Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy taki zestaw się nadaje??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy taki zestaw się nadaje??

Witam jestem tu nowy.
    Posiadam peugeota 307 i chciałbym zakupić do niego jakiś porządny sprzęt audio.
    Mój budżet to 600 zł na skrzynie basową oraz wzmacniacz.
    Osobiście wybrałem taki zestaw:
    http://allegro.pl/lanzar-max-12-mdf-...042494581.html
    http://allegro.pl/2kanalowy-potezny-...005712022.html
    Co o tym sądzicie ?
    Może macie lepszy pomysł na zestaw w tej cenie??
    Proszę o rady i pomoc.

Zamieszczone przez 19gringo91 Zobacz posta
    chciałbym zakupić do niego jakiś porządny sprzęt audio.
    Mój budżet to 600 zł na skrzynie basową oraz wzmacniacz.
    dlaczego kazdy zaczyna od suba?
    ale masz swiadomosc ze reszte tez trzeba zmienic?

http://www.stx.pl/sw-stx-12-2-500-2x...uplikat-1.html i dorabiasz skrzynie sam
    wzmacniacz moze byc

---------- Post dodany o 23:48 ---------- Poprzedni post o 23:41 ----------

i chyba zapomniales o zestawie kabli do wzmacniacza?

Skomentuj

Zacznij od dobrego radia (no chyba ze zostajesz przy seryjnym), wygłuszone drzwi, dobrze zestrojone i dobre głośniki na przód a później zastanów się czy używasz bagażnika, jeśli absolutnie nie to dopiero skrzynka do bagażnika

Skomentuj

http://www.stx.pl/sw-stx-12-2-500-2x...uplikat-1.html
        Ten głośnik co podałeś bedzie lepszy od tego Lanzara?

Skomentuj

lanzar to "tłuczek" ktory robi hałas a nie gra
          stx jest mniej efektywny, ale gra duzo lepiej, schodzi nizej i nie meczy

Skomentuj

Paweł dobrze pisze o Lanzarze
            Ale na Stx swiat sie nie kończy

Popatrz na ofertę re audio albo excursionow ( czy jak to sie pisze ) czy tanich JL
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ten STX jest spoko, gra miękko nie łupie co bardzo męczy. Lepiej przemyśl sprawę i dozbieraj trochę pieniędzy i uzbrój się w przód. Ja na Twoim miejscu poszukałbym Diora GDS-1607 używkę na allegro można koło 140zł wyrwać czasem, bądź jeżeli chcesz głośnik średnicy 13cm to GDS1307, do tego 4 kanałowy wzmacniacz koło 100w rms(prawdziwych) na kanał, no i ten STX bądź inny przetwornik do uzupełnienia pasma. Nie zapominając o kabelkach 10mm do zasilania. Zagra to już dobrze a i cena nie będzie straszna. Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                Ale na Stx swiat sie nie kończy

Popatrz na ofertę re audio albo excursionow ( czy jak to sie pisze ) czy tanich JL
                doskonale otym wiem, ale zobacz jaki przedzial cenowy podal

Skomentuj

A skoro mówicie o uzbrojeniu przodu to co proponujecie ? w sumie to bym uzbroil przod i tyl w drzwiach
                  Co byscie mogli zaproponowac w rozsadnej cenie co by pasowalo do tego wzmacniacza co podalem i np do tego STX?

Skomentuj

zestaw glosnikow od lklukasza (350zl) lub jak ma byc taniej to wyzej proponowana diora jest poprawna

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      zestaw glosnikow od lklukasza (350zl) lub jak ma byc taniej to wyzej proponowana diora jest poprawna
                      Sory że się wtrącam, co to za głosniki proponuje lklukasz? Też szukam w miarę przyzwoitego zestawu na przód w cenie około 350 pln. Bo mogę mieć Alpine SPG-17CS za około 300 zł.

Skomentuj

nic znanego - ama bl160 + aluminiowy OEMowy tweeter.
                        nie zwracaj uwagi na to ze nie kupisz tego w sklepie czy ze nie jest znane - nic lepszego nie znajdziesz za te pieniadze (to nie jest reklama!)

Skomentuj

Czyli podsumowując jeżeli jeszcze troche dozbieram to moge do swojego peugeocika wrzucić :
                          - ten wzmacniacz http://allegro.pl/2kanalowy-potezny-...005712022.html
                          - głośnik + do tego skrzynia http://www.stx.pl/sw-stx-12-2-500-2x...uplikat-1.html
                          - 4 x Diora GDS-1607 w drzwi
                          - oczywiście kabelki

I waszym zdaniem powinno grać przyzwoicie?

Skomentuj

Za taka cenę to poprostu zagra
                            Ale czy poprawnie?
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

jak juz chcesz kupic glosniki w drzwi to ja bym wybral wzmacniacz 4 kanalowy http://allegro.pl/wzm0019-wzm-sam-pe...020325909.html
                              wtedy glosniki spiac rownolegle w 2r i pod 2 kanaly. druga para kanalow pod suba
                              niewiele drozej a juz zagra lepiej

diory za te pieniadze sa OK
                              chociaz nie az tak dawno kosztowaly sporo mniej

nadal osobiscie bym polecal jeden zestaw od lukasza zamias 2x diora
                              ale wybierzesz sam

Skomentuj

Chyba właśnie jednak bym wziął ten zestaw od lukasza
                                I masz racje lepiej ten wzmacniacz 4 kanałowy
                                Do tego chyba trzeba by było wygłuszyć drzwi?

Tylko nadal zastanawiam się nad tym subem?
                                Bo z lanzarem mialem do czynienia a nie wiem jak gra ten STX

Skomentuj

mniej "efektownie" ale za to lepiej
                                  STXow sprzedalem dziesiatki. lanzar lezy jeden i sie kurzy na garazu :p

Skomentuj

Właśnie się dowiedziałem że mój brat ma wysoko tonowe missiony
                                    macie może schemat zwrotnicy pod mission + ama żebym sobie sam mógł skleć?
                                    wtedy średniotonowe bym tylko sobie 2 wstawil

---------- Post dodany o 19:30 ---------- Poprzedni post o 19:16 ----------

A jaką skrzynie byście polecili do tego STX ?
                                    Zamkniętą czy bass reflex?

---------- Post dodany o 19:39 ---------- Poprzedni post o 19:30 ----------

I co do wzmacniacza to zamiast tego aliena 4 kanalowego ten by mogl byc blaupunkt gta 4100 lub cos innego tanszego?

Skomentuj

macie może schemat zwrotnicy pod mission + ama żebym sobie sam mógł skleć?
                                      wtedy średniotonowe bym tylko sobie 2 wstawil
                                      a gdzie kupisz woofery?

A jaką skrzynie byście polecili do tego STX ?
                                      Zamkniętą czy bass reflex?
                                      to co proponuje producent
                                      jaki typ obudowy, to juz zalezy od preferencji sluchacza

I co do wzmacniacza to zamiast tego aliena 4 kanalowego ten by mogl byc blaupunkt gta 4100 lub cos innego tanszego?
                                      tylko zwroc uwage ze te tansze wzmacniacze maja polowe mocy!
                                      wiec zamiast 300w na suba bys mial zaledwie 150-180w

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        a gdzie kupisz woofery?

http://allegro.pl/glosniki-ama-bl160-i4052881946.html

Skomentuj

Czaruję...
                                        X