Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem z potencjometrem "gain"

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

problem z potencjometrem "gain"

Witam, mam problem z moim wzmakiem tzn potencjometr od "mocy" jest tak nazwijmy to rozklekotany, że jadąc na dziurach słychać trzaski,piski, szumy w głośnikach. Wiem, że to od tego bo zbadałem cały układ.
    Istnieje jakaś domatorska możliwość naprawy tego?

z góry dzięki, pozdrawiam

Warto spróbować: http://allegro.pl/kontakt-pr-do-czys...796708490.html
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

A nie prościej wymienić?
      Przeciez potek kosztuje kilka zl
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Łatwiej, ale nie każdy potrafi
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

dzięki Panowie, w wolnej chwili rozkręcę i zrobię zdjęcie to może nakierujecie mnie na odpowiedni zamiennik w necie. Lutować potrafię, więc może coś z tego będzie

Skomentuj

To jest najlepsze wyjście
            Potencjometr bedzie pewnie 2x50kilo
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

witam ponownie, rozmontowałem wzmak i poniżej zdjęcia co ukazało się moim oczom. Doradźcie Panowie jakie potencjometry kupić na zamianę

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                To jest najlepsze wyjście
                Potencjometr bedzie pewnie 2x50kilo
                jasnowidz :)

Skomentuj

czy taki potencjometr z tym 6-tym pinem prostopadle jest gdzieś osiągalny? Szukam i albo są takie w jednej linii albo w dwóch po 3pin

Skomentuj

Witam ponownie,
                    potencjometry wymienione choć było trochę problemów z dopasowaniem na płytce.
                    Trzaski które miały miejsce przy przypadkowy ruszeniu ustąpiły całkowicie, ale zauważyłem że na kanałach 1 i 3 jest szum. Jednostajny dość głośny, który nie wzrasta wraz z zwiększeniem głośności. Na początku myślałem, że to rca, ale wszystko sprawdziłem, przekładałem i ewidentnie szumią kanały 1 i 3 we wzmacniaczu.
                    Czy może to być przyczyną zmiany potencjometrów? Głowy nie dam ale przed wymianą chyba też szumiało choć wtedy przez trzaski nie zwracałem na to uwagi

Skomentuj

Czaruję...
                    X