Witam wszystkich.
Po różnych perypetiach z car audio postanowiłem zrobić coś konkretniejszego niż gotowe zestawy.
Chce spróbować z 3way w aucie(BMW E36 coupe) - radio mam ze zwrotnicą i czasowkami.
Tylko nie mam pojęcia jak to zacząć. Może na początek powiem jakie chce głośniki do takiego zestawu.:
Wysoki: Morel MT-23 (używany) lub GMS 1929 lub nowy samochodowy AWX
Średniak: Morel CDM-54 (używany) lub DLS UP/UR 2,5i (używany)
Woofer: 2x R6A lub 2x AWX 18 - tu zastanawiam się także nad 2x AWX 15 w panelu drzwiowym
Dwa woofery z powodu: dużych drzwi, dużych wymagań, braku suba i posiadaniu drugich boczków pod właśnie dwie sztuki.
Następna sprawa średniaka najlepiej umieścić pod tweeterem na słupku.?
Teraz najtrudniejsza kwestia:
Niektórzy mówią że aktywny podział nie daje wszystkich możliwości inni że może być aktywny.
Ja myślałem żeby z radia aktywnie pociąć woofery a średni i wysoki pod oddzielnym wzmakiem umieścić na pasywnej zwrotnicy.
Czy takie rozwiązanie hybrydowe ma sens.?
Nie zlinczujcie mnie od razu jeśli popełniłem jakąś gafę.:)
Czekam na pomoc
---------- Post dodany o 23:25 ---------- Poprzedni post o 10:50 ----------
Moje rozwiązanie miałoby sens czy lepiej pasywkę pełną zrobić tak jak u Dan124..?
lklukasz ty projektowałeś tamtą zwrotnicę.?
Po różnych perypetiach z car audio postanowiłem zrobić coś konkretniejszego niż gotowe zestawy.
Chce spróbować z 3way w aucie(BMW E36 coupe) - radio mam ze zwrotnicą i czasowkami.
Tylko nie mam pojęcia jak to zacząć. Może na początek powiem jakie chce głośniki do takiego zestawu.:
Wysoki: Morel MT-23 (używany) lub GMS 1929 lub nowy samochodowy AWX
Średniak: Morel CDM-54 (używany) lub DLS UP/UR 2,5i (używany)
Woofer: 2x R6A lub 2x AWX 18 - tu zastanawiam się także nad 2x AWX 15 w panelu drzwiowym
Dwa woofery z powodu: dużych drzwi, dużych wymagań, braku suba i posiadaniu drugich boczków pod właśnie dwie sztuki.
Następna sprawa średniaka najlepiej umieścić pod tweeterem na słupku.?
Teraz najtrudniejsza kwestia:
Niektórzy mówią że aktywny podział nie daje wszystkich możliwości inni że może być aktywny.
Ja myślałem żeby z radia aktywnie pociąć woofery a średni i wysoki pod oddzielnym wzmakiem umieścić na pasywnej zwrotnicy.
Czy takie rozwiązanie hybrydowe ma sens.?
Nie zlinczujcie mnie od razu jeśli popełniłem jakąś gafę.:)
Czekam na pomoc
---------- Post dodany o 23:25 ---------- Poprzedni post o 10:50 ----------
Moje rozwiązanie miałoby sens czy lepiej pasywkę pełną zrobić tak jak u Dan124..?
lklukasz ty projektowałeś tamtą zwrotnicę.?
Skomentuj