Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

przody 165 odseparowane - do 1200zl , plus dobry wzmak

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    Chyba jednak wiecej znalazł bym tam alpajna

Nie wiem kto mu gmerał
    Napewno nie byłem to ja
    Nawet bym nie umiał

umiał byś umiał pogmerać...tylko dużo jessiego by potrzeba i bez coli a gmerał Byś... gmerał
    Swoją drogą ostatnia propozycja w temacie jest ok .. Gdy kasa jest wyznaczona trzeba wydawać ją rozsądnie

Skomentuj

Ja natomiast mam wrażenie ze ten Clarion gra z większą klasą i gustem, lekko delikatniej, ale mam wrażenie że również detaliczniej - co mi sie osobiście podoba, dół w porównaniu z alpine lekko rozluźniony, natomiast nie należy mylić tego z pojęciem rozmyty (bez problemu np. oddaje kontur kontrabasu itp.)

Odnosnie porównania 9835 i 9853 - profil podobny, z tych 2 biorąc pod uwagę tylko brzmienie wybrałbym 35 (koszta to inna kwestia - osobiscie bym nie dopłacał do 35). To dobre radyjka, na pewno można postawić na nich coś co ma ręce i nogi.

Chyba jednak wiecej znalazł bym tam alpajna

Nie wiem kto mu gmerał
      Napewno nie byłem to ja
      Nawet bym nie umiał

Nic nie mówię - natomiast po odsłuchu "parę" ustawien było co najmniej (diametralnie) inna niż to co zaaplikowane było rano (auta słuchałem i ja i Paweł - i nigdy w życiu taki arkusz nie mógły przy nich mieć miejsca). Nieistotne - to już historia - jest motywacja, żeby dalej popracować :)
      Last edited by aeron; 23.06.2014, 19:45.

Skomentuj

Nie na temat...
        zapewne Radek z Tomkiem po pierwszych nutach wyszli i zapytali czy wszystko ok
        Pewnie buli wsiadł sprawdzić
        Z jakim wynikiem... niewiem
        Zeczywiscie pierwszy raz na arkuszu ocen widziałem tak niskie noty za subbas
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

myślę że weźmiemy tego CLARIONA DXZ958RMC. rozluźniony dół może się mojemu bratu podobać, bo lubi czarne rytmy . zresztą wzmak do suba ma duży max DF >800 (regulowany - ciekawe jak to działa). więc powinno to szybko chodzić.

dla przypomnienia potencjalnie system wygląda tak:

radio (najprawdopodobniej) - Clarion DXZ958RMC
          wzmak suba - Helix H1000 ESPRIT
          wzmak frontów- genesis dm200
          sub - XLS12 830515 @30L closed
          głośniki na front - na początek próba z Eton 7-360
          kabel zasilający - 35mm2

co jeszcze potrzeba:
          - wysokotonowe - narazie nie wiem co, jednak w podszybie nie wejdą, pozostają boczki
          - kable sygnałowe - może być czerwony sinuslive CA5? np. http://allegro.pl/sinuslive-ca65-6-5...307973900.html
          - kondensator LOW ESR -LANZAR LQ19CAP CZY LQ30CAP ? czy cos innego?
          - maty na drzwi - GMS, STP

robię listę zakupów, bo za tydzień zaczynamy. z potem na zawody do Izbicka :P

Skomentuj

Konda jeśli już koniecznie chcsz to DLS/BRAX/Helix coś z tych trzech, reszta - obojętnie co:)

Skomentuj

kondensator ci zbedny, lepiej dołozyc na odpowiednie przygotowanie drzwi, ew aplikację TW w jakimś dogodniejszym miejscu (np. słupek) da sie to zrobić subtelnie i tak, żeby nie rzucało sie w oczy.

Skomentuj

Maty moim skromnym zdaniem stp silver oby nie podróby.

Kondek może służyć za rozdzielacz

Skomentuj

myślę żeby do tłumienia wziąć rolkę GMS-07 xl i GMS-012 pianka 3mm.
                  z konda zrezygnuję na razie, to faktycznie zawsze można dołożyć.
                  ten kabel sinuslive CA50 się nadaje czy wziąć coś innego?
                  kuszą mnie głośniczki tec LS 185, myślę że mogą fajnie zagrać w dużych drzwiach?

Skomentuj

Silver jest według mnie lepszy.

