Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dobór przewodów zasilających i sygnałowych Audi B4

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dobór przewodów zasilających i sygnałowych Audi B4

Witam
    Mam taki problem potrzebuje przewodów które zasilą i podadzą sygnał dla mojego sprzętu:
    Głośniki:
    GROUND ZERO GZUW 10SQ
    GROUND ZERO GZRC 16X
    GROUND ZERO GZRC 165FX
    Wzmacniacze:
    GROUND ZERO GZIA 4115HPX
    GROUND ZERO GZIA 1.300HPX
    Kondensator:
    GZTC 1.0FX

Radia jeszcze nie nabyłem bo nie jestem zdecydowany do końca ja planuje zamontować tam chodzi za mną audi symphony II z modelu A8 tylko chciałem się was poradzić czy to ma sens czy lepiej zamontować coś z nowoczesnych radioodtwarzaczy.
    Przeczytałem tysiące postów i zgłupiałem od tego wszystkiego ile osób tyle zdań, a ja nie chce wyrzucić pieniądze w błoto zależy mi na czystym i dynamicznym dźwięku.
    Droga od akumulatora do wzmacniacza 7-8 m chcę wymienić wszystkie przewody nie chce montować tych zestawowych i oczywiście nie chcę wydawać fortuny na te przewody jeśli to nie ma sensu.

Pytania które mnie jeszcze nurtują:
    -Jak rozdzielić sygnał na dwa wzmacniacze?
    -Czym zakończyć wszystkie przewody?
    -Jaki zastosować bezpiecznik?
    -Czy potrzebuje jakiś dodatkowy akumulator?
    -czy masę ciągnąć od akumulatora?
    Proszę o konkretne firmy przewodów i modele a najlepiej linki do sklepów lub na allegro

Podstawowa czytanka:

http://diyaudio.pl/showthread.php/51...o-FAQ-by-Nazar

Skomentuj

tyle osób pisze duzo roznych wersji nie wiadomo kogo słuchać, ja potrzebuje fachowca który z własnego doświadczenia mi powie co tam zastosowac

Skomentuj

To faq pisał fachowiec więc bierz się za czytanie...

Skomentuj

przeczytałem cały ale mam jedno pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi
          Jak rozdzielić sygnał na dwa wzmacniacze? czyli jak z dwóch wtyczek RCA zrobić 6 chyba ze są takie specjalne przewody które to tak rozdzielą

Skomentuj

Są tam jakieś takie wynalazki ale to będzie druciarnia... Najlepszym wyborem było by radio posiadające 6rca

Skomentuj

chciał bym pozostać przy radiu z audi a ono ma opcje z 2 rca

---------- Post dodany o 23:05 ---------- Poprzedni post o 23:02 ----------

csbiczek widze ze masz spore doswiadczenie w ca jest sens ładowac kase w drogie kable głośnikowe czy wystarcza zwykłe ofc o duzej czystosci miedzi

Skomentuj

Nie na temat...
                Rozrywkowy temat się robi

Proszę:

https://www.google.pl/search?q=faq+n...ml%3B571%3B454

Skomentuj

niechodzi mi o przekruj tylko czy odczuje ruznice na przewodzie http://allegro.pl/alphard-da-vinci-2...588395879.html
                  a naprzykład http://allegro.pl/hollywood-pro-sx16...543379753.html albo inny za naprzykład 30pln za mb

Skomentuj

Pffff

Nie odczujesz

Skomentuj

tyle chciałem wiedziec

Skomentuj

Co do kabli sygnałowych i tego radia to naprawdę to będzie nieciekawy efekt... Dobrze się zastanów nad wymianą radia, lub pomyśl nad uszczupleniem swojego zestawu do przodu i suba(bez tyłu)

Skomentuj

ale i tak bende potrzebował 2 wzmaków i jesli przejde na wersje 2.1 to to radjo sobie poradzi ???

Skomentuj

masz świadomość że to radio tyłka nie urywa.

Żeby nie powiedzieć że jest słabe.

Skomentuj

myslałem otym radiu tylko i wyłoncznie ze względu na efekt wizualny ale skoro jest takie słabe to moze polecicie mi jakies radio w rosądnej cenie mój warunek mozliwość włonczenia czerwonego podświetlenia nie musi być na 1 din bo mam drugą konsole przerobioną na 2 din

Skomentuj

Ile na to radio masz?

Skomentuj

Zamieszczone przez vigasyu Zobacz posta
                                  Głośniki:
                                  GROUND ZERO GZUW 10SQ
                                  GROUND ZERO GZRC 16X
                                  GROUND ZERO GZRC 165FX
                                  Wzmacniacze:
                                  GROUND ZERO GZIA 4115HPX
                                  GROUND ZERO GZIA 1.300HPX
                                  Kondensator:
                                  GZTC 1.0FX
                                  kto ci dobieral ten zestaw?
                                  zacny sub z poprawnymi, ale przecietnymi wzmacniaczami + gowniane glosniki... :???: odnosze wrazenie ze sprzedawca wcisnal tobie to co mial i niezle na tym zarobil

Skomentuj

jesli chodzi o radio to 400 zł - 600 zł
                                    jesli chodzi o głośniki kupiłem cały zestaw używany za 800 zł moim zdaniem sie opłacało
                                    co do wzmacniaczy jeszcze ich nie nabyłem z powodu warzniejszych wydatków :(
                                    jezeli te sa do niczego to co polecacie ???
                                    jaki kabel sygnałowy kupić zeby nie przepłacic a nie był lipny
                                    zastanawiam sie nad sprzedaza jednego zestawu i zrobienia systemu 2.1 wtedy chyba można go wtedy na jednym wzmaku zrobic ????
                                    Last edited by vigasyu; 07.10.2013, 14:53.

Skomentuj

Jezeli kupiles wszystkie glosniki razem z subem za 800zl to bylo warto. Jak bez suba to strata kasy.
                                      Sprzedaj te zestawy i kup jeden dobry.
                                      Wzmacniacze nie sa zle
                                      Kable ja bardzo lubie sinuslive. Grube, dobry ekran i solidne wtyczki

Skomentuj

wszystkie
                                        sprawdzałem własnie te głośniczki i nie jestem zadowolony z ich brzmienia poszukuje czegoś bardziej dokładniejszego i mam zamiar je sprzedac
                                        czy pomoze mi ktoś dobrac fajny zestaw chodzi mi o przód radyjko wzmacniacze i jakiś sub do tyłu potrzebuje tego zestawu do samochodu który właśnie kończę
                                        odrestaurowywać i chciał bym aby słuchanie w nim muzyki sprawiało przyjemność a nie menczyło monotonym dzwiękiem

Skomentuj

Czaruję...
                                        X