by tego uniknąć.

Skomentuj

Fajnie było by gdyby były nowe. Wiem, że budżet nie jest powalający, ale może coś da się wymyśleć.
      Możesz podesłać linka do tego FAQ bo nie mogę zlokalizować?
      A z tymi głośnikami z przodu, to może na tył ich wrzucić, a na przód nowe?

Skomentuj

masz 1000zl do wydania
        zdecydowanie lepiej kupic uzywany sprzet a kompletny - samym basem czlowiek nie zyje

1. zestaw przedni - pisz do lklukasza. 350zl (tylko nie marudz ze nie znasz marki - to najlepszy zestaw na rynku do ok 800zl!)
        2. sub - wystarczy STX 8" w b-r. 250zl gotowy
        3 . uzywany wzmacniacz 4 kanalowy za ok 200zl
        4. kable - 150-200zl
        5. dozbierasz do wygluszenia drzwi

i masz super zestaw ktorego koledzy beda ci zazdroscic

Skomentuj

A co z głośnikami na tył? i możesz powiedzieć czemu 4 kanałowy wzmacniacz? Poza subem będzie coś do niego jeszcze podpięte?

Skomentuj

Poza subem głośniki przód.

Sprzedasz te hertz-e to będzie kilka złotych na wygłuszenie.

Skomentuj

Wujek google odmówił współpracy?

http://www.gdynia.mm.pl/~nazar/Polsk...oFAQ01beta.pdf

Na alledrogo widziałem za 3i pół stówki zestaw morel tempo 6 ,dobry do takiej muzy ,którą preferujesz .wzmacniacz a nawet 2 pioneer gm-x 904 zadowoli morele i niemałego suba są za 500pln

Skomentuj

Zamieszczone przez teodor Zobacz posta
                Na alledrogo widziałem za 3i pół stówki zestaw morel tempo 6
                jedyny plus jaki widze to maskownica na tweetera

Zamieszczone przez teodor Zobacz posta
                wzmacniacz a nawet 2 pioneer gm-x 904 zadowoli morele i niemałego suba są za 500pln
                tylko trzeba by znalezc chetnego na druga sztuke

Skomentuj

Ostatnio porównywałem ten tajemniczy zestaw między innymi z tempo.

No i sorki ale Paweł ma rację

Teodor wzmak który podał to ciekawy temat.

Skomentuj

poprawka - 500zl/szt!
                    wiec odpada

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                    No i sorki ale Paweł ma rację
                    wydaje mi sie ze chyba nie do konca. za 800zl mamy wlasnie tempo lub r6a
                    basem to gra porownywalnie z r6a, ale srednimi i gora juz lepiej. tak wiec moze to i konkurencja dla jeszcze drozszych zestawow?
                    chociaz takich za 1000zl malo montowalem, a np focale czy morele za 1200-1300zl sa juz lepsze

Skomentuj

Słuchałeś już z nowymi gwizdkami?

:biggrin:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        1. zestaw przedni - pisz do lklukasza. 350zl (tylko nie marudz ze nie znasz marki - to najlepszy zestaw na rynku do ok 800zl!)
                        tak, kosi focale i wszystko inne co jest... Pawle, zejdź na ziemię, co? :) Z missionem na górze... przestały schodzić czy jak? :P

Wofferki za 80zł, tweetery za 20zł i zwrotki które mają grać w każdym aucie za 80zl - reszta marża za prace - owszem, może być i tak, gdy jest niedobór dobrym midwooferów na rynku.

O prosze, nowy tweeter, jak na zawołanie z czym? z STXem?

Skomentuj

A co Cie to.

Nawet gdyby z stx-em to co?

Rób dalej swoje zabawne testy z diorą.

Ta to dopiero kosiła :lol:

To że zobaczyłeś amę po 8 dyszek to nie znaczy że zawsze tyle kosztowała.

Skomentuj

lklukasz nie chce mówić co to za nowy tweeter siedzi. Przynajmniej mi nie chce. Ale już niedługo się dowiem :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                              Słuchałeś już z nowymi gwizdkami?
                              jeszcze nie

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                              tak, kosi focale i wszystko inne co jest... Pawle, zejdź na ziemię, co?
                              ktore focale?

nie wazne ile kosztowaly glosniki, ale gotowy zestaw powaznie jest rewelacyjny. biorac pod uwage sugerowane ceny detaliczne to faktycznie trzeba konkurencji szukac wysoko

Zamieszczone przez Cholewa Zobacz posta
                              lklukasz nie chce mówić co to za nowy tweeter siedzi.
                              Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                              Z missionem na górze... , tweetery za 20zł
                              wlasnie dlatego niechce. bo jak ktos sie dowie co to i za ile to bez posluchania bedzie mial uprzedzenia.
                              a prawda jest taka ze np DLSy za 220zl sa duzo gorsze jakosciowo niz ten glosnik

Skomentuj

Ja te kopułki słuchałem. Grają na tyle przyjemnie, że nie będę wydawał grubej kasy w CA, bo nie widzę sensu (jeśli chodzi o moją osobę)..

Skomentuj

Oj LightSound nie chcieliśmy Ci sprzedać samej Amy i teraz widać twoje rozrzewnienie :/

A nowy tweeter to firmowa produkcja tylko nie dostępny na zwykłym rynku.
                                  Kupiliśmy większa ilośc bo jest ciekawy i dzięki temu dostaliśmy dobra cenę.
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

czyzby chinczycy obnizyli cene na vify?

Skomentuj

Panowie, trochę odbiegacie od tematu, ale fajnie się czyta :-)
                                      A co byście powiedzieli na taki zestaw do mojej laguny (nie ukrywam, że mam pewne uprzedzenia do używanego sprzętu i dlatego szukam nowego). Proszę weźcie pod uwagę, że nie jestem audiofilem.
                                      Głośniki przód:
                                      http://allegro.pl/hertz-dsk-165-3-dy...884879738.html
                                      Wzmacniacz:
                                      http://allegro.pl/jbl-wzmacniacz-gto...905712123.html
                                      lub
                                      http://allegro.pl/wzmacniacz-samocho...860715371.html
                                      Subwoofer:
                                      http://allegro.pl/jl-audio-10wxv2-su...882738187.html

Skomentuj

Nie aż tak bardzo odbiegamy

Zestaw amy to nówki głośniki i zwrotka pod nie

Co do wzmaków to po prostu są nowe i tyle.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X