Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Volvo 850 kombi SUBWOOFER jaki ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

1. boki. odrysuj podane dlugosci (278 na dole i 194 na gorze) i przetnij plyte na boki.
    ja krawedz wyrownuje frezarka, a pozniej kopiuje drugi bok
    jeden z tych bokow pozniej skroc od gory na 30-31mm (tunel)
    nie zapomnij wyciac otworu na terminal! pozniej juz bedzie trudno. no chyba ze ma byc z tylu
    2. sklej i skrec ze soba gore i przod
    3. sklej i skrec ze soba bok i tunel. po wyschnieciu warto zaokraglic krawedzie
    4. przykrec bok bez tunelu. uzyj odpad lub dystans do tunelu zeby zachowac cofniecie scianki o 18mm
    5. przyklej i przykrec bok z tunelem. miedzy gorna scianke a tunel wsadzasz te dystanse. miedzy nimi warto cos wlozyc zeby nam nie spadaly. ja lapie sciskami tunel i gorna scianke. wyrownaj cofniecie boku o 18mm i mozna przykrecac.
    6. przyklej i przykrec dolna scianke
    7. przy uzyciu odpowiednio dlugiego odpadu sfrezuj krawedzie gory, tunelu i dolu. tak jak pokazalem to tutaj http://diyaudio.pl/content.php/110-B...-krok-po-kroku
    8. przeszlifuj frezowane scianki i przyklej i przykrec tylna scianke. jezeli listwy dystansowe siedza ciasno to nie przykrecaj tunelu do tylnej scianki. jezeli siedza luzno to mozesz przykrecic - sciagniesz tunel w strone gory. odstawiasz do wyschniecia.
    9. po wyschnieciu wyciagasz listwy dystansowe z tunelu i wyrownujesz wystajaca plyte tylnej scianki
    10. mozna wyrownac wystajace plyty, zaokraglic krawedzie oraz wyciac otwor na glosnik

jezeli cos jest niejasno napisane to daj znac. ledwo sie trzymam o tej godzinie :/

Skomentuj

Ten terminal będzie ok ?
      http://stx.pl/terminal-8.html

Gdzie i ile mam kupić maty do obicia suba ?

Skomentuj

Wystarczy pojedynczy. Taki daje wiecej mozliwosci laczenia
        Maty? Czy material obiciowy?

Skomentuj

Ok, będzie pojedynczy. Materiał obiciowy :)

Skomentuj

polecilbym audio-technik.pl, ale pewnie maja malo na stanie skoro ja tego nie kupuje
            wiec basser.pl
            nie warto szukac na allegro bo kupujesz bubla niewiele taniej

omijaj tylko czarny gladki/jednolity (widac laczenia) i zielony melanz - wyglada jakby cos tam zgnilo!

1mb w zupelnosci wystarczy

Skomentuj

Czekam na ten głośnik i czekam, pomyślałem, że zadzwonię i zapytam. A tu koleś ze sklepu STX mówi, a to głośnika nie będzie bo nie mają. :(
              Zamówiłem na Allegro

Skomentuj

Ok, powiedzcie mi jak zmostkować ten głośnik pod ten wzmacniacz peiying 4E76R 4 kanałowy ?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Podłączyć cewki równolegle czy szeregowo ?
                Last edited by krzysiek815; 21.11.2014, 10:30.

Skomentuj

2x2 w szereg = 4r

Skomentuj

Ok, a teraz pytanko podłączenia głośnika pod mostek we wzmacniaczu. Jak ?

Skomentuj

oj chyba jaja sobie robisz :/
                      masz ten wzmacniacz?
                      przeciez na kazdym jest ladnie rozrysowane :/

Skomentuj

Ok, to już wiem. Ale wstyd :p

Skomentuj

W aucie mam zamontowane radio a za nim wzmacniacz oryginalny, sygnał mam podłączyć zaraz za radiem czy za wzmacniaczem ? I czy jest różnica sygnału przednich/tylnych głośników ?

Skomentuj

Za radiem

Skomentuj

Czaruję...
                            X