Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

przody 165 odseparowane - do 1200zl , plus dobry wzmak

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

przody 165 odseparowane - do 1200zl , plus dobry wzmak

projektuję własnie system da brata.

autko - citroen berlingo 2 xtr http://superauto24.se.pl/testy/citro...na_313106.html

sprzęt który już czeka:
    seryjna radio-nawigacja rneg (myway), znana tez jako becker BE 6426
    sub - XLS 12 830515, obudowa zamknięta 30 litrów

http://www.tymphany.com/files/resour...ess/830515.pdf , http://www.stonessoundstudio.com.au/...rive_units.htm

wzmak suba - Helix H1000 ESPRIT http://www.manualslib.com/download/3...lix-H1000.html

resztę sprzętu trzeba kupić, a że trochę już jestem nie na czasie z car audio, dlatego proszę o podpowiedź:

- jaki zestaw dwudrożny 165 na front, do ok 1200zł (może być używka)
    - jaki wzmak do tego frontu , do ok 600zł (używka)
    - jaki kondensator?
    - jakiś dobry dzielnik napięcia (z wyjść głośnikowych trzeba zrobić sygnał liniowy)

radio niestety musi zostać te co jest bo steruje ono nawigacją i wbudowanym ekranem. nie znalazłem w sieci schematu kostek, może ktoś ma? radio chyba nie ma wyjść liniowych i będzie trzeba wykorzystać głośnikowe :/

jeśli radio będzie grało beznadziejnie to dopuszczamy możliwość zamontowania drugiego radia we wnęce.
    będę wdzięczny za linki do urządzeń, jeśli coś w sieci znajdziecie (ebay , allegro)

Sprawdzałeś na tej stronie : http://www.studio24.prv.pl/

Kolo uwielbia beckery.

Jakie preferencje dźwiękowe,nowe czy używki.

Kondek ,lepiej grubsze miedziane kable.

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
      Sprawdzałeś na tej stronie : http://www.studio24.prv.pl/

Kolo uwielbia beckery.

Jakie preferencje dźwiękowe,nowe czy używki.

Kondek ,lepiej grubsze miedziane kable.
      - sprawdzałem tam i nie znalazłem
      - brat słucha wszystkiego, od rocka przez jazz, hh i techno, także musi być uniwersalnie, wysokiej jakości dźwięk z porządnym basem. w domu używa kina na seasie tffc (h881) , daytonie RS125 + sub XXLS12+MB = jest zadowolony:)
      - no właśnie nie wiem jakie kondy są teraz na czasie? a kable będą 35mm2 , bo akurat takie mam w garażu
      - acha - jakieś rozsądne kable sygnałowe ekranowane?

Skomentuj

Na czasie są teraz Mundorfy A tak poważnie, Dan proponował porządne kable zamiast konda

Skomentuj

Zamieszczone przez kaka22 Zobacz posta
          Na czasie są teraz Mundorfy A tak poważnie, Dan proponował porządne kable zamiast konda
          dzięki za informację! jednak 35mm2 to chyba dobry kabel? a kond jednaj jest szybszy od akumulatora

Skomentuj

Śpieszy Ci się gdzieś?

Zresztą jak chcesz mam kilka kondków.

Skomentuj

Śpieszy Ci się gdzieś?

jeśli masz coś na zbyciu to możesz mi napisać na PW. może się dogadamy. a jakieś propozycje co do pozostałego sprzętu? zastanawiam się czy nie zamontować moich etonów 7-360 , tylko nie wiem czy mi się zmieszczą:/ no i są 6ohmowe, ale to nie duża strata

Skomentuj

Nie na temat...
                Ile? :P
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                  Osobiste dwie sztuki

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                    Nie na temat...

Ile? :P
                    kolego zapraszam do udział w temacie! wiem jak wiele sprzętu przerobiłeś, więc liczę na cenne uwagi!

