Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Car Audio passat b5

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Car Audio passat b5

Witam !
    Kiedyś juz tutaj pisałem w sprawie zabudowy CA w golfie 2 , posluchałem sie rad uzytkowników LightSound , lklukasz , dan124 i byłem bardzo zadowolony . Chciałbym teraz przy waszej pomocy skompletowac cos ciekawszego do passata ale bardziej to zamaskować w sensie zeby nie bardzo zabierac przestrzeni bagażnika budzet mysle cos kolo 2 tys ale jezeli bede musial to go przekrocze xD\

slucham waszych propozycji

Przepraszam nie dopisalem , slucham muzyki glownie cos z electro , bigroom czasami HH

Skomentuj

Nie chcesz zabierać przestrzeni z bagaja, czyli...? System bez suba? Jeśli z subem, to określ na jak dużą skrzynkę możesz sobie pozwolić. Masz już cokolwiek (np radio), czy budujesz zestaw od zera?

Skomentuj

wszystko od zera ale zdałem sobie sprawę ze jednak ten budżet może być za mały xD . To jest kombi i myślałem w miejscu oryginalnych schowków w bagażniku wsadzić jeden bądź dwa głośniki niskotonowe tylko ze z tego co się zorientowałem największa skrzynka jaka może tam wejść to tylko 15l żeby nie zajmować przestrzeni bagażnika , jeżeli będzie to przeszkadzać pomyśle nad jakaś prostokątna płaska zabudową

- - - - - aktualizacja - - - - -

radio myslalem cos takiego ALPINE IVA-W505R 0 ale chyba za tą kase jestem wstanie kupic coś lepszego na 1 din ??

Skomentuj

W 2k jeśli sam będziesz robociznę ogarniał i część rzeczy w używce to powinieneś się zmieścić z instalacją.
          15L w bagażniku to wystarczająco do wrzucenia nawet jakiejś 10" więc sam litraż to luz, kwestia zabudowy.

Zacznij od sensownego radia z aktywką. Poprzeglądaj tematy tu na forum czy na strefie ca. Pewniaki to Alpine'y 9853/55 , 33/35.

Skomentuj

Samochodowe te lepsze czytaj droższe głośniki 10" zagrają juz w 19L

Co do tych alpine to nie sa to wcale takie pewniaki
            Poczytaj na strefie jakie ludzie maja z nimi problemy
            Ja osobiście szukałbym starej 9815
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

radio wczesniej miałem alpine cda 111r czyli można powiedzieć 1lepsze i nie narzekalem zbytnio ale wiem ze lepsze radio da sie "uslyszec" .Co do CA robię sam przynajmniej sie czegoś nauczę teraz tylko pytanie czy 10" glosnik bedzie podobnie gral do tego co mialem wczesnien czyli vibe slr 12 , czy nie moge tego porownywac? zaznaczam ze nie bardzo mi zalezy zeby mnie wszyscy dookola slyszeli wolalbym cos zeby zagralo czysto chodz czasem lubie posluchac muzyki glosno przy zachowaniu czystości dzwieku a nie charczenia, i jeszcze pytanie czy taki glosnik 10" potrafi zejsc nisko czy to kwestia tylko zabudowy?

Skomentuj

Co do modelu radia to miałeś nowsze nie lepiej grające.

Dziwne pytania co do suba ,przecież wszystko zależy od głośnika.

Skomentuj

llukasz - czy 9813 różni sie od 9815 tylko wyświetlaczem to prawda? czytalem ze lepszy jest w 9815 jak to z tym jsst? bo jest pare sztuk na int.

dan124 - przepraszm w sumie racja to jaki glosnik bys polecił ?

a co do wygluszen to czym najlepiej z tych materialow za rozsadna cene? w poprzednim aucie taka czarna mata tlumiaca i po zimie sie skruszyla - wiem wiem ze to scierwo

Skomentuj

15 ma aktywke i czasy na pokładzie
                    Bierz ten jak znajdziesz

Materiały najlepiej gms 07xl, stp ten z niebieskim napisem czy dynamat
                    Hollywooda sa podobno dobre ale osobiście nie uzywalem
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

dobra byc moze jutro uda mi sie kupic radio dogadalem sie z kolega z forum , teraz co z kablami (jakie?) , co z ladowaniem czy podst. 120 amp alternator da rade czy potrzebny bedzie mocniejszy kondensator. Co na przod bo rozumiem ze tyl glosniki wylatuja ,jaki sub jaki wzmacniacz?
                      Last edited by riczmond; 14.01.2015, 23:23.

Skomentuj

radio zakupione takie ja radzil lklukasz

teraz mam takie pytanie czy warto jest kupic cos takiego http://allegro.pl/listing/listing.ph...-isqm-2-e-0113
                        czy taniej wyjdzie zrobic to samemu ???

jezeli chodzi o glosnik do takiej skrzyni to raczej zdecydowalem sie na phase alliante tylko jakie one mialy rozmiary ??

Skomentuj

Nalesnik w 8,10, czy 12"?

Skomentuj

no chciało by sie jak najwiekszy ale nie wiem czy z boczku w bagazniku kombi da sie wyciagnac wiecej niz 15 l , więc chyba 10 musi zostac

Skomentuj

Te zabudowy sa bdb
                              Dobierz glosnik do wielkości obudowy
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

czyli mówisz ze warte są swojej ceny tak ?? - bo mam dostęp do mdfu za darmo , ale wiem ze bym musial chwile na wyprofilowanie tego jak na tych aukcjach :)

i czy "naleśnik" 10 będzie w tym funkcjonował?

Skomentuj

Zamieszczone przez riczmond Zobacz posta
                                  czyli mówisz ze warte są swojej ceny tak ?? - bo mam dostęp do mdfu za darmo , ale wiem ze bym musial chwile na wyprofilowanie tego jak na tych aukcjach
                                  Mdf masz za darmo
                                  Klej, obicie i czas na naukę zrobienia takiej zabudowy rowniez?
                                  Mysle, ze z tydzień pracy po 10h musisz na to przeznaczyć
                                  Dobre firmy ca biorą za cos takiego pod twoj samochod ok 1,5kzl
                                  Stad twierdze, ze to dobra cena i produkt

Co do glosnika to czytaj wyżej
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

mysle ze jakby nie ograniczenia czasowe , bo reszte miałbym to byłbym w stanie zrobić a tylko dlatego pytam bo na zdjeciach tej zabudowy na niektorych aukcjach nie wyglada to na dobre wykonanie a co do obicia i tak bede musiał zmienić bo mam srodek jasny

Co do głośnika chodzi mi tylko o to czy w 15 l czyli tyle ile maja te zabudowy on będzie wydajny bo wejść wejdzie tam ta 10"tka

Skomentuj

Wejdzie?
                                      Jesteś pewnien?
                                      Sprawdziłes to?

Pytam bo "ta" 10ka nie ma standardowego wymaru
                                      Jest większa sporo od zwykłych

Litrazowo bedzie ok
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

masz wymiary tej 10" ?? bo jak szukam to tylko 12 wyskakuje

Skomentuj

Czaruję...
                                        X