Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór sprzętu do Laguny 1FL. Potrzebna pomoc

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowe i tyle, znaczy nie kupować, bo są złej jakości? Masz może jakiś link do tych głośników amy? i co z subwooferem? gotowej skrzyni na polecanym wcześniej stx 8" nie mogę znaleźć. Może kupić sam głośnik i zrobić skrzynie? Tylko ile litrów, a może ma ktoś projekt pod ten głośnik?

Skomentuj

Słuchaj wzmaki są nowe ja od dawna nie parzę nawet na jbl w CA bo robi lipę poza serią gti.

Wolę używanego wzmaka takiego który ma szansę coś pokazać

Sub jl każdy którego słuchałem to muł straszny.

Amy to już dostałeś kontakt ( jakby coś oczywiście )

Skomentuj

A co byś powiedział na tego Axtona http://allegro.pl/wzmacniacz-axton-c...03688169.html? Jeden kanał na suba, dwa na przód i ewentualnie w przyszłości dołożyć jeszcze dwa głośniki na tył?

Skomentuj

Za mocarny na suba to on nie jest

Zresztą ostatnio na tym forum pisałem o axtonie.

Lepiej 4 kanały 2 na przód i mostek na suba.

Skomentuj

Jednym słowem nie ma sensu kombinować z tylnymi głośnikami? wystarczy dobry przód i sub na tyle? A może znasz jakiś wzmacniacz godny polecenia? Wtedy szukałbym czegoś konkretnego.

Skomentuj

Coś tam masz już podane , sporo zależy od tego jaki sub.

Skomentuj

No właśnie z subem jest największy problem. Niby można kupić gotowego na stx 8", ale ciężko to znaleźć. Mam trochę pojęcia o majsterkowaniu, więc chyba zrobię obudowę samemu... Niestety gorzej z czasem, pracuje w niemczech, więc nie mogę poświęcić codziennie chwili na produkcję, a spieszyć też się nie lubię, bo zazwyczaj w pośpiechu wychodzi wielkie g..no. Po nowym roku kupie materiały policzę wszystko, a jak przyjadę kolejnym razem to może coś pomajstruje. Wystarczy STX 8", czy może robić na 12"?

Skomentuj

Osobiście polecłbym Intertechnika mds 08 w br za 300pln nowy z przesyłka na allegro i do niego oraz tych amek taki wzmak

http://allegro.pl/wzmacniacz-alpine-...896917678.html

A wracając do wzmacniaczy pioneer gm-x 904 w opisie aukcji podaje sprzedający że cena 500pln jest za 2 sztuki.

Skomentuj

Zestaw, który poleca Teodor jest połowę tańszy od tego co chciałem przeznaczyć. Kupując amy nadal zostaje około 250zł, które powinny chyba wystarczyć na wygłuszenie przodu :-) i to mi się podoba :-)

Skomentuj

No widzisz trzeba tylko zachować spokój i rozsądek.

A przekonasz się że dobry sprzęt sam się broni.

Skomentuj

Więc do lklukasza już napisałem, zakupy na liście tylko czekać na montaż :-) Wielkie dzięki za pomoc Panowie :-)

Skomentuj

Racja, nie moja działka :P

To już bym przymknął na to oko - bo mission na górze, no cóż... Za to nowy tw STX już nawet nawet fajnie plumka :)

Jakbyś przeczytał test, to byś się dowiedział że wcale jej nie zachwalałem.
                          Jest przereklamowana, tak samo jak wasz zestaw, chyba że wasz w nowej odsłonie coś ciekawego pokaże.
                          Dużo wam tego zostało? ile jeszcze będzie ama + miss jako uniwersalny zestaw pod wszystko i do wszystkiego?

lklukasz to nie dla mnie było, wiec mnie to po części rypka - rozumiem was, bo jaki sens jest sprzedawać same woofry po 100 jak za zestaw możecie skosić 350zł?
                          To dobrze, mam nadzieję że teraz ten tweeter będzie przynajmniej na poziomie STXa, bo jak słyszę o ultra highendowym zestawie za 350zł koszącym wszystko do 800zł z missionem na górze to mi się śmiać chce.

U bora jakoś AMY nie pokazały się dobrze w porównaniu do R6A czy TEMPO6, czy HSK 165.3... ale wszystkie są dużo mocniejsze.

Co najwyżej zastanowił bym się żeby porównać go do MAXIMO, bo ten bardziej mi przypominał AMY.

Takie moje zdanie odnośnie tego, przepraszam autora za zaśmiecenie tematu.

Skomentuj

LS zapraszam cie jak będziesz w stolycy do odsluchania zestawu
                            Dajemy ci gotowy samochód i sam możesz przygotować głośniki do odsluchu.
                            Możesz przywieźć swoich "zawodników" jedynym warunkiem jest twój obiektywizm!

I wtedy porozmawiamy o nowym tweeterze stx'a :)

---------- Post dodany o 03:21 ---------- Poprzedni post o 03:15 ----------

Nie kwestia jest tego ile głośniki kosztują tylko ile ty jako montazysta/stroiciel jest w stanie wycisnąć soku z gumi jagód
                            I tu ci troche podpowiem: nie wszystkie patenty sa dostępne na forum/ internecie

---------- Post dodany o 03:24 ---------- Poprzedni post o 03:21 ----------

Przerobilem te 3 tweetery bardzo dobrze i wiem który jest w stanie zagrać :)
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panowie a co z kablami? Czy te do czegoś się nadają:
                              http://allegro.pl/profi-kable-do-wzm...887840108.html
                              a może te:
                              http://allegro.pl/kable-do-wzmacniac...884268766.html
                              No i czy zmieni to coś jeśli masę pociągnę bezpośrednio z akumulatora? Oczywiście kablem nie cieńszym niż plusowy. Wolałbym wydać kilka dodatkowych złotych na kabel masy niż wiercić w karoserii samochodu. A może macie jakieś sprawdzone kable?
                              Maty do wygłuszenia drzwi planuję takie:
                              http://allegro.pl/gms-06-mata-wyglus...913713560.html
                              z tego co czytałem na forum to są godne polecenia.