Skomentuj

front chcesz gotowy zestaw fabryczny czy np tw + wf i ciete aktywnie na radiu bądź zrobi Ci ktoś zwrotkę?

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                        front chcesz gotowy zestaw fabryczny czy np tw + wf i ciete aktywnie na radiu bądź zrobi Ci ktoś zwrotkę?
                        może być zestaw gotowy albo i oddzielne głośniki. zwrotki i tak będę sam robił pasywne, przy okazji sprawdzę mój nowy mikrofon EMM-6:) radio jest fabryczne z nawi i nie ma żadnych bajerów. ewentualnie można pomyśleć nad jakimś procesorem .

Skomentuj

No to mając 1200zł na głośniki można już powybierać:) Niestety z tej półki wiele nie polecę bo nie słuchałem zbyt wielu ale np na dół do 2 dróg będą bardzo fajne focale k2 power albo utopie:)

Skomentuj

Na k2p radzę uważać bo pękają dolne zawieszenia
                            A glosnik potrafi sie wychylac
                            Jak nie ma paragonu i gwarancji nie polecam kupować

Jest kilka ciekawych wooferow ktore mozna użyć
                            Dego sp650, k2p, microprecision 5.16, 7.16, proa coloris, tec sq6,

Jest rowniez kilka ciekawych tweeterow
                            Vifa ne w trzech odmianach, scany iluminatory te wieksze nawet do kupienia jako nowe bo sa w bardzo atrakcyjnych cenach, wavecory 30 z małym frontem,

To tak na szybko
                            Obiecuje, ze będę uzupełniał listę

Ja bym teraz wszedł w dego sp650 i kopulkowego iluminatora z długa dupa
                            To zrobieniu dobrej zwrotnicy pasywnej wzgledniajacej indywidualne cechy głośników było by naprawdę super :)
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

k2p owszem mają ten minus z dolnym zawiasem ale też kwestia tego jak kto je używa:)

Skomentuj

Tak czy tak wypadają najsłabiej w wymionionej przezemnie konkurencji
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie wiem, nie porównywałem. Mi pasują ale nie wykluczam że kiedyś je zmienię

Skomentuj

czy iluminatory są tak ostre jak neo29? pamiętam że jak 10 lat temu pracowałem w extreme to wszędzie pakowaliśmy neo29 + colorisy i jakoś tak bez szału dla m,nie było, i za ostro.
                                    wysokotonowe będą zamontowane chyba w podszybiu , zrobię jakieś ładne wyprofilowanie do przodu . podejrzewam że nawet głośniki 104mm mogą się tam zmieścić. http://www.moto24.tv/foto/30788.bimg
                                    słyszeliście może etony w aucie? bo się naprawdę zastanawiam czy nie zamontować tych moich 7-360. tylko wzmak będzie musiał być mocniejszy, bo one są 6 ohm. sprzedałbym je bratu w dobrej cenie, to sporo kasy zostanie na wysokotonowe. podział chciałbym zrobić możliwie nisko, może 1500Hz?
                                    co do wzmacniaczy co myślicie o : Genesis DM200, STEG K4.01, GENESIS Q90X (chyba za słaby - 15W w A, 30W w AB)

Skomentuj

Bo nie robiliście do nich porządnej zwrotnicy
                                      Albo dzieliliscie aktywnie albo tylko cewka i kond
                                      A zrób do nich porządna zwrotnice i wtedy posłuchaj
                                      To jeden z lepszych głośników wysokotonowych do ca do tej pory
                                      Po porządnej zwrotnicy napewno nie mozna powiedziec, ze jest ostry

Moge podać ci nawet jakie wartosci cewek i kondow wsadzaliscie
                                      I ze były to mundorfy

Ze wzmacniaczy wymienionych przez ciebie wybralbym gienka
                                      I czym starszy tym lepszy
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Też z tych jestem za gienkiem.

Nie wspomniałeś nic o przygotowaniu drzwi, zacznij od tego ( chwila się schodzi ).

Skomentuj

Czaruję...
                                        X