Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

System audio VW Golf 4

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

System audio VW Golf 4

Witam.
    Składałem satelity, subwoofer i wzmacniacz (unimp) korzystając z pomocy userow z tego forum.
    Teraz przyszedl czas na moje pierwsze auto w/w i jako, że mam skłonności audiofilskie chce go jakoś sensownie nagłośnić :)

fabrycznie mam 4 głośniki w drzwiach i 2 gwizdki w drzwiach tylnych, ale nie wiem czy ich również nie wymienić.

Sprawa wygląda tak: mam wstępnie 2k, poza tym co wymieniłem nie ma nic. Radio też musze kupic.
    muzyka jakiej slucham to głównie rock/ metal. oczekuje dynamicznego, towarowego ale mocnego basu, no i oczywiście rzadnych dziur w średnim/ wysokim paśmie. Fajnie jakby w aucie było wyraznie stereo.

ps. w caraudio jestem zielony....

Zamieszczone przez ROBAK13 Zobacz posta
    jako, że mam skłonności audiofilskie chce go jakoś sensownie nagłośnić
    jako ze masz "sklonnosci audiofilskie" i bardzo maly budzet to jednak proponuje pojechac na jakis zlot czy zawody i posluchac

bo moze sie okazac ze wcale wiele nie potrzebujesz i zmiescisz sie w budzecie
    a moze sie okazac ze musisz duzo dozbierac i lepiej pozostac przy serii na pewien czas

oczekuje dynamicznego, towarowego ale mocnego basu
    jaki to jest "towarowy" bas? :/

Skomentuj

Sory, pisałem z telefonu... "twardy", żeby dobrze perkusję oddawał (nawet na podwójnej stopie)

Poczytałem trochę i na razie zastanawiam się czy nie dać takiego zestawiku na przód:
      http://www.sklep.audiobas.pl/pl/p/Vibe-BlackAir-6/254

Podpiętego pod ten wzmacniacz:
      http://elektrodor.pl/pl/hertz-he-2-w...-promocja.html

No i zostało by mi radio oraz subwoofer + wzmacniacz. Jaki subwoofer byście mi polecili? Taki, żeby sprostał moim oczekiwaniom i był dynamiczny. Szukałem czegoś o mocy 350-400W i średnicy 25/30cm. Tylko właśnie, 30cm bajerancko wygląda, ale czy nie będzie miał gorszej dynamiki? Często są te same modele głośników o tej samej mocy, a różnią się tylko średnicą właśnie.

PS. Mam 5 drzwiowego hatchback'a i kusi mnie, żeby zamienić tylną półkę na płytę MDF, unieruchomić ją, wstawić weń głośnik niskotonowy i od strony bagażnika (spodu) dorobić mu skrzynię (która była by wtedy w bagażniku, a głośnik był by membraną do wnętrza auta).
      Co o takim pomyśle myślicie? A może jest jakiś głośnik, który w ogóle nie potrzebował by skrzyni tylko siedział by w półce? Widziałem takie bajery na zlotach, ale to musiał by być chyba potężny głośnik. De fakto wtedy za skrzynię robił by mu 300l bagażnik xD

Skomentuj

Z tego co piszesz to masz sklonnosci dresiarskie a nie audiofilsk
        ie :/

Pomysl z polka odpusc
        Na przod ama + wysokotonowy od lklukasza
        Wzmacniacz zmien na 4-kanalowy. No chyba ze faktycznie chcesz mocnego suba to 2 kanaly wystarcza.
        Szybki sub to stary sub lub drogi sub. Moze byc np stary gti 1000 lub gti 1200
        Nie zapomnij o okablowaniu i wygluszeniu!

Skomentuj

Ponoć JBL ssie. Jakw końcu jest? Po za tym nie mogę go znaleźć w sklepach.

Fajnie by było jakbyś podał konkretne modele,pełne nazwy bo równie dobrze mógł byś pisać po mandaryńsku. Nie znam się na CA...
          Zaproponuj jakiś wzmacniacz/wzmacniacze i jak to zjeść. Co ze zwrotnicą? Wiem, że Ty się znasz, a ja jestem zielony i mogę się zdać na Ciebie.

