Zamieszczone przez dj_zibi
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Car audio w Civic Type R FN2
Collapse
X
-
Shizo
-
Shizo
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaI nic nie lejemy do środka bo po co?
Mata ma ci zardzewiec.... aluminiowa?
Jeśli masz wątpliwości to zobacz jak wygląda wnętrze drzwi po jeździe w czasie deszczu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Shizo Zobacz postanie słuchaj głupot, zabezpiecz wnętrze drzwi tak jak robi to producent w fabryce. Jeśli nie usunąłeś benzyną fabrycznego zabezpieczenia antykorozyjnego to i tak maty odpadną.
Jeśli masz wątpliwości to zobacz jak wygląda wnętrze drzwi po jeździe w czasie deszczu.
Łukasz z Twojego wielkiego doświadczenia, ty bys wykleił te profile? Maty mam sporo kupiłem rolkę 7x0,5 GMS 0,7 Platinum.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Shizo Zobacz postanie słuchaj głupot, zabezpiecz wnętrze drzwi tak jak robi to producent w fabryce. Jeśli nie usunąłeś benzyną fabrycznego zabezpieczenia antykorozyjnego to i tak maty odpadną.
Skomentuj
-
Shizo
Napisałem "jeśli":
Zamieszczone przez Shizo Zobacz postaJeśli nie usunąłeś benzyną fabrycznego zabezpieczenia antykorozyjnego to i tak maty odpadną.
Z akustycznego punktu widzenia (tak jak w domowych kolumnach) nie ma sensu oklejanie każdego profilu w drzwiach - zwłaszcza wzmocnień. jak juz chcesz koniecznie to prościej i szybciej pokryć nie oklejone matami miejsca masą bitumiczną.
Co do trzymania mat (choć nie o tym temat) to należy wziąć uwagę że kleje/spoiwa są narażone na ekstremalne temperatury od -20 do +40 oraz ruch powierzchni na których są przyklejone. Poza tym za dużo mat powoduje wzrost wagi drzwi które mogą (choć nie powinny) się opuścić o kilka milimetrów.
Problemem w tym konkretnym samochodzie będzie sama konstrukcja drzwi w której wydzielenie szczelnej zamkniętej nie rezonującej przestrzeni pod głośniki wymaga więcej pracy i pomysłu.Last edited by Shizo; 26.03.2015, 11:05.
Skomentuj
-
Wyciągnij ja do środka i włożysz kable bez problemu
A kostkę rozwierc lub znajdz nieużywane pinyLast edited by dolphin123; 27.03.2015, 12:52.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Shizo
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaPanowie czy tak zaklejone drzwi są poprawne?
Jak mi się kiedyś jeszcze chciało bawić w car-audio, miałem takie zboczenie na punkcie wilgoci że impregnowałem masa bitumiczną dystans z MDF, wklejałem kawałek pianki pod panele jako daszek nad głośnik i smarowałem wazeliną techniczną magnes głośnika. To ostatnie sprawiło że po 6-ciu latch głośniki wewnątrz wyglądały jak nowe i sprzedałem je później po w bardzo dobrej cenie
Last edited by Shizo; 10.04.2015, 19:07.
Skomentuj
-
Shizo
o daszku zapomniałem, jak będę skręcał do kupy wszystko to zrobię z maty.
Łukasz miał rację, starałem się drzwi wygłuszyć porządnie i samej maty GMS 07 Platinum poszło sporo, myślę koło 5-6m x 0,5m
Panowie, prostackie pytanie czy adapter antenowy trzeba podłączyć pod zasilanie/masę??
Last edited by dj_zibi; 10.04.2015, 19:20.
Skomentuj
-
No i pięknie ci ta pianka blokowała poprawne granie woofera
Te poporzeczki wzmacniające sie przycina aby nie blokowały "światła" glosnika a pianke wkleja nad glosnikiem w srodku drzwi
Zeby nic nie przeszkadzało wooferowi dmuchać :)
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zibi narazie dobra robota :)
Oby tak dalejJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
Skomentuj