Skomentuj

Co do kabli to najlepiej i najtaniej będzie jak kupisz kable do spawarki np coś takiego:
                                http://allegro.pl/przewod-kabel-spaw...898253686.html
                                Czysta miedź:)
                                Zamieszczone przez Angellos Zobacz posta
                                No i czy zmieni to coś jeśli masę pociągnę bezpośrednio z akumulatora? Oczywiście kablem nie cieńszym niż plusowy
                                Jeśli pociągniesz bezpośrednio z aku ,,-" to będzie to dobre rozwiązanie, ale nie cieńszym tylko o takim samym przekroju

Skomentuj

Tu masz dobre kable rca:
                                  http://allegro.pl/hollywood-pro-215-...891518719.html
                                  Sa tez 4x i 6x rca w jednym

Kable zasilające te co podał csbiczek mogą być

Co do masy to moze być z budy i w niczym to ci nie zaszkodzi.
                                  Nie musisz wiercic otworu, możesz użyć jakieś śruby która jest gdzieś fabrycznie w samochodzie
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ważne żeby przygotować wszystkie połączenia primo sort.

Wiadomo jak robić to raz a porządnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                      Co do masy to moze być z budy i w niczym to ci nie zaszkodzi. Nie musisz wiercic otworu, możesz użyć jakieś śruby która jest gdzieś fabrycznie w samochodzie
                                      Zgadza się, ale żeby było:
                                      Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                                      Ważne żeby przygotować wszystkie połączenia primo sort.
                                      to muszę zeszlifować ocynk z budy. Dlatego wolę dołożyć kilka złotych na kabel bezpośrednio z aku i nie ma problemu z rdzą :-)
                                      Co do kabli RCA to jak rozumiem służą one do połączenia radia ze wzmacniaczem? Więc czym się różnią 4 kanałowe od 2 kanałowych?
                                      Last edited by Angellos; 01.01.2013, 16:59.

Skomentuj

Zamieszczone przez Angellos Zobacz posta
                                        Zgadza się, ale żeby było:

to muszę zeszlifować ocynk z budy. Dlatego wolę dołożyć kilka złotych na kabel bezpośrednio z aku i nie ma problemu z rdzą :-)
                                        Co do kabli RCA to jak rozumiem służą one do połączenia radia ze wzmacniaczem? Więc czym się różnią 4 kanałowe od 2 kanałowych?
                                        Dodaj jeszcze jeden komplet tych dwukanalowych (to co pokazal lklukasz) i masz cztero. Zalezy ile masz wyjsc rca w radiu

Co do nowych tweetow: nie wygladaja , a graja. Nie wiem co wymagacie za 350zl, bo jest calkiem spoko ten zestaw. Lightsound nerwa masz jakbys zalowal ze to Ty nie zarabiasz. Chlopaki sie postarali dobrali glosniki, zrobili zwrotnice to niech zarabiaja. Z tego co mi wiadomo nikt nie zaluje wydanej kasy wiec jest spoko.
                                        Co do suba. Mialem miec tego stx 8" , ale skusilem sie na 10". Obecnie gra pod magnatem 560 i gra fajnie, nie przymula, mimo sedana potrafi zrobic masaz u kierowcy nie zaluje kasy za niego nie porownam Ci go do innych subow bo tylko go w zyciu sluchalem no moze jeszcze u kumpla jakis velocity to on nie ma startu do stx.

Skomentuj

lklukasz, dziękuje za zaproszenie - rozumiem o co chodzi, masz dużo racji - najwięcej zależy od zestawienia i zestrojenia zestawu.
                                          Pewnie nowy TW to harman z BMW, który nie jest już tak kiepski jak mission - no bo umówmy się, i chyba sam wiesz że nie jest on najwyższych lotów, choć przeważnie jest lepszym tw niz te montowane w zestawach w podobnych pieniądzach. Tak samo warto wymienić tw z fabrycznego w starszych samochodach - no do 2000r na missiona, bo owszem, przewaznie jest zauwazalna zmiana na +. Ale sam mission w obliczu innych tw w dziale CA nie jest niczym specjalnym. A to głównie TW nadaje brzmienie zestawowi, sam się o tym mogłeś przekonać na AYA - supremo + STX AWX u tracka. Co do podpowiedzi, to nie rozumiem szczerze powiedziawszy - ja już rozwiązań nie szukam na forum - po prostu nie ma tam ich albo są całkowicie sprzeczne z rzeczywistością o czym mogłem się przekonać niestety wiele razy.

sm0k0 - do nowego zestawu z nowym TW nie mam zastrzeżeń, mam tylko nadzieję że poprawiono błąd pierwszej wersji, jakim był dla mnie mission. Szkoda mi tylko czasem ludzi którzy nie mają zaplecza i nie mogą sobie skrobnąć czegoś dla siebie - ale to już inna bajka, i nie chce dalej poruszać tego tematu, być może jestem za mało wyrozumiały dla zestawu chłopaków, bo wiem że z missionem na górze się nie powojuje. Owszem, zestaw będzie się podobał początkującym, i dla takich został stworzony. Szkoda że AMA nie została połączona z czymś lepszym - "nowym" STXem, GMS1929 czy innym lepszym TW, a zestaw kosztował by wtedy 100-150zł więcej, to wtedy bym go sam polecał, bo faktycznie mógłbym stwierdzić że po takim zestawie można się spodziewać dużo więcej.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X