Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Montaż Kenwood 4021 BT Skoda Roomster/Fabia II

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No nie ma
    Ale mało mi brakuje
    Raptem 21 cm

Co do ukierunkowania to mamusia ma racje
    Bez samochodu i min godziny zabawy nic nie robie
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

BraWo co do ostatniego spotkania to bardzo mi się podoba :) granie suba :) wczesniej nie było jak bo miałeś źle podpiete ale nadal jestem ciekaw MDSa w closed słuchamy różnych gatunków ale chyba gust brzmieniowy mamy podobny no i czekam na info jak skończysz closed :)

Skomentuj

Zgadza się,

teraz w BR MDS gra jak trzeba. Closed 15L jest na ukończeniu i w weekend mam zamiar się z nim osłuchać.
        Muzyki słuchamy różnej to fakt ale tez faktem jest to ze mamy podobne preferencje brzmienia.
        Dam znać jak skończę

Czuwaj

---------- Post dodany o 08:52 ---------- Poprzedni post o 08:50 ----------

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        No nie ma
        Ale mało mi brakuje
        Raptem 21 cm

Co do ukierunkowania to mamusia ma racje
        Bez samochodu i min godziny zabawy nic nie robie
        No nic, jakoś ten temat "ugryziemy" może w Twojej firmie zagości Roomster

Pozdrawiam

---------- Post dodany o 21:17 ---------- Poprzedni post o 08:52 ----------

Ok, jestem po wstępnych odsłuchach BR vs Closed i.... wybieram Closed :) bo:

Po pierwsze bo skrzynka prawie połowe mniejsza
        po drugie bas jest bardziej uniwersalny
        po trzecie łatwiej mi będzie zrobić zabudowę OZ 15L niż 20-23L BR :p

Skomentuj

Bo fajniej gra :)
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Teraz tylko porównanie z REX-8D4 :) w closed i ostateczna decyzja :)

Skomentuj

---------- Post dodany o 07:44 ---------- Poprzedni post o 07:43 ----------
              Cześć
              To teraz mamy porównanie MDS vs RE
              To co mogę napisać to tyle ze RE gra jeszcze nizej, jest szybki (porównywalnie jak MDS) i na pewno wart swojej ceny. Kolejnym atutem RE jest to ze wystarczy mu (z tego co pamietam 10L) co w car audio tez jest ważne ze względu na miejsce w bagażniku
              Okolo 100zl roznicy w cenie nie jest przepaścią.
              Obydwa głośniki uważam za fajne i warte wydanych €€€
              Podziekowania dla Plotera za podjazd i mozliwosc porównania
              Last edited by BraWo; 15.12.2013, 07:07.

Skomentuj

Zamieszczone przez BraWo Zobacz posta
                Podziękowania dla Plotera za podjazd i możliwość porównania
                Polecam się no i jak by coś to podjedź do mnie to podziałamy

Potwierdziły się moje "obawy" że na tym samym poziomie głośności 2 ohm od RE robią większe zamieszanie MDS pokazał pazurki dopiero po podkręceniu na wzmacniaczu. Nie mniej to taki bas lubimy oboje szybki i taki jak najdokładniej odwzorowany z nagrania zobaczymy jak z RE poradzi sobie Carpower NANO 2001

Szkoda ze Kenwood nie odtwarza flacków.... ;/
                Mogłeś jeszcze pokombinować z nagłośnieniem stosując jako jednostkę centralną jakiegoś tableta z androidem

Gdybym miał osobiście wybierać miedzy RE a MDSem brałbym jednak RE
                Last edited by ploter; 15.12.2013, 19:32.

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                  Potwierdziły się moje "obawy" że na tym samym poziomie głośności 2 ohm od RE robią większe zamieszanie MDS pokazał pazurki dopiero po podkręceniu na wzmacniaczu.
                  No to chyba nie jest niczym dziwnym :)
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No to chyba nie jest niczym dziwnym
                    dla mnie który zaczyna zabawę w Car Audio to jest nowe doświadczenie przy którym MDS ma SPL 88dB @1W/1m a RE 08 ma 81dB @ 1W/1m w/g katalogów....
                    Last edited by ploter; 15.12.2013, 20:36.

Skomentuj

No Ploter :)
                      2 i 4 omy
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

a ten zestaw ????
                        http://allegro.pl/glosniki-tec-techn...785963014.html

---------- Post dodany o 16:21 ---------- Poprzedni post o 12:43 ----------

Zamieszczone przez BraWo Zobacz posta
                        Aaaa już kupiłem

Skomentuj

To teraz zadbaj o poprawną aplikację, i daj prądu wooferom, bo wbrew papierowym danym lubią to z racji dość sztywnego/sprężystego zawieszenia. Odwdzięczą Ci się jednak zdecydowanie bardzo szybkim kickiem, średnica także jest jak najbardziej ok, jedynie bas średnio im wychodzi, aczkolwiek i tego idzie je przymusić. Filtrację polecam w okolicy 70 Hz/12 18?, poniżej za wiele się nie zmienia, za to średnica się degraduje.
                          Woofery mają "górkę" w przedziale 700-900 hz, którą fajnie by było wyrównać customową zwrotką (nie wiem czy fabryczna to uwzględnia, bo tnę je aktywnie).
                          No i SS na górze to także świetny przetwornik w tej klasie.
                          Last edited by S-line; 20.12.2013, 17:06.

