Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Początki Car Audio v2 / trochę bardziej wdzięczne auto - Leon 1M

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez staH300 Zobacz posta
    Paweł fotkę pierścionka bym prosił i będziemy myśleć
    te same co lata temu

Skomentuj

To jeszcze zapytam.
      Normalnie w wielu autach wykleja się zewnętrzną blachę + zakleja tą część gdzie są otwory technologiczne.
      A przy w przypadku aut z blachą na drzwi zamiast otworów technologicznych (tj leon, toledo, golf, bora, stilo, passat i inne). Tą blachę od środka też wykleić? Ma to sens, jakieś przełożenie na granie? W końcu normalnie się tego nie robi raczej.

I jeszcze trochę z innej beczki. Ma sens w ogóle dawanie na te drzwi jakichś profili? Czegoś aby je bardziej usztywnić? Czy już aż takich ceregieli nie trzeba, żeby to zagrało?

Skomentuj

Kto powiedział, ze sie nie wykleja

Jak masz dostęp to czemu tego nie zrobic

Juz nic nie musisz usztywniac
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ee.. chyba ja :huh:

Ok, obejrzałem sobie jak Paweł S. stilona bratu robił. Faktycznie tam blacha nie jest mocno wyklejona ale jest. Więc chyba trzeba by wziąć 5 mat, a nie 4.
          Dzięki bogu (czy jakimś innym nadprzyrodzonym siłą), że usztywniać bardziej nie trzeba będzie. Znowu w Leonie takie wielkie drzwi nie są, w końcu to 5d. Więc blacha jakaś ogromna nie jest. Mimo wszystko wolałem pytać

Więc większość informacji już mam.
          Cała instrukcja rozbierania drzwi w leosiu dostępna tutaj http://free.of.pl/g/gajdar/drzwi.htm

A to jeszcze pytanie:

Wystarczy jak wyklejona zostanie cała czarna blacha, czy muszę "wyjeżdżać" poza nią? Pytam już tak na przyszłość, w razie jakiejś awarii żeby później nie stękać, że muszę mate zrywać czy coś. Czy jednak powinienem? :)
          Wolę przed robotą o wszystko już zapytać. Nawet jeśli te pytania są głupie i wręcz mocno wadzą o podstawy.
          Last edited by staH300; 17.08.2014, 22:50.

Skomentuj

A jaki rozmiar te maty maja ze wziąłes tylko 4szt?
            1m x 1m?
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Znaczy jeszcze nie wziąłem nic. Na razie się dowiaduje co i jak :)
              100x50cm

chciałem wziąć zestaw u Kamila w sklepie (http://www.sklep.audiobas.pl/pl/p/ZE...2-x-GMS-02/366)
              Ale po Twoim pytaniu zaczynam się zastanawiać czy to aż tyle za mało :P

Skomentuj

Bierz cała rolka 3,5m2
                Wystarczy na drzwi i wykleisz sobie jeszcze troche bagażnika

Cena nie wiele większa

Odezwij sie na gg dam ci kontakt
                Last edited by lklukasz; 17.08.2014, 22:57.
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Może zabraknąć na drzwi

Jak zaszalejesz.

Skomentuj

Sęk w tym, że wolę dokupić kiedyś na bagażnik, a teraz zrobić tylko drzwi i mieć je z głowy. Nie mogę sobie pozwolić na szaleństwo :P
                    Pewnie tylne drzwi też będą jakoś robione (raczej jednak dla wyciszenia, bo głośniki będą odpięte). Ktoś na spocie we Wrocku kiedyś wspominał, że sama gąbka GMS'a mu dużo dała.
                    Znowu ktoś inny twierdził, że wykleił bagażnik dekarką i było spoko (a dekarki u mnie jeszcze też zostało po puncie).

Także na razie skupiam się tylko i wyłącznie na drzwiach przednich. Muszę małymi krokami to robić. Nawet jeśli w końcowym podsumowaniu wyjdzie mnie to drożej.

Skomentuj

Znowu ktoś inny twierdził, że wykleił bagażnik dekarką i było spoko (a dekarki u mnie jeszcze też zostało po puncie).
                      poczytaj to co pisalem o dekarce w poprzednim samochodzie brata. tam dalem 2-4 warstwy dobrej dekarki, a i tak byly slabiej wytlumione niz najtanszym GMSem!

na pare drzwi idzie ok 1,5m2 maty

Skomentuj

1,5m^2 na parę? To widzę ogromną rozbieżność

Jeden mówi 3,5m^2 na styk na drzwi, drugi - że trochę mi zostanie na bagażnik, trzeci, że właściwie trochę ponad połowa rolki starczy :P

Na wycenę mat ciągle czekam, tym czasem zamówiłem dystanse, bardziej na oko... mam nadzieję, że 30mm mi starczy. Jak nie, to trzeba będzie dorobić, albo kupić cienki z alu.

