Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SW.STX.12.2.500.2x2.F.S.PP wybór zabudowy.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Moze byc. Teraz tunel?

Skomentuj

Koniecznie musi być to tunel szczelinowy, tylko nie wiem jakie powinienen mieć wymiary...

Skomentuj

A dlaczego KONIECZNIE szczelina? Zacznij zabawe od rurki

Skomentuj

Bo chce zrobić raz,a porządnie i tanim kosztem, a nie chce mi się latać po sklepach i szukać odpowiedniego b-r. Sklejek w domu mam pod dostatkiem i dlatego właśnie chce tunel szczelinowy. :)

Skomentuj

No to w programie zasymuluj sobie tunel br okragly taki zeby Ci odpowiadalo strojenie. Nastepnie policz sobie jaka wysokosc musi miec twoj tunel zeby pole powierzchni wylotu bylo takie same jak pole powierzchnik wylotu br, pamietajac ze szczelina nie moze miec jakichs krytycznych wymiarów typu 0,5cm wysokosci na 50cm szerokosci (to tylko taki pogladowy przyklad). Dlugosc taka sama dla szczeliny jak i tunelu. Podaj wyniki do weryfikacji

Skomentuj

W jakim programie? trochę zdziczałem po twojej wypowiedzi :???: wolałbym się oprzeć na gotowym projekcie :) w razie ostateczności niech to będzie zwykły b-r (rurka)
              Natrafiłem na YT ciekawy projekt, co o nim Sądzicie:
              http://www.youtube.com/watch?v=MZm4U7_lX5s

Skomentuj

Zamieszczone przez pucha Zobacz posta
                W jakim programie?
                Winisd

trochę zdziczałem po twojej wypowiedzi
                Napisane jest co masz po kolei zrobic. Nie widze w tym nic co moglo sie przyczynic do "zdziczenia" ;p

Skomentuj

szybciej bedzie jak dam gotowy projekt...
                  ale to dopiero jak mi zainstaluja internet w domu! :mad:

Skomentuj

W chwili obecnej jestem poza domem także mogę spokojnie poczekac jakieś 2 tyg na projekt :)

Skomentuj

kolego wrzuć do winisd (jak Jimy-Adi podpowiedział) litraż i strojenie nawet danych głośnika nie musisz wpisywać zmień otwór z okrągłego na prostokąt wpisz jaki ma być wysoki i szeroki cała filozofia długość sama wyjdzie...
                      Last edited by Pteterycz; 15.01.2014, 09:13.
                      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Jakoś strasznie duże wyniki mi wychodzą... A ten projekt co podałem we wcześniejszej wypowiedzi mógł by być dobry?

Skomentuj

45 l ze sterowaniem na 35 Hz.
                          Jeśli ma mieć tyle btw strojeniem ale to taka ciekawostka

Szerokość: 50
                          Wysokość: 38
                          Głębokość: 35
                          a dałeś takie wymiary to troszke nadto, dodaj litrazu na głosnik -+ 3-3,5L i bedzie ok
                          DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                            a dałeś takie wymiary to troszke nadto, dodaj litrazu na głosnik -+ 3-3,5L i bedzie ok
                            przeciez jest dobrze
                            mamy 50 litrow przy sciankach 18mm

wysokosc tunelu to wysokosc obudowy - 344mm
                            szerokosc daj min 25mm (dostosuj do plyt jakie posiadasz - trzeba wsadzic cos jako dystans)
                            odczytaj dlugosc i wkomponuj w obudowe
                            jak tunel sie nie miesci to zlam i licz dlugosc po srodkowej

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              przeciez jest dobrze
                              mamy 50 litrow przy sciankach 18mm
                              ale nigdzie nie było podane brutto netto? skąd mogłem wiedzieć ze po zew wymiarach jeśli tak zwracam honor!

Skomentuj

przeciez liczac po podanych wymiarach to wychodzi 66,5

Skomentuj

Własnie dlatego wydało mi się przy bogato :flapper:

Skomentuj

Program mi wyliczył długość tunelu 28,53cm przy wymiarach 34,4cm na 3cm

Skomentuj

A wpisales pojemnosc i strojenie?
                                      Pojemnosc twojej skrzyni, strojenie na 35hz

Skomentuj

Sorki pomyliłem się przy wypisywaniu Hz zamiast 35 wpisałem 40, już poprawiłem... wyliczyło mi 41,45cm

Skomentuj

no to teraz pokaz szkic obudowy

Skomentuj

Czaruję...
                                          X