Suba chciał bym mocnego. Zawsze mogę w eqalizerze ściszyć bass, a czasem worząc się z kumplami można podresować. Są chyba jakieś suby, które spełnią moje oczekiwania i jednocześnie można je jeszcze kupić w sklepie?
          Czemu pomysł z półką głupi? Wiem, że to fc*uj szpanerskie, ale strasznie mi sie podoba, a roboty niewiele więcej niż robić skrzynię. Lubię widzieć jak głośnik pracuje.

Co do wzmacniaczy to nie ma jakiejś opcji DIY? I jeszcze fajnie by było jakby ktoś doradził radio. Chcę koniecznie wejście AUX i przydało by się też USB. Liczę, że dorwę jakąś porządną używkę (tak samo wzmacniacze) i wtedy wystarczy kasy na lepszego suba :)

PS. A taki RE Audio SR-10 D2 albo Powerbass S-12?
          Last edited by ROBAK13; 27.05.2013, 22:12.

Skomentuj

Ponoć JBL ssie. Jakw końcu jest? Po za tym nie mogę go znaleźć w sklepach.
            nie znajdziesz bo to stary glosnik! juz dawno wycofany z produkcji
            polecam stary bo nowe nie graja

Fajnie by było jakbyś podał konkretne modele,pełne nazwy bo równie dobrze mógł byś pisać po mandaryńsku. Nie znam się na CA...
            google usuneli?
            https://www.google.pl/search?q=jbl+g...w=1600&bih=781

Czemu pomysł z półką głupi? Wiem, że to fc*uj szpanerskie, ale strasznie mi sie podoba, a roboty niewiele więcej niż robić skrzynię. Lubię widzieć jak głośnik pracuje.
            bez komentarza :(

Co do wzmacniaczy to nie ma jakiejś opcji DIY?
            nie w samochodzie

PS. A taki RE Audio SR-10 D2 albo Powerbass S-12?
            re OK
            powerbasa odpusc. teraz ceny sa dobre, ale nadal sprzet malo wart

powtarzam pytanie - czy ty cokolwiek slyszales?
            bo to co piszesz pokazuje jak malo wiesz i jak bardzo sie myliles z
            mam skłonności audiofilskie chce go jakoś sensownie nagłośnić
            :/

mowiac wprost - ma to byc dresiarskie naglosnienie do szpanowania?

Skomentuj

Google używać umiem... Chodziło mi o ten przód bo walisz jakimiś skrótami, które kompletnie nic mi nie mówią.
              Ale przetworniki chce nowe. Wzmacniacz, radio itd. mi wisi skąd, byle będą dobre, ale przetworników używanych nie kupie.

Proszę, konkrety jakieś. Konkrety...

Wytłumacz mi o co chodzi z tą deską bo drugi raz odradzasz, ale ja wciąż nie mam pojęcia czemu. Uzasadnij mi. Stracę na jakości dźwięku czy co? Bo jeśli nie to ja dalej dążę w ten projekt.

Co Ty mi ciągle wmawiasz, ze dresem jestem? Jestem obcięty na rekruta i mam 10cm brodę. Słucham głównie rocka (od soft po extreme gothic metal), ale czasem sobie zapuszczę jakiegoś eminema czy 2pac'a, a nawet jak pojadę z kumplami na wakacje to i dubstep może zacząć grać dla jaj, dlatego chcę suba z wykopem.
              Oglądałem tutejsze projekty CA i chyba wszystkie suby są na jakichś STX'ach za 100zł, ja mam na sam przetwornik pewnie ok. 600zł więc nie uwierzę, ze nic fajnego z tego nie sklecę.

Ten sub ma być dynamiczny, żeby nie grzmiał, tylko podążał za podwójną stopą, ale trzeba też znaleźć kompromis między tym, a jego mocą. Chciał bym, żeby umiał autkiem zatrząść bo ja duże dziecko jestem (jak każdy facet chyba no nie?)

EDIT: Ok, jak sie tak upierasz to niech Ci będzie, że chce szpanerskiego suba za 600zł tylko trochę mniej dresiarskiego niż wsadzony do bagażnika przetwornik STX'a 12' i jednak trochę lepszego klasą... Teraz mi ktos pomoże i poda konkretne nazwy radia, wzmacniaczy, przetworników w które mam celować?

