Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skoda Octavia II fl SS

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pogadaj poważnie z Pawłem - z tego co wiem ma całkeim zacnie zrobiony komplet boczków do O II - plug & play.
    Dopłacisz moze troche, ale masz przeniesiony WF i wszystko zgodnie ze sztuką :)

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      To pisz poprawnie nazwy!
      Myślałem, ze to jakaś chińska podróba

Paweł ci dobrze doradzi
      Mozesz śmiało iść w to co mowi
      Nie chciałem wprowadzać zamentu ale piszę z telefonu i zrobiłem kopiuj/wklej z sms-a od Pawła.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez aeron Zobacz posta
      Pogadaj poważnie z Pawłem - z tego co wiem ma całkeim zacnie zrobiony komplet boczków do O II - plug & play.
      Dopłacisz moze troche, ale masz przeniesiony WF i wszystko zgodnie ze sztuką :)
      O boczkach już rozmawiałem i je nawet macałem ale podnoszą one poważnie koszt i musiał bym odrazu kupić wzmacniacz i głośniki a nie wiem czy podałam takiemu wydatkowi. A same boczki też trochę kosztują. Ale mam jeszcze chwilę na zastanowienie

Skomentuj

Szkodnik zrobiony, na drugi etap muszę trochę poczekać , jednak w między czasie chciałbym trochę poeksperymentować, bo mam teraz możliwości (wzmacniacz z DSP) i chęci i stąd mam pytanie.
        Jakie w miarę przyzwoite ale nie zadrogie głośniki wysokotonowe polecacie do zamontowania w miejsca fabryczne, najlepiej z aluminiową lub tytanową membraną bo jak do tej pory to miałem w DIY same szmaty.

Skomentuj

Canton T25

Skomentuj

Może sprawdź focale.

Ma nówki ale jeszcze ich nie sprawdzałem jak grają.

Skomentuj

Nie na temat...
              mamy!! :)
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A który focal, może ti1,5

Skomentuj

Tweeter jest opisany jako tixoid 5

Zestaw to polyglass 130v slim jeszcze oryginał z Francji.

Skomentuj

Zestaw narazie nie jest mi potrzebny, myślałem o niedrogiej wysokotonówce w celu eksperymentu.
                    Jednocześnie będę przygotowywał się do drugiego etapu którym będzie wymiana głośników z przodu i przeniesienie wysokotonowego i może srednicy na słupek i dzisiaj mi wpadł pomysł że może zastosować jakiś dobry 10cm współosiowy.

Skomentuj

Też leży takowy.

Morel integra ovation.

Co do foki to został tweeter,zwrotka i pudło.

Woofery cieszą uszy kolesia w e90.

Skomentuj

Jak możesz to daj na priv cenę za twetery. A w sprawie morela to muszę jeszcze pomyśleć ale cene też możesz dać. W poniedziałek będę u Pawła w Mielcu to sobie z nim pogadam ale na waszej opinii też mi zależy. Co myślicie o coaxialu zabudowanym w słupku.

Skomentuj

Coax zabudowany w słupku to swietny pomysł
                          Fazy, czasy, punktowe zrodlo dźwięku, dobry glosnik grający na wysokim poziomie
                          Mozna je fajnie zabudować w słupek i masz bardzo proste swietnie grające 3 drogi
                          Proste bo fabryczna zwrotnica od tych coaxow naprawdę robi robotę
                          Głośniki maja fajny kosz i kompaktowy rozmiar

Tu masz linka

http://www.soniadraga.com.pl/produkt...tegra-402.html
                          Last edited by lklukasz; 16.08.2014, 15:14.
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

W moim przypadku mógłbym się obyć bez zwrotnicy bo mam nowy wzmacniacz (http://www.audiotec-fischer.de/lng/en/pp-82dsp.html ) choć nie jest powiedziane że było by to konieczne.
                            Ale jak udało by się dorwać ten zestaw bez zwrotnic to zawsze taniej.

Skomentuj

Marzenia...
                              Nie dośc, ze cieżko je kupic to jak ktos juz je ma to ma cały komplet
                              A kompletu ci przeciez nie rozłoży
                              Po co mu same zwrotnice
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A może komuś zjadło zwrotnice i ma zbywające głośniki. Cuda się zdarzają.

A czysto teoretycznie, to lepiej by było pasywnie czy aktywnie zwrotkować.

Skomentuj

Oczywiście, ze pasywnie
                                  Aktywka cie w tym wypadku bardzo ogranicza
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czyli co, dałem za wzmacniacz kupe forsy i najlepiej go teraz wyrzucić?!

Skomentuj

Ze skrajności w skrajność... Jak nie jesteś w temacie to najpierw pytaj a później rób zakupy. Ty zrobiłeś odwrotnie i teraz nie wiesz co zrobić.. :)

Skomentuj

Jak najbardziej pytałem, można poczytać stronę wczesniej w temacie.
                                        Najprościej bedzie zostać przy odseparowanym składaku i będę miał spokojne sumienie, że wykorzystałem zakupiony sprzęt.

Skomentuj

Byłeś u Pawła przedstawił Ci produkt zakupiłeś no i masz.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X