Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy taki zestaw się nadaje??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

600-700zl - to nie sa wcale tanie zestawy

Skomentuj

3 drogi za 549zl z uczciwa zwrotnica to nie jest tanio?
      Sredniak w tym zestawie jest zaskakująco dobry
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Średni jest super.

Siwy niestety zestaw już niedostępny według tej strony.

Skomentuj

A jak z wysokimi?
          Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
          Średni jest super.

Siwy niestety zestaw już niedostępny według tej strony.
          W essie chyba są dostępne (jeszcze)?
          DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            3 drogi za 549zl z uczciwa zwrotnica to nie jest tanio?
            cena ujdzie. ale nadal potrzeba dobrego zestawu za ok 200-300zl

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
              A to ciekawe? Brat ma l-60c ale wysokie to uszy kaleczą i średnie tez nie powalają.
              o jakie dokładnie modele?
              To bardzo mocno zależy od reszty sprzętu . Czasem wady poszczególnych komponentów się kumulują a czasem wzajemnie znoszą ..

Nie powiem że są to idealne głośniki bo montowałem kilka razy . Ale należy pamiętać o pochodzeniu . Rynek amerykański rządzi się nieco innymi prawami .
              Jest to jednak budżetówka . Podobnie jak np esk Hertza ma być efekt dół i góra wskazane,,,,
              Dół zależy od wrót a góra od umiejscowienia no i charakteru reszty gratów w torze audio

Paweł a co znaczy "dobry zestaw " za 200-300zł ? klienci czesto prznoszą wymagania z auta ze sprzętem za 2-3 cz więcej tyś na granie głosników za 200 pln .
              Przecież byle jakie firmówki kosztują już powyżej tej kwoty za 2 wrota ... a co montują wiadomo
              Last edited by utopia; 29.03.2014, 19:09.

Skomentuj

Zamieszczone przez utopia Zobacz posta
                Paweł a co znaczy "dobry zestaw " za 200-300zł ? klienci czesto prznoszą wymagania z auta ze sprzętem za 2-3 cz więcej tyś na granie głosników za 200 pln .
                tak, 2 takich mialem i pogonilem.

chodzi o to zeby zestaw byl wart tych pieniedzy.
                niedawno takim dobrym zakupem byly diory. teraz cena skoczyla w gore...
                jakis czas temu beyma sck-65 byla warta zakupu, ale sie skonczyly
                reszta tanich zestawow dla mnie tylko ladnie wyglada, ale nie gra
                a niektore graja tak ze glowa boli :/

Skomentuj

Były hertze których problemem grania były słabe zwrotnice
                  Proponowałem kiedys, zrobie nowa tylko niech ktos przywiezie samochód z prawidłowo zamontowanym sprzętem
                  Nie było chętnych

Zreszta w zestawach za 1tys zł należało by zrobic to samo
                  Przykładem moze byc dego sp650
                  Bardzo fajny i dobry zestaw tylko zwrotnica nie dopracowana, nie uwzględnia cech charakterystycznych głośników
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A ten niższy model PB jest coś wart:

http://www.caraudiosklepy.pl/powerba...-60c-p207.html

Skomentuj

Zreszta w zestawach za 1tys zł należało by zrobic to samo
                      Przykładem moze byc dego sp650
                      Bardzo fajny i dobry zestaw tylko zwrotnica nie dopracowana, nie uwzględnia cech charakterystycznych głośników
                      wg mnie trudno zrobic taka uniwersalna zwrotnice kiedy w kazdym samochodzie glosniki sa w innych miejscach :/

Skomentuj

Paweł -od tego należało by zacząć ...

Ale są pewne zestawy które grają "zawsze " a są i takie gdzie przesunięcie tweetera kilkanaście cm dalej względem woofera już nie gra..
                        Temat na kilka pojemników szklanych o objętości społecznie przyjętej za męską
                        Te same głosniki np w mondeo II pięknie grają a już w skodzie Fabii nie mimo że objętość wrót zbliżona to umiejscowienie woofera inne

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          wg mnie trudno zrobic taka uniwersalna zwrotnice kiedy w kazdym samochodzie glosniki sa w innych miejscach :/
                          Nikt nie mowi o uniwersalnej
                          Ale tam woofer jest aluminiowy a w zwrotnicy cisza a tym

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez utopia Zobacz posta
                          Te same głosniki np w mondeo II pięknie grają a już w skodzie Fabii nie mimo że objętość wrót zbliżona to umiejscowienie woofera inne
                          Zgadza sie
                          Ale jest jeden pewniak po którym mozna powiedziec czy zestaw w danym samochodzie zagra fajnie czy nie
                          Oczywiście jeśli zwrotnica bedzie poprawna a nie poprostu bedzie
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zgadza sie
                            Ale jest jeden pewniak po którym mozna powiedziec czy zestaw w danym samochodzie zagra fajnie czy nie
                            Oczywiście jeśli zwrotnica bedzie poprawna a nie poprostu bedzie
                            z niechęcią przyznam rację bo w genach mam się spierać

Skomentuj

Co tak tajemniczo SCA sie robi.

Skomentuj

Czaruję...
                              X