---------- Post dodany o 08:08 ---------- Poprzedni post o 06:51 ----------

A CV? np: http://allegro.pl/cerwin-vega-vmax-1...263713077.html albo http://allegro.pl/cerwin-vega-v-max1...272118358.html ?

Proszę, pomóżcie zielonemu ludkowi złożyć sobie fajny zestaw nagłośnienia do Golfa IV hatchback za ok. 2k. Lubię bass po prostu... chce mieć takiego suba co może robić za masaż foteli. Lubie puścić głośno muzykę i tyle. Teraz np. siedze i słucham wyjątkowo rapu bo mi się stare lata z gimbazy przypomniały. Dlatego chcę mieć kompromis między basem do rocka, a hip-hopu.
              - Radio myślałęm jakieś coś z używek alpine, byle AUX by był (proszę, podajcie modele warte uwagi)
              - Woofery i gwizdki - tu czekam na zaproponowanie konkretnego modelu skoro ten co podałem jest zły. Myślałem również nad Hertz'em, ale to głośniki z niższej półki cenowej. Zdaję się na Was. Nie jestem super audiofilem, ale lubię dobrą jakość dźwięku na ile portfel pozwala
              - Myślałem, żeby zrobić osobno wzmacniacz pod suba i osobno pod gwizdki i woofery przez zwrotnicę. Jeśli lepiej wyjdę na jakimś 4 kanałowym to ok, ale nie wydaje mi się, żeby był taki wzmacniacz, który jednocześnie zaspokoi mój subwoofer i nie spali tych wooferków
              - Koszta mniej więcej rozkładają się tak: sub + wzmak - 1000zł. radio, gwizdki, woofery - 1000zł
              Pomóżcie mi coś w tych cenach dobrać bo na prawdę nie wiem nic o CA, a na tym forum się nei zawiodłem ( w pokoju mój zestaw gra lepiej niż słuchawki CAL!) i chcę sie zdać na Was. Bo nie pisze z byle kim tylko z ludźmi mającymi spore doświadczenie.

PS. Dopiero wczoraj zauważyłem, ze ja w aucie mam jednak 2 wysokotonowe i 2 woofery z przodu, a z tyłu jest tak samo. może uda się takie wysokotonowe dobrać, żeby nie trzeba było za duzo przerabiać? Tzn. dystanse pod woofery będą potrzebne na pewno, ale super by było gdybym nie musiał robić z włókna szklanego jakichaś dopasowanych obudów pod gwizdki.

PS2: Co do skłonności audiofilskich to tyczy się to home audio/słuchawek. Ja dopiero skończyłem 18 lat i pierwsze auto dostałem więc moja wiedza o CA (mimo iż czytałem o tym parę godzin) praktycznie nie istnieje. Zdałam sie na Was bo składałem wzmacniacz, składałęm monitory, składałem suba i jeszcze nigdy się na Waszych radach nie z\wiodłem. Wręcz przeciwnie :)
              Last edited by ROBAK13; 28.05.2013, 09:20.

Skomentuj

Chodziło mi o ten przód bo walisz jakimiś skrótami, które kompletnie nic mi nie mówią.
                nazwe podalem. w sklepie tego nie znajdziesz
                glosniki sa nowe i do 500-800zl nie znajdziesz nic lepszego!
                namiar podalem wiec pisz i kupuj
                jak ma byc glosno to kup 2 zestawy i wsadz tez na tyl

Wytłumacz mi o co chodzi z tą deską bo drugi raz odradzasz, ale ja wciąż nie mam pojęcia czemu. Uzasadnij mi. Stracę na jakości dźwięku czy co? Bo jeśli nie to ja dalej dążę w ten projekt.
                wsadzanie glosnikow w polke to szczyt wiochy i oznaka braku wiedzy
                twoj pomysl z glosnikiem "grajacym w bagaznik" to pomysl rodem z lat '90.
                do takiego grania potrzebny jest glosnik typu free-air, ktory za cholere nie zagra jak wspolczesne suby

jak juz musi byc wszsytko na pokaz (nie polecam jak mieszkasz w miescie bo to stracisz + nowe szyby!) to faktycznie nowa polka ze sklejki (MDF jest za malo wytrzymaly na takie rozwiazanie) a w dol normalna skrzynka
                jak ma byc widowiskowo i szpanersko to moze 2x http://stx.pl/sw-stx-10-2-400-2x2-f-s-pp.html w b-r + jakis monoblok uzywany. jakosc dobra, cisnienie spore, ale zeby to zagralo szybciej to raczej mniejsza obudowa

