Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skrzynia CL 10litrów, DLS CAD-1000, jaki głośnik?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co za różnica?
    One nie graja
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      Co za różnica?
      One nie graja
      Gdyby były identyczne w budowie, to bym nie pytał.

Poza tym za późno żeś napisał, już zakupiony. W lutym dojdzie z UK, przetestuję i zobaczymy, czy faktycznie na nic się nie nadaje.

Skomentuj

Po co ten temat skoro kupiłeś to co chciałeś.

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
          Po co ten temat skoro kupiłeś to co chciałeś.
          Gdyby te modele, które polecaliście były dostępne w budżecie jaki posiadam, to bym wziął. Poza tym Rockforda nie będę użytkował dożywotnio, jeśli się okaże że mieliście rację, to go sprzedam i dalej będę szukał. Wiele wskazówek było pomocnych i na przyszłość będę już wiedział, czego szukać.

Dopytam na wszelki wypadek:

Głośnik ma 200W RMS, jest dwucewkowy, 2x2Ohm, wzmacniacz ma 350W RMS. Jak podłączyć żeby grało optymalnie i nie spalić sprzętu? Równolegle z obniżeniem pokrętła GAIN, czy szeregowo?

Skomentuj

Po co pytasz,zrob po swojemu.Przeciez olewasz rady bardziej doswiadczonych kolegow.Poza tym byly juz takie pytania na forum,szukaj.

Skomentuj

Zamieszczone przez teodor Zobacz posta
              Po co pytasz,zrob po swojemu.Przeciez olewasz rady bardziej doswiadczonych kolegow.Poza tym byly juz takie pytania na forum,szukaj.
              Ty akurat tych rad najwięcej dałeś. Skoro przez całą dyskusję nie zabierałeś głosu to teraz na koniec daruj sobie takie błyskotliwe komentarze.

Wszystkim zaangażowanym bardzo dziękuję! Temat do zamknięcia.
              Last edited by szczypiorek3323; 20.01.2015, 19:49.

Skomentuj

To jest forum i moge wyrazac swoje zdanie.amen.

Skomentuj

Nie wyraziles go kiedy trzeba było
                  A teraz krecisz dym

Poza tym twoje w tym temacie sa nie na temat
                  Wyciągnąć konsekwencje?
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Z przyjemnością muszę stwierdzić, że zakup głośnika Rockford Fosgate P2D2 był udany. Gra czysto, miękko, nisko i bardzo głośno (w porównaniu do poprzedniego, za dużego glosnika). Odwdzięcza się za moc, którą mu podaje monoblock DLS-a. Przy takich kawałkach jak: Leonard Cohen - Woke up this morning, Bodyrox ft. Luciana - Yeah, yeah, P. O. D. - Youth of the nation i Inidla - Darniere danse rozsadza auto!
                    Jeśli jest ktoś jeszcze, kto ma obiekcje czy lepszy większy głośnik w zbyt malej skrzyni, czy mniejszy, dopasowany, to informuję, że dopasowany da znacznie więcej frajdy!

Zapytam się jeszcze: mój głośnik jest dwucewkowy i na obie go podłączyłem. Wzmacniacz ma wyjścia na dwie cewki. Czy lepiej jest podłączyć dwoma kablami od wzmacniacza, czy jednym i przy głośniku dopiąć drugą cewkę?
                    Last edited by szczypiorek3323; 16.02.2015, 15:13.

Skomentuj

Podłącz i sprawdz jak bedzie lepiej
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Rozumiem, że nie ma różnicy

Skomentuj

Czaruję...
                        X