Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rozbudowa car audio - przygotówki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Rozbudowa car audio - przygotówki

Mam carpower 4/400, napędzam nim zestaw przedni Morel Tempo 6 pozostałe dwa kanały pędzą suba SW.STX.10.2.400 i z basem jest delikatnie mówiąc słabiutko.
    Chcę mieć niżej i mocniej i w wziązku z tym kupiłem Carpower 1000/1 D używke za 350, Wydaje mi się że się opłacało. i tu się robią schody. Jakiego suba? najlepiej jakby był to jeden przetwornik i stosunkowo mały litraż ponieważ autko to civic Coupe i chce mieć też miejsce na zakupy itd.

Tego Carpowera 4/400 chce dalej mieć na przód, dodatkowo chce dokupić jakieś jajka na tył żeby reszta pasma się nie zgubiła w kabinie.
    Głośnik do suba to już nie wiem jaki... jakaś mocna 12? 15? Bo 2x12 to już by był masakrator chyba?

Dla całego systemu wystarczy kabel 25mm2? Bo taki mam teraz

25mm wystarczy
    1x12" nr RE w dużym br

I jeszcZe jedno:
    Wyglusz drzwi bo napewno nie można powiedziec, ze tempo maja mało basu
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

a może jakaś 15? Bo kurde miałem pierwsze 8" to się spaliła bo ledwo grała, 10" też słaba bo też zawieszenie poszło, ale naprawili mi i jakiś czas gra ale nic specjalnego, Drzwi wygłuszone GMS05 no i szczerze z tych moreli to subbasu nie ma, kickbas jest fajny ale zejścia zero

Skomentuj

Bo to tylko 16cm
        Więc czego sie spodziewasz
        Na 15" sie nie znam

Morel 16cm to glosnik tzw kick
        Odtwarza wyższe pasmo basu
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Masz rację, przy położonym (otwartym) fotelu jest spora różnica, Wszystkie głośniki oglądałem. 12" hmm tylko solobaric L7 mi sie podoba. jak gra? nie mam pojęcia - Byłby spięty w 2R co mocowo pokrywało by się z piecem, książkowo Kicker 750W-piec 870W.

Jaki litraż mniej więcej pod te głośniki? Bo chyba konieczny BR?

a te 15? to mówisz że to raczej każda potrafi to samo? bo cenowo wychodzi każda koło 700 zł

Skomentuj

12' kwadratowe ma taką samą powierzchnie membrany co 15' okrągłe i ten jest warty uwagi jezeli chodzi o ciśnienie i zejście - cbsiaczek ostatnio miał, nie sposobał mu się bo szuka innego brzmienia... może coś skrobnie :)

Te głośniki lubią dużo mocy połknąć.

Tak, BR do takiej zabawy wymagany, zawsze to trochę zysku i niższy bas chyba że stroisz pod zawody DB.

W przybliżeniu każda to to samo - Sonic 15 jakby była stara wersja to pasuje jak ulał pod wzmacniacz i to bardzo częste połączenie przynoszące zadowolenie wśród basomanów, jednak wg mnie nie ma mega dołu. Ew słynny GZ 30SPL...

Skomentuj

Nie nie , zawody odpadają, nie ta liga, chce czuć na pleckach masowanie :) Fajnie jakby się cbsiaczek wypowiedział. ten Ground zero ciekawy też tyle że to 12" Mówisz że narobi zamieszania ? Wygląda na mocny głośnik, to ten ? http://www.audiosklep.pl/ground-zero...pl-p-2651.html też by pasował do tego pieca bo spieło by się go w 1R

Skomentuj

Ja słuchałem obu, GZRW miałem - na dłuższą metę 800W to dla niego bezpieczna opcja, na dłuższą metę granie na maxa źle się dla niego kończy, cewka za słaba. Owszem, w impulsie przyjmie i 1,6kW, ale na długie granie wystarcza mu bezpieczne 800W... Choć i tak trudno wpakować taką moc w głośnik podczas słuchania muzyki, więc się nie bój :) Mimo wszystko z pośród tych dwóch wybrał bym Kickera, cewka wytrzyma a nawet będzie wołać o więcej, zrobi większe zamieszanie, i zagra niżej. Nie jest to misiek, ale gra jak na pompkę dość ciekawie i mimo ogromu basu jaki wytwarza dość przyjemnie.

Skomentuj

jezeli dla ciebie 10" STX w b-r to nic specjalnego to...
                  albo samochod trudny jak BMW, albo masz chore oczekiwania :/

Skomentuj

Zacznij od poprawy drzwi.

Masakratora zawsze możesz wrzucić do bagażnika.

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      A dlaczego BMW trudne do nagłośnienia chyba tylko mniejszość modeli? Akurat wczoraj miałem okazje przejechać się E39 z silnikiem 4l, i jak odpaliłem, to gdyby nie obrotomierz nie wiedziałbym, że silnik pracuje, a podczas jazdy słychać tylko szum powietrza. Także pod względem wygłuszenia auto świetne do CA.

Skomentuj

Kłopoty sprawia bagażnik jak brak otworu na narty.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          Paweł my się po prostu nie dogadali, sub jest niezły w pełni wystarczająco wypełnia pasmo, 8 zdecydowanie nie dawała rady... gdy położe 1/3 kanapy słychać i czuć zdecydowaną poprawę, Może i te oczekiwania są chore, na pewno dla wielu ludzi tak jest, ale ja chce mieć mocny niski bas a ta 10" to i nisko schodzi ale na ciele tego nie czuć tak jakbym chciał

Skomentuj

Wszystko fajnie LS tylko stroker gra bardziej estradowym basem i wg mnie tu sie nie sprawdzi.
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Z samego wyglądu stroker to estrada :) najbardziej podchodzi mi solo baric l7 12

Skomentuj

Nie pisałem o wyglądzie
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

wiele BMW ma tez chore ulozenie glosnikow. trzeba duzo przerabiac zeby zamontowac "standardowe" naglosnienie
                                  oczywiscie problem basu nie dotyczy kombi

Skomentuj

Wypowie się ktoś na temat tego głośnika ? http://allegro.pl/kicker-s12-l7-1500...303477460.html
                                    Jak nisko go stroić w ile litrów go wsadzić?

Skomentuj

Kup normalny glosnik!
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                      X