Co Ty mi ciągle wmawiasz, ze dresem jestem?
                sam opisujesz siebie jako typowego "dresiarza w golfie"
                a podobno audiofilem miales byc :p

Oglądałem tutejsze projekty CA i chyba wszystkie suby są na jakichś STX'ach za 100zł, ja mam na sam przetwornik pewnie ok. 600zł więc nie uwierzę, ze nic fajnego z tego nie sklecę.
                jak wydasz 600zl na glosnik do suba to sie okaze ze musisz dokladac do swoich 2kPLN!

Ten sub ma być dynamiczny, żeby nie grzmiał
                no to omijaj kolorowe "markowe" przetworniki :/

tylko trochę mniej dresiarskiego niż wsadzony do bagażnika przetwornik STX'a 12' i jednak trochę lepszego klasą...
                nie slyszal a juz narzeka...

albo sluchasz rad w podanym budzecie, albo bedziesz musial wydac wiecej

Skomentuj

Stary, kojarzę Cię z forum, wiem, że wiesz o czym gadasz. Ja spędziłem 5h na studiowaniu tego wszystkiego i gówno wiem.
                  Podaj mi dokładnie co Ty byś na moim miejscu zrobił i skomentuj głośniki CV bo naprawdę fajne okazje się na allegro trafiły.

Skoro mieszkam na wsi to wiocha mi nie przeszkadza :P Głośniki w tej desce z MDF'u zagrają tak jak tuba w bagażniku? Jeśli tak to pakuję się w ten projekt, a od spodu im dorobię skrzynkę na kilkadziesiąt litrów.

Już Cię nei ogarniam. To takie STX'y za 80zł zagrają prawie tak samo jak CV za 500zł? o.O
                  Wiem, że zajmuję Twój czas, ale ja na serio nie wiem nawet jakie radio kupić.
                  Wydaje mi się, ze 2 woofery + 2 gwizdki z przodu + porządny sub z tyłu i dwa wzmacniacze na to wszystko by wystarczyło

Skomentuj

Już Cię nei ogarniam. To takie STX'y za 80zł zagrają prawie tak samo jak CV za 500zł? o.O
                    nie wiem o jakim CV piszesz
                    ale tak, zdaza sie ze STX gra lepiej niz glosniki za 500zl!
                    nie jest to fenomen stxa, tylko specyfika rynku CA gdzie liczy sie wyglad a nie brzmienie

odpisze po pracy

Skomentuj

Najpierw polecam przeczytać coś co z zielonego da ci troszkę pojęcie np. Faq Bartosza Nazara.
                      Potem zamiast " kontrować"próby pomocy Pawła to spróbuj troszkę sie do nich zastosować, lub zadawaj takie pytania które pokażą że rzeczywiście masz "audiofilskie skłonności"
                      Pawel S. pełen szacun za cierpliwość :)

Skomentuj

Ludzie, kurde litości...
                        Czytałem to FAQ, ale nie potraficie powiedzieć po prostu co polecacie w takiej cenie?

Tak, szacun... Ja tu się już dwa dni próbuję dowiedzieć od Was jak rozgospodarować te 2k, a nawet nie potrafię od Was wydusić jakie radio polecacie...
                        Negujecie wszystkie moje pomysły nie uzasadniając tego, ani nie podając lepszej alternatywy. Mam wymieniać po kolei wszystkie radia, wzmacniacze i przetworniki jakie są na rynku i czekać, aż w końcu przytakniecie?
                        Skoro to co podałem jest do dupy to powiedzcie co zagra przyzwoicie za tę cenę.