Skomentuj

Zamieszczone przez djrobo Zobacz posta
                      kuszą mnie głośniczki tec LS 185, myślę że mogą fajnie zagrać w dużych drzwiach?
                      napewno dobrze zagraja :)
                      nie podalem ich tylko ze wzgledu na twoj budzet
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

zestaw nabiera rumieńców.
                        dokupione:
                        - Tec LS 185 revelator
                        - Clarion DXZ958RMC

no to trzeba dobrać do tego tweeterki. moje pierwsze tipy prosto z AT:
                        - morel et 448
                        - SCAN-SPEAK D3004/602010 ILLUMINATOR
                        jakieś inne propozycje nie zabijające ceną? tak do ok 750zł, z możliwie niskim podziałem

Skomentuj

myślę, że profilem brzmienia prędzej illuminator.
                          Będzie fajne scan speakowe granie z tego duetu.

Skomentuj

Ja bym teraz wszedł w dego sp650 i kopulkowego iluminatora z długa dupa
                            widziałeś to: http://www.scan-speak.dk/datasheet/r...oil_2009-1.pdf
                            i http://www.scan-speak.dk/datasheet/r...oil_2009-1.pdf ?

porównałem sobie wyniki pomiarów i wydaje mi się że lepiej jednak wziąć tego iluminatora z krótką dupą, gdyż zniekształcenia mają oba na tym samym poziomie (mimo że 602010 ma niższy fs), więc żadnej korzyści z długiej dupki nie widzę, bo i tak trzeba oba ciąć myślę powyżej 3kHz. nawet można by stwierdzić że ten bez dupki ma lepszą chyke amplitudową. a za to parę złotych zostaje w kieszeni.
                            a w zasadzie to najchętniej bym wybrał tego mniejszego D2004/602000 , ale to tylko do 3waya z podziałem >5kHz.

Skomentuj

Widziałem

I słuchałem tego długiego w dobrze zrobionych 2 drogach.... zamiatal
                              Nawet Danowi ktory nie lubi z zasady SS sie podobał

Nie martwił bym sie tymi znieksztalceniami
                              Spokojnie zejdziesz z podziałem do okolic 2,5kHz
                              Pamiętaj, ze glosnik zaczynasz ciąć duzo wczesniej niz masz podział
                              "Dlugie" działanie filtru spowoduje spadek znieksztalcen

Pisze o tym bo ten został juz dobrze sprawdzony w praktyce
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Widziałem

I słuchałem tego długiego w dobrze zrobionych 2 drogach.... zamiatal
                                Nawet Danowi ktory nie lubi z zasady SS sie podobał
                                Pisze o tym bo ten został juz dobrze sprawdzony w praktyce
                                to jest sensowny argument! z czym to grało na basie? masz może porównanie z tym bez dupki?
                                wyczaiłem też ScanSpeak D2904/600000 i zastanawiam się nad nim, słuchaliśćie go może? wydaje mi się że górę ma zbyt wyeksponowaną, a środek wycofany. wygląda na to że bardziej wyrównane pasmo ma pod kątem 30st. można by go nie kierować prosto na uszy.

Skomentuj

Porównania nie robilismy
                                  Grał z dego sp w komorach
                                  Bardzo fajny zestaw

To, ze ma wyeksponowana gore to dla nas dobrze
                                  I tak nie mozesz ich ustawić na twarz bo chcesz osiągnąć poprawna scenę dzwiękowa
                                  A jak je odchylisz to nie stracisz nic co mogło by uciec przy prostej charakterystyce

Wiec ma to swoje plusy
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jeszcze z fajnych TW, nie wymienionych tutaj - możesz szukać Proa NEO 29.
                                    Bawie się takim teraz i polecam z całego serca.
                                    Do 2 way naprawdę super przetworniczek.

Skomentuj

Nie wymieniony bo nie mieścił sie w budżecie 1,2kzl wraz z wooferami
                                      Last edited by lklukasz; 28.06.2014, 00:12.
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

wg mnie warto poszukać w używce i nagiąć lekko budżet :)
                                        Ew tansza odmiana TEC LS29

Skomentuj

budżet już sporo nagięty:) niestety 1700zl za neo29 to dla nas juz za duzo. max do przełknieca jest 900zl na tweetki.

- - - - - aktualizacja - - - - -

schemacik

Skomentuj

Czaruję...
                                          X