A że tak jeszcze zapytam? Co jest nie tak z DEH-P88RS?
Jak się bawiłem nią, to dla mnie największą wadą były "dzyndzle" od przełączania piosenek. Ich wykonanie było mocno średnie, ale też nie wiem jak długo było używane.
A słuchałem zestawu na tym radiu u pawel_luk1 z SCA. (znaczy... chyba to było to radio) Było bardzo przyjemnie... ale w sumie tam reszta klocków też odwalała robotę, nie tylko radio...
Za MDF 5mm na "zabudowę" wzmacniacza zapłaciłem magiczne 8zł. Więcej mnie kosztuje dojazd po materiał
Dwie płyty 85x39
2x 85x10
2x 10x39
czy jakoś tak mniej więcej.
Jutro mam w planach wygłuszyć drzwi.
W piątek może bym je uszczelnił w końcu... dalej nie bardzo wiem jak się za to zabrać.
Ale to tyle z planów na wrzesień. Wszystkie chyba się uda zrealizować.
- - - - - aktualizacja - - - - -
i uwaga, pytanie znowu
gdybym sobie chciał suba zabudować z boczek
do żywicy dodają pył z mdfu, czy pył z drewna też będzie w porządku?
Akurat do niego mam dostęp i to nawet w hurtowych ilościach. A z MDFu nie dostanę.
Czy lepiej wtedy bez pyłu a dać maty i włókno?
Znaczy myślałem, żeby z włóknem zrobić taką pierwszą warstwę (lub pierwsze kilka), tylko dla nadania kształtu. A później już tylko żywica z pyłem.
No ale jeśli nie... to trzeba będzie dokupić włókna, jak się będę za to zabierał.
Dzięki za info. :)
Zapytałbym... ile żywicy będzie potrzeba. Ale raczej tutaj odpowiedzi bym się nie spodziewał :P
Wiadomo, raz ze kształt, dwa, że wielkość, trzy - grubość...
Zapytam może inaczej - dwie litrowe puszki to mało żeby w ogóle zaczynać?
Znaczy myślałem, żeby z włóknem zrobić taką pierwszą warstwę (lub pierwsze kilka), tylko dla nadania kształtu. A później już tylko żywica z pyłem.
ja bym zrobil pierwsza warstwe z tkaniny o malej gramaturze, zeby sie dobrze ukladalo itp
pozniej min 5 warstw tkaniny lub maty o duzej gramaturze
pozniej dopiero bym sprawdzil jaka to ma wytrzymalosc i decydowal co dalej
no i dobrze byloby wkleic w to wręgi np ze sklejki do wzmocnienia konstrukcji
Ok, spoko. Już wiem, co wiedzieć chciałem. Dzięki.
W tym miesiącu i tak się za to nie wezmę.
Swoją drogą, drzwi wygłuszone i w sumie jakiejś wielkiej różnicy w graniu nie słychać (już nie powiem, że żadnej, bo jakaś tam drobna jest). - Wygłuszona blacha zewnętrzna + wzmocnienie w drzwiach. - Blacha która nachodzi na drzwi (ta z silniczkiem od szyb) - od wewnątrz na razie tylko.
od strony tapicerki na razie nie są naklejone, ale zrobię to... chyba w piątek - to akurat na granie jakoś mocno nie powinno wpłynąć.
Więc... chyba kolejny krok, to już faktycznie zmiana radia i później kombinowanie z głośnikami. Być może już wiele więcej z tego się nie wyciągnie.
Tak czy inaczej, można powiedzieć, że drzwi są przygotowane.
No teraz to wam nie pokażę. Niedawno skończyłem uszczelniać drzwi. Blacha która zamyka ten cały otwór jest już przyklejona :]
Ale ja nie mówię, że jest źle czy coś. Nie mam też jakoś mało "bejsu" z samego przodu. Jest ok. Tylko tyle, że nie zmieniło się to jakoś bardzo po wygłuszeniu. Jest różnica, ale nie jakaś wielka.
Zweryfikuje się może "na słuch" jak pojadę na jakiś spot do Wrocławia.
Fotki też nie bardzo mogę pokazać. Bo w sumie nie robiłem...
Druga sprawa, że wygłuszenie było robione w zakładziku. Ja byłem tylko pomóc i popatrzeć.
W środku drzwi są wyklejone jak u kolegi w golfie (wiem, miałem fotki na wasz serwer wrzucać, ale ta kradziona :P)
A nawet to wzmocnienie na środku, jest mocniej obklejone u mnie.
Blacha która przychodzi na drzwi jest tylko podklejona od środka (od wewnątrz drzwi) i nie jest mega dokładnie - nie był odkręcany mechanizm szyby/
No i z zewnątrz nie jest wcale, nie jak tu
Ale to zrobię sam i będzie podobnie jak na fotce. Nie chciałem tego robić, póki drzwi nie uszczelnię.
Dystans nie jest w koło obklejony - to tez poprawię. Ale nie czuć, żeby gdzieś dmuchało.
W sumie do poprawy jest ta duża blacha, która przychodzi na drzwi.
Poza tym... tu nie ma co popsuć.
Po prostu chciałem tylko w środku żeby było zrobione. Z resztą sobie poradzę. Nie chciałem wyklejania od strony tapicerki ze względu na przecieki, które najpierw muszę usunąć. Wtedy dokleje resztę.
Bo w sumie nie wiem co by tu było do poprawienia. :-P
Drzwi obklejone matą, co tu można źle zrobić. Dociskana mocno, sam poprawiałem :-D
W punciaku to rozumiem, dekarka + brak jakichś wzmocnień na otworach... Ale tutaj?
Gdyby nie strach przed zdejmowaniem szyby, sam bym to robił - dobrze że nie robiłem bo jeden z uchwytów od szyby pękł. Ktoś kiedyś go za mocno dokrecił - mieli problem z nim.
Jeśli chodzi o to gdzie robione - taki mały zakladzik niedaleko mnie. Nic o nim w necie się nie znajdzie ;-)
Skomentuj