Paweł - to czytaj moje posty zanim odpiszesz. Podałem dwa linki.
                        - Cerwin-Vega VMAX-12+skrzynia mdf 30l za 500zł (leżał 3 lata i nigdy nie grał)
                        - Cerwin-Vega v-max104 używany za 400zł
                        Powiedzcie chociaż co o tych subach myslicie? Znazłem teraz tego GTI 1200 na allegro również. Jak on się ma co CV?

Jakbym wiedział co kupić to bym tego wątku nie zakładał... Podałem czego potrzebuję, czego oczekuję, w jakim to ma grać wozie.
                        Wiem dokładnie tyle co 2 dni temu...

---------- Post dodany o 18:37 ---------- Poprzedni post o 18:30 ----------

Zamieszczone przez kac_zor Zobacz posta
                        Potem zamiast " kontrować"próby pomocy Pawła to spróbuj troszkę sie do nich zastosować, lub zadawaj takie pytania które pokażą że rzeczywiście masz "audiofilskie skłonności"
                        Ale do czego ja się tutaj mam stosować?
                        Last edited by ROBAK13; 28.05.2013, 19:53.

Skomentuj

Na wstępie mówię,że nie mam takiego doświadczenia jak moi poprzednicy,ale na pewno więcej czytałem,oglądałem i słuchałem w car-audio niż autor tego wątku.
                          Cervin-Vega nie słyszałem,ale od razu mogę Ci powiedziec,że możesz byc niezadowolony z zamkniętej skrzyni. Do metalu ok,będzie kopac, ale nie uzyskasz tego masażu i zejścia przy innej muzyce.Przynajmniej Pomyśl nad Re Audio - porządna marka i wszechstronna. Jak zamontujesz taki głośniczek w lekko zmniejszonej obudowie br możliwe że uzyskasz kompromis.http://allegro.pl/re-audio-sr-12d4-s...236890938.html - dla przykładu. Troszkę przekracza wyznaczoną cenę. Skrzynię bez problemu możesz zrobic samemu,a to nawet lepiej bo możesz eksperymentowac ze strojeniem i dostosowac skrzynię pod siebie. Wzmacniacz potrzebny do napędzenia tego głośnika też nie musi byc gigantycznej mocy,400 w RMS było by chyba idealnym rozwiązaniem. Coś z oferty Alpine (starsze modele,ale nie wiem czy oferowały taką moc),Hifonics lub Crunch (takie same komponenty do budowy),Rockford Fosgate (ale to już nie te pieniądze) lub U-Dimension (lecz nie miałem kontaktu z nawet jednym wzmacniaczem tej firmy,lecz wiele osób ją chwali). Co do przodu niestety nie pomogę,bo jak każdy młody zaczynający przygodę z car-audio, kompletowanie sprzętu zaczynam od bagażnika
                          Jeżeli mylę się w jakiejkolwiek części wypowiedzi,proszę mnie poprawic, jestem otwarty na krytykę. Człowiek uczy się całe życie

Skomentuj

po 1 trzeba przygotować bagażnik pod suba , ( jak pisał Paweł) dobre maty i gąbka np. gms to juz masz około 300-500 a potem dobierz sobie suba .
                            30 cm ??? chcesz zabijać basem czy mieć ładne brzmienie ?? ja mam 16 cm głośnik , mały bagażnik ale dobrze wygłuszony i różnica jest bardzo duża .
                            potem to samo z drzwiami .
                            Jak dasz wzmacniacz 4k i napędzisz nim przód i suba to nie potrzeba jakiegoś super radia ,lepiej dołożyć do wzmaka .

Skomentuj

Myśle czy by nie wziąć w końcu tego JBL GTI 1200. Na allegro jest akurat używka w przystępnej cenie (360zł). Jeśli serio potrafi być dynamiczny mimo mocy i rozmiarów to jest to sub dla mnie (boje się tylko, że będzie już miał swoje lata i czy ktoś go nie zajechał). Fajnie by było jednak gdyby ktoś się odniósł do tych głośników CV, które na allegro również znalazłem oraz tego RE (choć na niego raczej mnei i tak nie stać). Jak się mają one vs JBL?

