Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak dobrze wykorzystać to co mam? + Co dokupić?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tu chodzilo o dostrajanie tunelu b-r.
    Filtry to inna bajka

Skomentuj

Widzę, że się znasz więc pewnie nie będzie dla Ciebie to problem aby jeszcze troszkę mi pomóc. Skrzynia wymiary (wewnętrzne) powinna mieć ok. 40x50x31 a port (dane od producenta) 103cm*2, jakie wymiary w takim razie powinna mieć szczelina aby nie była za mała, czy musi być długa na (wg producenta) 39cm w lini prostej czy też można to liczyć z zagięciem jak na zdj niżej?

Skomentuj

dlugosc tunelu jest zalezna od powierzchni portu (srednicy)
        im wieksza tym tunel bedzie dluzszy

minimalna powierzchnia to odpowiednik okregu 10cm, czyli jakies 80cm2
        daj powiedzmy 100cm2 (wysokosc tunelu nie mniejsza niz np 25mm). wprowadz w winisd (dowolny glosnik) pojemnosc swojej skrzyni, powierzchnie (wymiary) swojego tunelu i wpisz ządane strojenie. odczytaj tylko dlugosc tunelu
        w tym przypadku dlugosc liczysz po srodku przekroju

Skomentuj

Dane jakie uzyskałem w winISD: przy średnicy 12cm, strojeniu 35Hz, poj. 62L uzyskałem długość 35cm.

Popraw mnie jeżeli źle myślę ale. Skrzynia powinna mieć wymiary (wewnętrzne) 40 wysokość, 50 szerokość, 31 głębokość.
          BR na ścianie bocznej wtedy będzie miał 40cm wysokości, 2.8 cm szerokości, 35cm długości.

Tak będzie dobrze? Czy BR musi być na ścianie głośnika czy może być tak jak wymyśliłem (ze względu na wymiary) na boku?

Skomentuj

skoro wpisales to co podalem wyzej to nie moze wyjsc inaczej
            jak klikniesz na ksztalt tunelu to zmieni sie na prostokat - podasz tam swoje wymiary

tak, moze byc na boku

Skomentuj

A tego też nie wiedziałem, że można zmienić na kwadrat, dzięki modzę dalej.

Przy kwadracie 40x2.8 wychodzi mi 28cm długości.
              Last edited by Sebagio.; 18.05.2015, 08:44.

Skomentuj

Podsumowując, taką skrzynię chciałbym zbudować:

40x40x38 wymiary wewnętrzne i do tego BR 40x2.8 długość 28cm.

Jest to w miare dobrze obliczone czy w ogóle się do niczego nie nadaje??

Skomentuj

Czaruję...
                X