Widzę, że się znasz więc pewnie nie będzie dla Ciebie to problem aby jeszcze troszkę mi pomóc. Skrzynia wymiary (wewnętrzne) powinna mieć ok. 40x50x31 a port (dane od producenta) 103cm*2, jakie wymiary w takim razie powinna mieć szczelina aby nie była za mała, czy musi być długa na (wg producenta) 39cm w lini prostej czy też można to liczyć z zagięciem jak na zdj niżej?
dlugosc tunelu jest zalezna od powierzchni portu (srednicy)
im wieksza tym tunel bedzie dluzszy
minimalna powierzchnia to odpowiednik okregu 10cm, czyli jakies 80cm2
daj powiedzmy 100cm2 (wysokosc tunelu nie mniejsza niz np 25mm). wprowadz w winisd (dowolny glosnik) pojemnosc swojej skrzyni, powierzchnie (wymiary) swojego tunelu i wpisz ządane strojenie. odczytaj tylko dlugosc tunelu
w tym przypadku dlugosc liczysz po srodku przekroju
Dane jakie uzyskałem w winISD: przy średnicy 12cm, strojeniu 35Hz, poj. 62L uzyskałem długość 35cm.
Popraw mnie jeżeli źle myślę ale. Skrzynia powinna mieć wymiary (wewnętrzne) 40 wysokość, 50 szerokość, 31 głębokość.
BR na ścianie bocznej wtedy będzie miał 40cm wysokości, 2.8 cm szerokości, 35cm długości.
Tak będzie dobrze? Czy BR musi być na ścianie głośnika czy może być tak jak wymyśliłem (ze względu na wymiary) na boku?
Skomentuj