Więc dalsze pytania: co z tym przodem?
                              Przy subie o mocy 600W RMS chyba jednak było by lepiej osobno kupić wzmacniacz dla niego i osobno na przód (?) Za jakimi modelami/seriami się rozglądać?

Zarzućcie jeszcze parę fajnych radyjek za którymi mógł bym się rozglądać po allegro. Radio jest jednak źródłem dźwięku, więc znaczenie ma.

Skomentuj

Zamieszczone przez kac_zor Zobacz posta
                                Najpierw polecam przeczytać coś co z zielonego da ci troszkę pojęcie np. Faq Bartosza Nazara.
                                czytanie tutaj nic nie da
                                mialem wielu takich co chcialo wymyslny sprzet, a po posluchaniu taniej pozadnej instalki byli zadowoleni

Tak, szacun... Ja tu się już dwa dni próbuję dowiedzieć od Was jak rozgospodarować te 2k, a nawet nie potrafię od Was wydusić jakie radio polecacie...
                                radia ci nie polece bo w tym nie siedze. co miesiac cala oferta sie zmienia :/

jak chcesz szybko to zmarnujesz kase
                                jak chcesz pozadnie to nadal trzeba pytac

Paweł - to czytaj moje posty zanim odpiszesz. Podałem dwa linki.
                                jak odpisywalem to nie bylo jeszcze linkow

te CV sprawdza sie do h-h/rap czy muzyki klubowej. do szybszych bitow poszukalbym czegos "skromniejszego"

Znazłem teraz tego GTI 1200 na allegro również. Jak on się ma co CV?
                                http://allegro.pl/jbl-1200-gti-12-10...279382170.html

jezeli faktycznie chcesz szybki bas z dobrym kopem, ale rowniez z zejsciem i dobra jakoscia to ten JBL bedzie idealny.
                                to stary glosnik o estradowym rodowodzie
                                czyli jezeli lubisz jak bas gniecie ci klate na koncertach to juz wiesz czego sie spodziewac

cena nie niska, ale wydaje mi sie ze i tak warto
                                minus to kolosalna skrzynka jak na wspolczesne warunki :/

jezeli jednak chcesz szpanowac pod dyskotekami buczacym basem z radiowej muzyki to odpusc ten glosnik. to cos dla znawcow muzyki

reasumujac:
                                radio - nie polece nic konkretnego. moja wiedza skonczyla sie na starych "animowanych" pionkach
                                wzmacniacz - nie podam konkretnego modelu. moge poszukac cos na allegro
                                przykladowo 100-200zl na przod + 200-500zl na suba
                                zestaw glosnikow na przod. jak ma byc tanio i dobrze to nic lepszego niz glosniki od lklukasza nie kupisz. 350zl/zestaw
                                sub - JBL 385zl + 50-200zl obudowa = powiedzmy 500zl
                                okablowanie. tutaj trzeba dobrac do posiadanych wzmacniaczy. 100-500zl
                                wygluszenie drzwi - minimum 200zl

juz mamy 2000zl
                                a gdzie radio?

na poczatku kupilbym 4 kanalowy wzmacniacz i zasilil suba mniejsza moca. jak nazbierasz kase to dokupisz mocniejszy wzmacniacz na suba

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  minus to kolosalna skrzynka jak na wspolczesne warunki :/
                                  A w jakiej aplikacji Ci najbardziej pasował?
                                  Mnie od dawna ciekawi ten głośnik, ale spokojnie ROBAK13, nie wykupię Ci go :P
                                  Może kiedyś uda mi się go dopaść jak IT mi się znudzi.

