Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CA w polo 6n

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

CA w polo 6n

Witam, jako ze ostatnio padło mi radyjko w polo 6n(jakiś syf z biedronki po poprzednim właścicielu :P), postanowilem zmienić całe audio w samochodzie.
    Tj, nowe głośniki,radio, wytlumienie a gdzies w nastepnym miesiacu wzmacniacz i jakis sub.
    Z głośników mysle nad hertz esk 165.5,http://allegro.pl/zestaw-odseparowan...292429780.html warte są coś wg was?moze cos lepszego w tej cenie lub taniej?
    Jakie najlepiej radio do tych glosniczków tak w okolicy 300zl, oczywiscie używki jak najbardziej wchodzą w gre, chyba że nówki jak np: http://www.audiopioneer.pl/pioneer-deh-x3500ui.html .

Na obecną chwilę chce wygłuszyć drzwi. Mam na oku takie maty http://allegro.pl/sinuslive-adm-maty...303065681.html zdadzą egzamin?jeśli tak to ile ich potrzebuje na 2 drzwi?hyba ze jakies inne propozycje? mysle na to wydac jakies 150zł

Do tego radyjka w nastepnym miesiącu chcę zakupić wzmacniacz, pozniej suba.I znowu pytanie jaki wzmak, jakis niezbyt drogi, oczywiscie używka wskazana,żeby pociągną głośniki i suba, jakies propozycje?

Dodam ze slucham glownie hip hopu i dobrze by bylo uzyskac fajny basik :)

Za odpowiedzi i propozycje wielkie dzieki, zaznaczam że raczkuje w kwestii CA :)

Cześć,z głośników polecam U-dimension el comp 6 (tańsze od hertzów) grają bardzo przyjemnie dla ucha.Co prawda nie słuchałem tych hertzów,ale miałem hsk model wyższy i grały dość dobrze,co niektórzy narzekaja na tweeter że "sypie piachem" ,ale dla mnie był ok.Z mat polecałbym coś z GSM-a.Co do radia to szukaj Alpine ,Clariona lub Kenwooda najlepiej z dwiema parami wyjść rca .Wzmacniacze 2x2 kanalowe lub jeden 4 kanałowy,pierwsza wersja bardziej elastyczna.Pamiętaj o kablach głosnikowych (ofc) i dobrze izolowanych rca oraz masy i zasilania.

Skomentuj

os takiego by w miare zagralo?

radio: Clarion CZ202

głośniki przód: POWERBASS L-60Cx
      wzmak do głośników: jakas uzywka i tu prosze o propozycje, najlepiej najtanszą opcje

sub: Powerbass s-10 lub cos innego w tej cenie
      wzmak do suba: jakas uzywka i tu prosze o propozycje, najlepiej najtanszą opcje

wygłuszenie : maty GMS-04 ile takich arkuszy musialbym kupic na 2 drzwi w polo? http://allegro.pl/gms-04-mata-wyglus...261501554.html

Oczywiscie prosze o wasze propozycje :)

Skomentuj

odpusc sobie powerbass! dopiero teraz te glosniki maja uczciwe ceny, ale nadal nie sa nic warte!

radio poszukaj jakie ci sie podoba. tanie radia to prawie wszystko to samo

glosniki na przod - ama + wysokotonowy od lklukasza. za te pieniadze NIC innego nie zagra!
        u-dim brzmia plastikowo, a hertza nigdy nie trawilem :/

wzmacniacz zalezy od wyboru suba

sub - pytanie na czym ci zalezy?
        na cisnieniu czy na cenie?
        jak tani to 100-150w sub i standardowy wzmacniacz 4 kanalowy
        jak mocniejszy sub to albo 2 wzmacniacze albo jeden drozszy

maty - GMS04 wymaga podgrzania przy montazu. lepiej 05 kupic

Skomentuj

Radio dla tego to podalem bo ma 2 wyjścia RCA.

A co to dokladnie za zestaw glosnikow?gdzie i za ile moge je dostac?
          A co do suba, to slucham glownie HH to bass by sie sprzydal, a ze polo to male autko wiec nie wiem co by bylo dobre do tego. Gdzies czytalem ze sub stx 10 jest niezly.
          I kurde dalej nie wiem jak wzmacniacz/wzmacniacze beda w miare do tego w nie najwiekszych pieniadzach..
          Czyli maty te ?http://www.bitmat.pl/pl/p/GMS-05-MAT...ECHNOLOGIA/202 ile mniej wiecej bym ich potrzebowal na 2 drzwi w polo: 1szt ma wymiar 25x50cm

Skomentuj

Zamieszczone przez szoko Zobacz posta
            A co to dokladnie za zestaw glosnikow?gdzie i za ile moge je dostac?
            autorski zestaw lklukasza. zobaczyc mozesz np w ostatnim temacie "gotowe konstrukcje - car audio"
            a kupic jak pisalem u lklukasza lub dan124
            koszt 350zl

