Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Car audio w Civic Type R FN2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Czy przy okazji wygłuszania lejecie w drzwi jakieś środki konserwujące
    oczywiście ze po zakończeniu oklejania spryskujesz wszystko środkiem do zabezpieczania profili zamkniętych. Nie zapomnij o sprawdzeniu droznosci otworów odpływowych na spodzie drzwi.

Skomentuj

Mozesz profile wykleić ale nie koniecznie

I nic nie lejemy do środka bo po co?
      Mata ma ci zardzewiec.... aluminiowa?
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        I nic nie lejemy do środka bo po co?
        Mata ma ci zardzewiec.... aluminiowa?
        nie słuchaj głupot, zabezpiecz wnętrze drzwi tak jak robi to producent w fabryce. Jeśli nie usunąłeś benzyną fabrycznego zabezpieczenia antykorozyjnego to i tak maty odpadną.
        Jeśli masz wątpliwości to zobacz jak wygląda wnętrze drzwi po jeździe w czasie deszczu.

Skomentuj

Sam wypisujesz głupoty!

Rfck nie masz sie czym martwić
          Warstwa butylu i grubej warstwy alu zabezpieczy ci drzwi przed działaniem wody
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Shizo Zobacz posta
            nie słuchaj głupot, zabezpiecz wnętrze drzwi tak jak robi to producent w fabryce. Jeśli nie usunąłeś benzyną fabrycznego zabezpieczenia antykorozyjnego to i tak maty odpadną.
            Jeśli masz wątpliwości to zobacz jak wygląda wnętrze drzwi po jeździe w czasie deszczu.
            Środek drzwi czyściłem benzyną, jednak środka antykorozyjnego było bardzo mało jedynie w narożnikach. Kupiłem dodatkowo środek którym polece łączenia blach, i narozniki i tylko to.

Łukasz z Twojego wielkiego doświadczenia, ty bys wykleił te profile? Maty mam sporo kupiłem rolkę 7x0,5 GMS 0,7 Platinum.

Skomentuj

Shizo - to Ty nie wypisuj głupot - prawidłowo odtłuszczone drzwi i przyklejona mata nie ma prawa się odkleić. W poprzednim aucie maty wytrzymały mi jakieś 5 lat i w momencie sprzedaży auta nadal było wszystko OK.

Skomentuj

Napisałem "jeśli":
                Jeśli nie usunąłeś benzyną fabrycznego zabezpieczenia antykorozyjnego to i tak maty odpadną.
                bo gdyby kolega zapomniał usunąć zabezpieczenie - nie byłoby mowy o jego uzupełnianiu po wygłuszeniu
                Z akustycznego punktu widzenia (tak jak w domowych kolumnach) nie ma sensu oklejanie każdego profilu w drzwiach - zwłaszcza wzmocnień. jak juz chcesz koniecznie to prościej i szybciej pokryć nie oklejone matami miejsca masą bitumiczną.
                Co do trzymania mat (choć nie o tym temat) to należy wziąć uwagę że kleje/spoiwa są narażone na ekstremalne temperatury od -20 do +40 oraz ruch powierzchni na których są przyklejone. Poza tym za dużo mat powoduje wzrost wagi drzwi które mogą (choć nie powinny) się opuścić o kilka milimetrów.
                Problemem w tym konkretnym samochodzie będzie sama konstrukcja drzwi w której wydzielenie szczelnej zamkniętej nie rezonującej przestrzeni pod głośniki wymaga więcej pracy i pomysłu.
                Last edited by Shizo; 26.03.2015, 11:05.

Skomentuj

Rfck pisalem o rdzy

A reszta to czysta teoria...

Ja bym wykleil te profile... szczegolnie, ze masz mate na nie
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wyklej je.

Skomentuj

Górne profile wykleiłem, dolne częściowo bo bardzo źle się na nich formuje matę, całe ręce pocięte mam...

Panowie próbowałem przepchać kable dzisiaj ale poległem... chyba sobie to odpuszczę.

Skomentuj

Przepchnąć przez co?
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Kable do drzwi przez te "kostki" i tunele gumowe łączce drzwi... jakaś paranoja...

Skomentuj

Dostęp aż nieprzyzwoicie dobry a tu czytam że źle się robi?

Skomentuj

Wyciągnij ja do środka i włożysz kable bez problemu

A kostkę rozwierc lub znajdz nieużywane piny
                              Last edited by dolphin123; 27.03.2015, 12:52.
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Kable dzisiaj przeciągnąłem źle nie było.

Jutro reszta roboty bo dzis juz nie mam siły.

Skomentuj

Dzisiejszy postęp prac.

Panowie czy tak zaklejone drzwi są poprawne?? Chwile na jednym kanale pograłem i tylko z otworów na spinki "wieje".

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                    Panowie czy tak zaklejone drzwi są poprawne?
                                    jest dobrze :)
                                    Jak mi się kiedyś jeszcze chciało bawić w car-audio, miałem takie zboczenie na punkcie wilgoci że impregnowałem masa bitumiczną dystans z MDF, wklejałem kawałek pianki pod panele jako daszek nad głośnik i smarowałem wazeliną techniczną magnes głośnika. To ostatnie sprawiło że po 6-ciu latch głośniki wewnątrz wyglądały jak nowe i sprzedałem je później po w bardzo dobrej cenie
                                    Last edited by Shizo; 10.04.2015, 19:07.

Skomentuj

Shizo
                                      o daszku zapomniałem, jak będę skręcał do kupy wszystko to zrobię z maty.

Łukasz miał rację, starałem się drzwi wygłuszyć porządnie i samej maty GMS 07 Platinum poszło sporo, myślę koło 5-6m x 0,5m

Panowie, prostackie pytanie czy adapter antenowy trzeba podłączyć pod zasilanie/masę??

Last edited by dj_zibi; 10.04.2015, 19:20.

Skomentuj

No i pięknie ci ta pianka blokowała poprawne granie woofera
                                        Te poporzeczki wzmacniające sie przycina aby nie blokowały "światła" glosnika a pianke wkleja nad glosnikiem w srodku drzwi
                                        Zeby nic nie przeszkadzało wooferowi dmuchać :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zibi narazie dobra robota :)
                                        Oby tak dalej
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zibi wrzucaj zdjęcia i niech ogarniacze tutejsi akceptują to zaraz będę pokazywał brata furę :P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X