Skomentuj

te CV sprawdza sie do h-h/rap czy muzyki klubowej. do szybszych bitow poszukalbym czegos "skromniejszego"

http://allegro.pl/jbl-1200-gti-12-10...279382170.html

jezeli faktycznie chcesz szybki bas z dobrym kopem, ale rowniez z zejsciem i dobra jakoscia to ten JBL bedzie idealny.
                                    to stary glosnik o estradowym rodowodzie
                                    czyli jezeli lubisz jak bas gniecie ci klate na koncertach to juz wiesz czego sie spodziewac
                                    Ok, i o taką odpowiedź mi chodziło.

jezeli jednak chcesz szpanowac pod dyskotekami buczacym basem z radiowej muzyki to odpusc ten glosnik.
                                    Człowieku, coś Ty się tak tego dresu i dyskotek uczepił? Jak żyję na dyskotece nie byłem. Zresztą nawet wątpię, że wpuścili by kolesia w glanach, spodniach moro, koszulce SOAD i z długą brodą xD

zestaw glosnikow na przod. jak ma byc tanio i dobrze to nic lepszego niz glosniki od lklukasza nie kupisz. 350zl/zestaw
                                    Ok, odezwę się do kolesia, ale o co chodzi z tym jego zestawem? W piwnicy sobie głośniki skręca? Importuje nikomu nieznany audiofilski sprzęt z Kambodży? Rozumiem, że tam w jego skład wchodzą 2 woofery, 2 gwizdki i 2 zwrotnice?

Skrzynię sobie zrobię u kumpla za grosze, tylko musieli byście mi jeszcze doradzić litraż jaki oraz BR. A może tego suba zrobić CL? Nie mam pojęcia.

Radyjko sobie w takim razie sam już poszukam.

Została zatem kwestia wzmacniaczy bo nawet nie wiem za czym się rozglądać na alledrogo.pl, więc czekam na dalszą pomoc jeśli łaska.
                                    No i z okablowaniem też musiał by mi ktoś pomóc bo nie ogarniam jak to funkcjonuje w CA

@Paweł - I nie można było tak od razu? Ten ostatni Twój post wniósł więcej niż cały temat wcześniej

Skomentuj

Zamieszczone przez grzechupk Zobacz posta
                                      A w jakiej aplikacji Ci najbardziej pasował?
                                      nie bawilem sie z obudowami. katalogowe 70 litrow dalem

Ok, odezwę się do kolesia, ale o co chodzi z tym jego zestawem? W piwnicy sobie głośniki skręca? Importuje nikomu nieznany audiofilski sprzęt z Kambodży? Rozumiem, że tam w jego skład wchodzą 2 woofery, 2 gwizdki i 2 zwrotnice?
                                      woofer bardzo dobrej firmy nie produkowany od lat. wysokotonowy wybrany najlepszy z niepozornych. do tego zwrotnica projektowana konkretnie pod te glosniki i pod konkretne ich ustawienie (to tez bardzo wazne)

tak, komplet

Skrzynię sobie zrobię u kumpla za grosze, tylko musieli byście mi jeszcze doradzić litraż jaki oraz BR. A może tego suba zrobić CL? Nie mam pojęcia.
                                      http://www.jbl.com/resources/Brands/...rs/1200GTI.pdf

Radyjko sobie w takim razie sam już poszukam.
                                      poczekaj na inne osoby. dan124, lklukasz czy lightsound powinni cos doradzic

wzmacniacze poszukam po pracy

Skomentuj

Ok, w takim razie zaczekam na opinię kogoś obeznanego

Paweł- Wiem, że przesłałeś mi link do czegoś mądrego i w ogóle... ale ja dalej nic z tego nie wiem xD. Nawet sobie ściągnąłem specjalnie znowu WinISD na którym obliczałem bude pod suba w pokoju, ale też już za cholerę nic nie pamiętam z tego. Nie potrafię obsługiwać tego programu bo 2 lata kucia do matury zresetowały mi mózg.
                                        Mógł by mi ktoś pomóc z tą budą? Mi się wydaje, że najlepiej na ok. 40Hz, ale "około" bo ważniejsza jest dynamika. Trzeba kompromis znaleźć.
                                        Chcę, żeby fajnie umiał pomasować plecka gdy trzeba, ale najważniejsze, żeby nie gubił się np. przy takiej muzyce: http://www.youtube.com
                                        /watch?v=Urdv-CTuEpo
                                        Ostatnio mi się zdarza właśnie też starego rapu słuchać, więc trochę w tę stronę też musi być gotowy poszaleć. Tak czy siak, DYNAMIKA to priorytet.

PS. Suba już kupiłem i aż sie nei moge doczekać aż zacznę przy nim majstrować

Skomentuj

Czaruję...
                                        X