A co do suba, to slucham glownie HH to bass by sie sprzydal, a ze polo to male autko wiec nie wiem co by bylo dobre do tego. Gdzies czytalem ze sub stx 10 jest niezly.
            I kurde dalej nie wiem jak wzmacniacz/wzmacniacze beda w miare do tego w nie najwiekszych pieniadzach..
            tak, 10" STX jest dobry. niestety wymaga duzo mocy. najtansza opcja to 4 kanalowka na suba + 2 kanaly na glosniki. koszt od ok 100zl/wzmacniacz

ile mniej wiecej bym ich potrzebowal na 2 drzwi w polo
            zaleznie jak dobrze chcesz przygotowac drzwi. od 1m2 do 2,5m2. powiedzmy ze bym kupil 2m2

Skomentuj

Moglbym prosic o linka do tego tematu? jestem jakis nieogarniety dzis i nie moge znalezc heh

Więc jak byś Ty to widzial konkretnie?Chodzi mi o konkretne wzmacniacze do tego zestawu, jakies konkretne propozycje, linki no i moze jakis inny sub bys widzial niz ten stx( do HH to chyba taki miękki i nisko schodzacy bas nie?).
              Jak bys byl taki dobry i tak rozpisal wszystko to bylbym wdzieczny bardzo :) bo jak podkreslam na CA to ja sie nie znam heh i szukam pomocy

Moze jeszcze inni coś doradzą?

Skomentuj

Link: http://diyaudio.pl/showthread.php/21...i-z-klas%C4%85

Ile masz kasy na wzmacniacze?

Konkrety

Skomentuj

10' od STX-a to chyba będzie najbardziej trafiona opcja. Bas głęboki i przy dobrym zasilaniu ma dobrą dynamikę. Przy tak małym aucie jak Polo powinieneś byc zadowolony.

Skomentuj

konkrety

radio - wybierz sam
                    glosniki - lklukasz/dan124 - 350zl
                    sub - stx 10" w skrzyni - 300zl
                    wzmacniacz - http://amp-performance.de/949-Magnat-Xcite-801.html - 200zl
                    wzmacniacz na przod - posiadam 4 kanalowke ktora moge oddac za 150zl
                    okablowanie - mamy na stanie zestawy hollywooda. jak ma byc taniej to moge kupic LGY
                    wygluszenie - niestety zalega nam troche GMSa04

Skomentuj

ze wszystkim chcialbym sie zamknac tak gdziesz przy 1500zl

Skomentuj

350
                        300
                        200
                        150
                        100-200
                        200
                        zostaje 200zl na radio

jak kupisz radio z HPFem to wtedy moge dac tanszy wzmacniacz i powinno starczyc

---------- Post dodany o 14:22 ---------- Poprzedni post o 14:11 ----------

http://allegro.pl/duzy-weconic-vx-4270-i3328465041.html
                        http://amp-performance.de/543-Weconic-VX-4270.html
                        na suba

i cos innego taniego na przod
                        w taki oto sposob znowu nic nie zarabiam i popadam w dlugi... :/

Skomentuj

i ten zestaw bedzie dobrze gral?bedzie mial to ***** lekkie? jak to w hh potrzeba? (i jakie radio w tych pieniadzach byscie polecili? cos w granicy 300zl, moze byc uzywka, czy da rade to co podalem?
                          )
                          Last edited by dolphin123; 17.06.2013, 09:41.

Skomentuj

slabszy zestaw jezdzi u mojego brata (sub zaledwie 150w) i potrafi to zrobic wrazenie
                            10" STX jest duzo ciekawszy wiec bedzie lepiej

co do radia to nic nie polece. moja wiedza skonczyla sie na "animowanych" pionkach :/

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                              Proponuję szoko wprowadzić trochę cenzury do wypowiedzi...

---------- Post dodany o 10:44 ---------- Poprzedni post o 10:42 ----------

Słuchałeś tego 10" STX w OZecie Pawle czy tylko br?

Skomentuj

ja w zamknietej nie sluchalem. wiele osob o to pyta. lightsound sluchal i pisal o tym na forum. podobno nie spisuje sie za ciekawie
                                ale w sosnowcu w weekend zawodnicy SQ byli mile zaskoczeni jak ten glosnik gra (kolega przemcio mial go w bagazniku)

Skomentuj

W jakich aplikacjach br go słuchałeś w takim razie? Sam zastanawiam sie nad nim lub 8" (tu byłby w 17L OZ)

Skomentuj

tylko 30 litrowy b-r
                                    z ciekawosci musze wsadzic w zamknieta i 20l b-r
                                    8" VS 10-12" to zupelnie inna bajka
                                    10 i 12" ma narzucony swoj charakter. taki typowo wspolczesno subwooferowy

Skomentuj

Paweł a jak 12" ma się do starego aluminiaka STX'a? Coś podobnego czy lepszy 12"?
                                      Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Oj aluminiaka bardzo dawno nie sluchalem. Ale nowszy raczej bardziej "miekko" gra. No i 12" potrzebuje wieksza skrzynie a basu "niewiele" wiecej

Skomentuj

Czaruję...
                                        X