Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer pod siedzenie. Czy warto?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer pod siedzenie. Czy warto?

Witam. Chciałbym w swoim samochodzie uzyskać trochę basu ale nie chce skrzyni która zawali pół bagażnika. Czy subwoofer pod siedzenie jest dobrym rozwiązaniem? Nie wymagam od tego nie wiadomo czego. Ma być po prostu więcej basu niż jest teraz. Mam to słyszeć ja a nie wszyscy do okoła. Samochód to Astra f radio pioneer 150ui a głośniki w drzwiach mam standardowe. Chciałbym przeznaczyć na to nie więcej niż 300zł. CZy ten byłby dobrym wyborem? http://allegro.pl/subwoofer-samochod...332397172.html

Ile masz miejsca pod siedzeniem ? Jak tyle co u mnie to sub tam nie wejdzie :)

Skomentuj

Nie na temat...
      Mocne brzmienie basowe zapewnia Moc 200W, a aluminiowa konstrukcja zapewnia znakomite osiągi pozbawione zniekształceń.

Stosunek sygnału do szumów 85dB Moc RMS dla 4 Ohm 60W

....a na obudowie ufoludek z napisem 1000W max... niech się w końcu zdecydują jaką to ma moc :)

konstrukcja PY-NB3000 - 7 cm subwoofera jest idealnym rozwiązaniem / SPECYFIKACJA TECHNICZNA_Średnica 8 cal (8 cali to przecież 20 cm... ach te chińczyki)
      Last edited by ruffpl; 06.07.2014, 05:27.

Skomentuj

Nie na temat...
        To 7 cm subwofera to chyba jego wymiary - wysokość

Skomentuj

Miejsca pod fotelem nie jest dużo i pewnie się tam nie zmieści. Myślałem żeby wozić go w bagażniku. Wcześniej miałem Astra w HB i w półkę wkręcone dwa głośniki 6x9 i basu było dla mnie pod dostatkiem. Chyba ze ktoś ma pomysł jak założyć elipsy do kombi? Te małe skrzynie do nich odpadają. Mam takie i wcale to basu nie daje.

Skomentuj

montowalismy takie cos marki clarion... strata czasu i pieniedzy!

zmien glosniki w drzwiach na cos co zagra basem, albo kup maly glosnik do obudowy zamknietej. za 300zl kupisz np re/excursion w skrzyni 8-10 litrow

Skomentuj

Wolałbym subwoofer niż zmieniać przednie głośniki co wg mnie jest bez sensu bo lipa jest jak w jednym głośniku masz wszystko. Zresztą jak podbije bas to te co mam też dają go dużo ale nie podoba mi się to.
              Chodzi ci o taki? http://allegro.pl/excursion-sx-8s4-s...327702846.html Wymiarami mi pasuje. Tylko ceną już trochę nie bo jeszcze wzmacniacz jakiś bym musiał dokupić. Nie będzie nic tańszego?

Skomentuj

u-dimmension element, ktorych o dziwo nie widze w sprzedazy

napisz ogloszenie na strefie car audio to ktos zaproponuje uzywanego malego suba

Skomentuj

Na razie tylko chce się tylko dowiedzieć co kupić. A kupował będę za miesiąc albo dwa.

Skomentuj

Chciałeś pod fotele ale tam mówisz że go nie zmieścisz więc i tak będziesz go woził w bagażniku. Jak pod fotele nie zmieścisz to normalny subwoofer w normalnej skrzynce do bagażnika szukaj, szkoda czasu na te plastiki normalny zestaw jest tańszy i lepiej gra. Słuchaj Pawel S. dobrze mówi. :) Szukaj używanego zestawu subwoofer + wzmacniacz.

Skomentuj

I pewnie tak zrobię. Tylko tych małych skrzyń jest niedużo.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        za 300zl kupisz np re/excursion w skrzyni 8-10 litrow
                        Przecież to maleństwo, a jak masz możliwości zrobienia samemu skrzynkę to takie maleństwo spokojnie schowasz we wnękę w boku auta.

Skomentuj

I co z tego że maleństwo. To że chce w aucie trochę basu nie oznacza że muszę włożyć skrzynie wielkości bagażnika. Moje wymagania co do ilości basu spełniały elipsy to i taki subwoofer da radę.

Skomentuj

Chodzilo o to ze tak niewielki litraz mozna fajnie wkomponowac we wneke w bagazniku dzieki czemu dodatkowo zaoszczedzisz miejsca

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
                              Chodzilo o to ze tak niewielki litraz mozna fajnie wkomponowac we wneke w bagazniku dzieki czemu dodatkowo zaoszczedzisz miejsca
                              Dokładnie o to mi chodziło.

Skomentuj

Astra niema żadnych wnęk. Bagażnik jest prosty tylko trochę nadkola wystają ale nie chce mieć wielkiej skrzyni która mi te przestrzeń zabierze.

Skomentuj

ja bys podszedl do budowy audio w samochodzie od dobrej strony i zrobil to jak nalezy to same glosniki z przodu zagraja ci jak nalezy bez zadnego jak ty to nazywasz "podbijania"
                                  i sub bedzie nie potrzebny
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jeżeli to astra II to spokojnie dobrze zaaplikowane 16 dają radę.

Skomentuj

Ale same przednie nie zagrają tak dobrze jak przód i skrzynia. Wtedy dam na przód wokal a na tył bas i jest dużo lepiej niż sam przód.

Skomentuj

Chętnie bym Ci zaprezentował jak może grać sam przód,

Skomentuj

Czaruję...
                                        X