Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa Audio Do rovera 45

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

no to zbieraj kolejne 500zl
    ja bym w 15" raczej nie szedl - jakos nie przekonuje mnie ten rozmiar w aucie

Skomentuj

No to dziękuje póki co i jeszcze pytanko na jakie firmy patrzeć a jakie omijać chodzi mi o wzmacniacze i suby. i co tak naprawde w subach odpowiada za głośność i ciśnienie bardziej zwracać uwagę na moc (waty) czy skuteczność (db) i jeśli by ktoś mógł podesłac jakiś temat jak czytać to co podaje producent co co oznacza :)

Skomentuj

W samochodzie to dziala zupelnie inaczej niz na estradzie czy w domu
        Poczytaj faq nazara. Ale to i tak wiele nie pomoze. Nazbieraj kase i wtedy wspolnie poszukamy okazji

Skomentuj

A co myślice o GROUND ZERO GZRW - 30SPL dużo się tego robi na naszym rynku no wiem że do tego sam wzmacniacz to pewnie z 800 ale jak mam zbierać to już konkretnie

Skomentuj

Bez przesady - za 300-500zl kupisz juz dobry uzywany wzmacniacz
            Glosnik calkiem ok, ale o jakosci zapomnij. No i prawie kazdy sprzedaje go w zle dopasowanej skrzyni :p
            Nowki bym nie kupil, lekko uzywany mozna brac pod uwage

---------- Post dodany o 18:28 ---------- Poprzedni post o 18:20 ----------

Do tego gz to nawet kupisz nowy wzmacniacz za 300zl

Skomentuj

To mamy już punk zaczepienia :) mógłbyś rozwinąć co konkretnie rozumiesz pod pojęciem jakość xD

Skomentuj

W Tłuchowie to słowo ma inne znaczenie?

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                  W Tłuchowie to słowo ma inne znaczenie?
                  Che porównac dlatego pytam :P wiem ze ludzie trzeszczące głośniki potrafią chwalić za jakość a coś co daje mocne ciśnienie to już g***o bo za głośno... ludzie formum jest chyba po to żeby się czegoś dowiedzieć od innych a nie na dzień doby jak ktoś czegoś nie wie to od razu zje****.

Skomentuj

jezeli ktos pierwszy raz slucha mojego sprzetu i mowi "ale fajnie, jak czysto gra" to znaczy ze nie ma pojecia o sprzecie
                    jezeli bys mial zainstalowany poprawny system za 500zl (wzmacniacz + przod + sub) to tez bys byl bardzo zadowolony i bys sie chwalil znajomym jak to glosno i czysto gra...

ale z czasem zaczynasz slyszec coraz wiecej

Zamieszczone przez Fotograf Zobacz posta
                    mógłbyś rozwinąć co konkretnie rozumiesz pod pojęciem jakość xD
                    na poczatku wystarczy zeby robil cienienie i halas. pozniej wymagasz juz tego zeby przestal buczec, zeby nie bolala od niego glowa, az w koncu zaczynasz wymagac od glosnika zeby gral to co mu muzyka nakazuje!

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      ale z czasem zaczynasz slyszec coraz wiecej

na poczatku wystarczy zeby robil cienienie i halas. pozniej wymagasz juz tego zeby przestal buczec, zeby nie bolala od niego glowa, az w koncu zaczynasz wymagac od glosnika zeby gral to co mu muzyka nakazuje!
                      A wtedy portfel zaczyna chudnąć od takiej zabawy Zaczyna się wachlowanie, głośnikami, obudowami i pojawia się odwieczne pytanie: mniejszy głośnik w BR, czy większy w CL? Ja wybrałem swojego suba po przerzuceniu kilku skrzynek i bezpośrednim porównaniu ich w moim aucie przy moim sprzęcie. To najprostrza droga, pozwalająca zaoszczędzić sporo kasy.
                      Ja na Twoim miejscu zrobił pociągnąłbym instalacje pod wzmacniacz, kupił i zamontował wzmacniacz, a potem szukałbym takiego sprzedawcy, u którego mógłbym odsłuchać suba u siebie w aucie. Lepiej miesiąc pojeździć jeszcze bez suba, zamiast kupić coś na szybko, a potem stwierdzić "wyrzuciłem kasę w błoto"

Skomentuj

Zamieszczone przez kaka22 Zobacz posta
                        Lepiej miesiąc pojeździć jeszcze bez suba, zamiast kupić coś na szybko, a potem stwierdzić "wyrzuciłem kasę w błoto"
                        No dokładnie tak samo myśłe
                        Kolego Paweł S dziękuje właśnie o to mi chodziło narazie w sumnie temat do zawieszenia w razie czego bede odswierzał :) Dzieki wielkie wam!

Skomentuj

Tu masz konkret suba do zrobienia małego trzęsienia
                          http://allegro.pl/carpower-sonic-15-...955053552.html

Skomentuj

ale skrzynia cos mala

Skomentuj

Mała nie mała, sam głośnik tyle warty. A bez skrzynki może sprzeda taniej....

Skomentuj

I wysylka taniej

Skomentuj

Czaruję...
                                X