Znaczy ja absolutnie nie chciałem drzwi dekarką lecieć, nie nie... drugi raz takiego błędu nie popełnię, ale o bagażniku myślałem - fakt :P

Skomentuj

Jeden mówi 3,5m^2 na styk na drzwi, drugi - że trochę mi zostanie na bagażnik, trzeci, że właściwie trochę ponad połowa rolki starczy :P

Na wycenę mat ciągle czekam, tym czasem zamówiłem dystanse, bardziej na oko... mam nadzieję, że 30mm mi starczy. Jak nie, to trzeba będzie dorobić, albo kupić cienki z alu.

Znaczy ja absolutnie nie chciałem drzwi dekarką lecieć, nie nie... drugi raz takiego błędu nie popełnię, ale o bagażniku myślałem - fakt :P
                          Chłopaki mówili że ten zestaw co chcesz kupić może nie wystarczyć. Liczba którą podał Paweł (1.5m2) to też raczej w ubogiej wersji. Jak robić to porządnie, a tak wydasz kasę i będziesz miał niedosyt. U mnie na drzwi łącznie poszło 3m^2 gms 07/ silent coat'a.

Co do dekarki w bagażniku, wiadomo że maty dedykowane są lepsze, ale jak miałbyś wybór nie robić w ogóle a zrobić dekarką to i tak warto. Ja u siebie mam bagażnik zrobiony taśmą opierzeniową (tzw. kominówka), ale jak miałbyś to kupować w detalicznej cenie to wyjdzie podobnie do GMS'ów

Skomentuj

Chodzi o to, że dekarkę po prostu mam :P
                            No w sumie zobaczymy ile mi zaśpiewają ludzie za maty. Może właśnie tak jak mówiłem - teraz wezmę rolkę 07xl, jak mi zostanie to się komuś resztę ewentualnie odsprzeda, albo wykorzysta w bagażniku, a piankę kupię kiedyś bo do niej tylko trzeba zdjąć boczek więc luz.

Po prostu zaskoczyła mnie ta rozbieżność.
                            Tutaj zestaw, który teoretycznie powinien starczyć (w końcu to zestaw), znowu gdzieś dostałem odpowiedź, że 3,5m^2 to akurat na parę drzwi, tu znowu coś inaczej... wiadomo, każdy ma "swój styl"
                            Last edited by staH300; 18.08.2014, 10:01.

Skomentuj

w stilo mialem cala rolke hollywooda. polowa zostala

mam nadzieję, że 30mm mi starczy.
                              starczy. tam jest duzo miejsca

Zamieszczone przez Mamusa Zobacz posta
                              Liczba którą podał Paweł (1.5m2) to też raczej w ubogiej wersji.
                              5d auto ze skromnym wyklejeniem wewnetrznej blachy (mechanizmy podnoszenia szyb itp)
                              do 3d auta pojdzie juz sporo wiecej maty

Skomentuj

Chyba bardzo skromnym :P
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Gdybym miał robić sobie lub komuś komu robię za kasę i w jakikolwiek sposób oszczędzać/ciąć/okrawać to bym sobie tyłka nie zawracał.

Skomentuj

bez jaj panowie - w stilo az tak malo maty nie poszlo
                                    zewnetrzna blacha wyklejona w calosci
                                    wewnetrzna tyle ile sie dalo (hollywood nie da sie ukladac na duzych krzywiznach)

Skomentuj

No bez jaj bo potem sa opinie, ze głośniki nie graja basem itd
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Początki Car Audio v2 / trochę bardziej wdzięczne auto - Leon 1M

Maty w drzwi nie żałuj. Bo to będą jedne z lepiej ulokowanych pieniędzy w aucie. Mi na moje drzwi w signum 4m2 było chyba mało :) Marek jak robił BMW tez mowil ze 2 m2 mu starczą ale zaproponowałem mu żeby kupił 2 bulkpacki silenta (4m2) i zeby robił drzwi porządnie nie patrząc ile ma mat. A to co zostanie ja odkupie od niego :)

Jakież było jego zdziwienie jak zostały mu tylko 2 maty :) (0,1m2) i na same drzwi przednie zużył 3,8m2 :)

Ale teraz nie przejmujemy się co wlorzyć w drzwi. I co ciekawe to u nas obydwu w aucie siedzą Dego SP 6.5 MW i robią taką robotę na dole w 2way ze nie mam w planach zmiany woofera na żaden inny. :) mało tego paru ludziom jak pokazałem co robi dobrze zasilane dego w drzwiach to od razu planował zakup takich :)

Przemyśl to ----- nie warto oszczędzać 50 pln na drzwiach. Zrobić to raz a porządnie i zapomnieć.
                                        Last edited by Przemcio; 20.08.2014, 07:34.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta

na pare drzwi idzie ok 1,5m2 maty
                                          Patrz wyżej :) 1,5m2 nie wystarczyło nawet na jedne drzwi :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X