Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc w CA do Audi A3 8L3D

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc w CA do Audi A3 8L3D

Witam ! Szukam pomocy w podłączeniu systemu audio a mianowicie subwoofera w bagażniku A3 . Auto posiada fabryczny sub w lewym boczku , lecz radio jest nieseryjne (jakieś LG) to subwoofer milczy , a 6 głośników zamontowanych w aucie gra przyjemnie , lecz daje się odczuć brak niskich tonów. Z poprzedniego auta została mi skrzynia Blaupunkt GTb 1200 sc oraz mały wzmacniacz B. ema 255. Chciał bym z góry zaznaczyć że nie zależy mi na super basie , więc nawet uruchomienie seryjnego niskotonowca by mnie satysfakcjonowało. I tu pytanie do osób znających instalacje w audi a3 , czy prościej będzie podpiąć seryjny woofer pod nieseryjne radio , czy prościej będzie poprowadzić standardowo instalacje Oraz czy (!) można + i masę zaczerpnąć z fabrycznego woofera do dołożonego blaupunkta ? Licze na pro. podejście do tematu, gdyż na tym forum jestem od ponad 7 lat i wiem że są tu osoby ze sporą wiedzą w tym temacie. Tylko nie odsyłajcie mnie z linkiem na jakies inne forum :( Pozdrawiam !

---------- Post dodany 06.11.2013 o 21:17 ---------- Poprzedni post 05.11.2013 o 21:14 ----------

Czyli zakładam że odsyłacie mnie na forum audi. To niech moderator przeniesie wątek do kosza.
    Last edited by vcgts; 05.11.2013, 21:12.

ten fabryczny subwoofer bierze sygnal z wyjsc glosnikowych - dziwne ze nie dziala. pewnie ktos tam grzebal

tego czegos nie warto uruchamiac - nowsze fabryczne glosniki daja lepszy bas niz to

nie, nie mozesz brac zasilania z tego fabrycznego subwoofera poniewaz jest on bardzo slaby i instalacja nie wytrzyma
    pociagnij nowa instalacje na mocny 4 kanalowy wzmacniacz

Skomentuj

Potwierdzam słowa Pawel S. miałem takie A3 z oryginalnym radiem i nawigacją oraz seryjnym subwooferem, te audio (Bose) grało fatalnie, brak wysokich, bas buczący, jak się głośniej zrobiło wszystko charczało a siedzenia latały jak głupie. Szkoda wysiłków na uruchamianie tego subwoofera. Wygłusz drzwi wymień głośniki i ciesz się znacznie lepszą jakością.

Tak offtopic jakim cudem taki Bose podpisał się pod taką padaką jakościową?

Skomentuj

Zamieszczone przez Rhainkraft Zobacz posta
        Tak offtopic jakim cudem taki Bose podpisał się pod taką padaką jakościową?
        pewnie 20E/szt * milion samohodow...

Skomentuj

No tak jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.

Możesz jeszcze wywalić ten subwoofer i kupić albo zrobić taką skrzynkę http://allegro.pl/obaudi01-obudowa-s...627296953.html 8 cali zagra znacznie lepiej niż ten pseudo subwooferek, musisz jeszcze w tej wnęce upchnąć wzmacniacz i masz fajny subwooferek a do tego pusty bagażnik i żadna skrzynka Ci się po nim nie wala.

Skomentuj

smiesza mnie te skrzyneczki bo one tam idealnie nie pasuja, a jak je wcisniesz to lata sobie luzem...
            wzmacniacza chyba tam sie nie upchnie bez przerobki

Skomentuj

Dzięki za odpowiedzi. Chyba jednak pociągnę przewody i odpalę tego jegomościa z ostatniej fotografii. W vectrze miałem dwie takie skrzynie , dwa piecyki i kondensator - grało przyzwoicie :) Tutaj już nie chcę przesadzać , zostaną seryjne głośniczki , wygłuszać też nie będę. Ale co ciekawe , czytałem że wzmacniacz od suba zasila też głośniczki tylne - które u mnie grają , więc dziwne że sub nie chodzi . Pewnie jest prze-majstrowane że radio ciągnie wszystkie 6 głośników. Paweł Ty pracujesz w jakieś firmie zakładającej audio w autach prawda ?

Skomentuj

Zamieszczone przez vcgts Zobacz posta
                Ale co ciekawe , czytałem że wzmacniacz od suba zasila też głośniczki tylne - które u mnie grają , więc dziwne że sub nie chodzi .
                sa rozne wersje tego systemu. akurat w A3 wzmacniacz zasila tylko suba
                2 cewki 1r

Zamieszczone przez vcgts Zobacz posta
                Paweł Ty pracujesz w jakieś firmie zakładającej audio w autach prawda ?
                nie, tylko tam pomagam
                https://www.facebook.com/pages/Audio...366788?fref=ts

Skomentuj

Pawle - pomoc tam to więcej niż etat :) Mysle co z tym subem zrobić , bo chęć posiadania jakiegokolwiek bagażnika jest duża :) A jak by dać skrzynie w miejsce seryjnego suba przykładowo na tym chwalonym przez forumowiczów głośniku MDS06 (piecyk Blaupunkt ema 255 ) ? Było by miejsce i było by uzupełnienie niskich tonów ... A planuje do auta zamontować podtlenek lpg więc miejsce koła zapasowego zajmie butla , a samo koło zamieszka w bagażniku. A skrzynia + koło = brak bagażnika, który i tak mieści ledwo 4-pak :bored:

Skomentuj

http://diyaudio.pl/showthread.php/14...nika-w-audi-A3

MDS06 to nie subwoofer

w/w JL to drogi glosnik
                    taniej wychodza glosniki za 200-300zl. RE audio, u-dimmension i chyba jakis JBL tam byl

Skomentuj

Mam głośnik 16 cm który gra jak sub.

Nawet 2 sztuki.

Skomentuj

Dan uchyl rąbka tajemnicy. 6W3v3?

Skomentuj

RF SP-64

Słuchałem jl-a 6w3 i te nie odbiegają od niego.

Skomentuj

Witam! Sorry za opuszczenie tematu , zostawiłem w spokoju audio w mojej A3 , Aha słowo wyjaśnienia , konto VCGTS założyłem gdyż straciłem możliwość logowania do TEGO konta które mam już dość długo Teraz mogę powrócić i nie być traktowanym jak enty nowy użytkownik. Sory za OT. Pozdro

Skomentuj

Czaruję...
                            X