Skomentuj

Bo ty masz je w komorach
                            Tu (w pełnych drzwiach) bedą zachowywać sie inaczej
                            I 70Hz imo to troche wysoko
                            Prądu z xeteca P im nie zabraknie
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dużo za dużych dla nich.. :) Więc to nie będzie spora różnica w ich odpowiedzi w pełnych drzwiach... Pod warunkiem ,że panowie w KR nie spaprali... Bo widzę ,że tam chodzenie po bandzie to już we krwi jest.
                              Jeśli chodzi o 70 hz to z tego co widziałem, w tym Kenwoodzie są dostępne ustawienia 60 i 80 Hz, z moich doświadczeń z tym Tec'iem zejście z filtracją niżej, nie wnosi za wielkiej poprawy na basie, za to odczuwało się, to na średnicy, więc wolę wyżej i lżej grający i dograć resztę subem niż zmuszać je do pracy w zakresie, w którym i tak mało co grają.
                              Spójrz sobie na charkę : http://www.ebacoustic.it/prod_images/LS165K.pdf przy okazji możecie spojrzeć na podział na fabrycznej zwrotce bo to dla mnie nadal czarna magia :drool:
                              Takie Dego Master w tańszej wersji... Szybko, z ładną średnicą ale z dość wysokim Fs. Co nie powiedzieć zestaw co najmniej klasę wyżej niż tempo, zwłaszcza w odniesieniu do SS na górze.

Skomentuj

Zobaczymy jak ten zestaw zagra.

Seryjne "kicki" tnę 60-80Hz i też wolę ten wyższy bas z drzwi a resztę uzupełniać woferkiem z tyłu. Zastanawim się jeszcze nad Tweeterem, jak porównać jego brzmienie do Wavecora o którym wspominał Lukasz. Czytałem sporo o kupionym przeze mnie zestawie i w zasadzie złych opinii nie było zbyt wiele. Zwrotnica jest oryginalna Lukasz wspominał również, ze można ja poprawić :) zobaczę czy seryjna mnie będzie odpowiadać. No i jeszcze wooferek do takiego zestawienia czy MDS to już nie mezalians ? będę musiał jeszcze raz przesłuchać Ploterowego RE :)

Skomentuj

A po co Ci porównania? Kupiłeś kompletny zestaw i jeśli to Cię podniesie na duchu to masz wyższej klasy TW niż Wavecore...
                                  Subwoofer? Odpowiedź na to pytanie znajdziesz gdy zamontujesz Tec'a u siebie. Jeśli w tej chwili MDS pasuje to nie widzę, powodów by to zmieniać, to szybki sub w closet'cie więc powinien się ładnie kleić i dogrywać równie szybkie LSy z przodu. Jeśli zabraknie Ci "mięsa" daj znać to zaproponuję coś innego (nawet mam w głowie, ale bez sensu coś zmieniać dla samych zmian), w tej chwili odsłuchaj to co jest , szkoda kasy.
                                  Last edited by S-line; 20.12.2013, 19:21.

Skomentuj

Ciężarówka ta charakterystyka nie wiele mówi nam o tym jak bedzie ona wyglądać dla samochodIe z glosnika zamontowanego w docelowych miejscu

Zamieszczone przez S-line Zobacz posta
                                    okazji możecie spojrzeć na podział na fabrycznej zwrotce bo to dla mnie nadal czarna magia
                                    To ju zostaw innym
                                    Ty zajmij sie słuchaniem

Zamieszczone przez S-line Zobacz posta
                                    A po co Ci porównania? Kupiłeś kompletny zestaw i jeśli to Cię podniesie na duchu to masz wyższej klasy TW niż Wavecore...
                                    No jeśli o cenie mowa, ze rzeczywiście wavecor jest niżej
                                    Jeśli o brzmienie to śmiało mozesz je postawić obok siebie
                                    Wavecor to bardziej morelowe granie a SS to SS
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No jeśli o cenie mowa, ze rzeczywiście wavecor jest niżej
                                      Jeśli o brzmienie to śmiało mozesz je postawić obok siebie
                                      Wavecor to bardziej morelowe granie a SS to SS
                                      Nie będę wjeżdżał na śliskie tereny... Pozwól ,że zachowam swoją opinię dla siebie.
                                      Ale powiedzieć o Wave ,że jest morelowy... :thumbsup: Dobrze ,że ten urlop już tuż , tuż to sobie odpoczniesz. Za dużo pracy. :thumbdn:

Skomentuj

A co? Nie jest lekko ocieplony? :)
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A co? Nie jest lekko ocieplony?
                                          Siwy... Oba grają ładnie górkę, zasadnicza różnica pojawia się na średnicy odgrywanej przez TW. Tutaj prywatnie wolę SS. Ani jeden, ani drugi zaś jeśli chodzi o ten aspekt nie jest w stanie dorównać morelowi (ale tam brak górki więc zamienił stryjek siekierkę na kijek... :razz:) z całej tej wspomnianej trójcy SS to idealny kompromis i jeśli odpowiednio go zaaplikuje będzie zadowolony. Dobrze o tym wiesz.

ps. Nie, nie uważam ,że Wave gra jakoś szczególnie ciepło (tutaj mam na myśli te z Twojego auta i u mamusi, więc za wiele się nie nasłuchałem), jego urok tkwi gdzie indziej.
                                          Ale szkoda dyskusji, fajny zestaw kupiony, wiec póki co koniec rozklimek ze strony właściciela. Wszystko pozostałe tylko zamiesza w głowie.
                                          Last edited by S-line; 20.12.2013, 19:39.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X